برای ایجاد تحول در بخش کشاورزی و نفوذ دانش ، تعداد ۱۰۰ مزرعه نوآوری کشاورزی راه اندازی می شود
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور گفت: برای ایجاد تحول در کشاورزی و نفوذ دانش در این عرصه راه اندازی ۱۰۰ مزرعه نوآوری کشاورزی در دستور کار قرار دارد.
به گزارش موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و به نقل از خبرنگار اقتصادی برنا از قزوین؛ سی و ششمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های بخش کشاورزی استان قزوین روز پنجشنبه با حضور آیت الله عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین، اعلایی استاندار، سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات کشور، لطف الله سیاهکلی و فاطمه محمد بیگی نمایندگان قزوین در مجلس شورای اسلامی، علی اکبر مویدی رئیس موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی ، میثم پیله فروش معاون اقتصادی استاندار و جمعی از فعالان عرصه کشاورزی، از ۴۷ نفر از کشاورزان نمونه ملی و استانی تجلیل شد.
علی اکبر مویدی در این مراسم اظهارداشت: در جهان کنونی امنیت غذایی جایگاه بسیار مهمی دارد و در این راستا تولید ۱۲۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور توانسته کمک کند تا این امنیت در سطح بالایی در کشور ایجاد شود.
مویدی گفت: یکی از شاخصه های دنیای امروز برای ارزیابی اقتدار یک کشور موضوع دانش است و کشوری مقتدر است که به سمت دانش برود و اگرما نیزبخواهیم کشاورزی ما پایدار باشد باید تولیدکننده ما حرف اول را بزند.
وی اضافه کرد: اولین پارک علم و فنآوری کشاورزی در کشور راه اندازی شد و راه اندازی ۱۰ دهکده کشاورزی نیز در دستور کار قرار دارد که می تواند آینده روشنی را در این عرصه برای ما رقم بزند.
مویدی تصریح کرد: ۱۰۰ مزرعه نوآوری کشاورزی در کشور نیز در اولویت راه اندازی قرار دارد که استان قزوین با ظرفیت هایی که دارد می تواند این نوع طرح های فنآورانه را عملیاتی و اجرایی کند.
وی اظهارداشت: وقتی یک کشاورز نمونه ملی و استانی قادر است با تجربه و دانش و تلاش خود میزان بهره وری در واحد سطح تا ۱۰ برابر وضعیت کنونی ارتقا بخشد حتما از بسیاری جهات پیشگام است و باید از این ظرفیت استفاده کرده و بهره وری در تولید را بالا ببریم.
رئیس موسسه آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی یادآورشد: یکی دیگر از کارهای مهم در این دوره راه اندازی کاروانهای ترویج بهره وری در بخش کشاورزی است که تاکنون در سه استان محقق شده و در قزوین نیز عملیاتی خواهد شد.
وی اضافه کرد: وقتی اقلیم ما شکننده است و کمبود منابع آبی داریم باید نفوذ دانش به کشاورزی جدی تر دنبال شود و تولید ما به سمت دانش بنیان حرکت کند و قطعا باید فناوری در کشاورزی نفوذ بیشتری داشته باشد.
مویدی تصریح کرد: در حال حاضر چهار درصد شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی فعال شده اند و مصمم هستیم این میزان به بیست درصد برسد تا کشاورزی ما وابسته به دانش باشد. وی اضافه کرد: آنچه در بخش کشاورزی استان قزوین رخ داده بسیاررارزشمند و نمونه های موفقی داریم که می تواند برای کشور نیز الگو باشد.
مویدی اظهارداشت: استان قزوین با یک درصد مساحت کشور بیش از چهار درصد محصولات کشاورزی کشور را تامین می کند و از میان ۱۷۰ نمونه کشوری تعداد ۱۰ نفر متعلق به این استان است و داشتن نمونه های کشاورزی یک شاخصه است تا بدانیم کجا هستیم و چه جایگاهی داریم.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی اظهارداشت: بعد از تاکید مقام معظم رهبری و نیز عزم جدی وزیر جهاد کشاورزی ، الزام داریم به سمت ارتقای بهره وری پیش برویم و نفوذ دانش در بخش کشاورزی و اجرای الگوی کشت و نیز انتقال دانش کشاورزی افراد نمونه به دیگران را در دستور کارقرار دهیم.
شایان ذکر ات که در این مراسم از ۱۰ کشاورز نمونه ملی و ۳۷ نمونه استانی تجلیل شد.