تهیه زخم پوش های چند لایه هیدروکلوییدی حاوی عسل در کرمانشاه
زخم پوش چندلایه هیدروکلوییدی به عنوان پوشش زخم در کاربردهای پزشکی برای بهبود زخمهای بستر، زخم پای دیابتی و زخم ناشی از انواع سوختگیها استفاده میشود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، فناور و عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه گفت: همچنین این نوع محصول قابل استفاده برای پوشاندن قسمت باز (بین شانها) در محل جراحی میباشد
دکتر الهام ارکان بااشاره به اینکه هم اکنون کاربرد اصلی این محصول پیشگیری از انتقال میکروارگانیسمها به زخم و حفظ محیط ایده آل و استریل میباشد افزود: در کشور ما نمونه فیلمهای هیدروکلوئیدی چند لایه کمتر تولید میشود و نمونههای مصرفی آن همگی وارداتی میباشند
وی خاطر نشان کرد: زخم پوشهای هیدروکلوییدی نیز دارای خاصیت چسبندگی هستند و برای استفاده مستقیم با انواع زخمها کاربرد دارد.
ارکان افزود: از آنجایی که فیلمهای چندلایه کلوییدی شفاف و کاملاً انعطاف پذیر هستند و نیز خاصیت کشسانی و استحکام مکانیکی بالایی دارند، این قابلیت را دارند که بتوان از آنها در نواحی مفاصل مانند آرنج و زانو که دارای حرکت هستند استفاده کرد بدون اینکه زخم پوش جابه جا یا پاره شود.
فناور و عضو هیئت علمی علوم پزشکی دانشگاه افزود: با توجه به شرایط تحریم اقتصادی در کشور و عدم دسترسی به داروهای گران قیمت و نیز کمبود تکنولوژیهای جدید و موثر برای بهبود این نوع زخمها، پژوهش پیشرو میتواند گام موثری در راستای پیشبرد تولیدات داخلی و رفع نیازهای ملی باشد.
وی خاطر نشان کرد: در حقیقت با امکان ایجاد این فناوری و ساخت این نوع پوششها در کشور علاوه بر کمک به بیماران، پرستاران و پزشکان، میتوان نیاز به واردات و صرف هزینههای بالا را برطرف نمود.
به گفته وی از آنجا که امکان تولید و تهیه تمامی مواد اولیه ساخت این پوششها در داخل کشور وجود دارد میتوان گفت ساخت این پوششها از نظر اقتصادی قابل توجیه است و محصول با قیمت بسیار مناسب در دسترس بیماران قرار میگیرد.
دکتر ارکان بیان کرد: حضور عسل درمانی در زخم پوشها با ویژگیهای درمانی و درصد قند پایین در این نوع زخم پوش روند بهبود انواع زخمها را نسبت به نمونههای خارجی تسریع نموده است.
وی اظهار داشت: در واقع عسل پلی بین انواع سلولهای فعال در پاسخ سیستم ایمنی بدن به عفونت میباشد و آنزیمهای هضم کننده پروتئینی را فعال میکند و بدلیل دارا بودن خاصیت اسیدی و همچنین وجود قند فراوان و دیگر مواد مغذی در فرایند ترمیم زخم نقش اساسی دارد.
به گفته وی چنانچه زیرساخت لازم بصورت اتاق تمیز جهت تولید داروها و تجهیزات پزشکی این چنینی، در اختیار شرکتهای دانش بنیان و فناور دانشگاه قرار بگیرد، امکان تولید صنعتی این محصولات در داخل کشور و رفع نیاز هموطنان وجود خواهد داشت.
دکتر ارکان گفت: هیدروژل ها، شبکه های پلیمری و آبدوست سه بعدی هستند که در حلالهای آبی بدون اینکه حل شوند، متورم میگردند.
به گفته وی از آنجا که هیدروژلها قابلیت جذب آب بالا، الاستیسیته، انعطاف پذیری و توانایی ایجاد محیط مرطوب برای زخم دارند، مواد مناسبی برای طراحی زخم پوش ها می باشند.
دکتر ارکان اظهار داشت: اخیراً، استفاده از پلیمرهای طبیعی و گیاهی به دلیل زیست سازگاری بالا، زیست تخریب پذیری و شباهت به بافت های بدن در درمان زخم ها مورد توجه قرار گرفته اند.
وی گفت: این دسته از مواد به دلیل خواص مکانیکی ضعیف تر، معمولاً به صورت ترکیب با پلیمرهای سنتزی به کار می روند تا خواص مورد توجه در یک زخم پوش ایده آل را فراهم سازند.