آیت الله فلاحتی نماینده ولی فقیه در گیلان: دانشگاه جامع علمی کاربردی می تواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کند
دکتر کازرونی منفرد سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان با آیت الله فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان گیلان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان، در ابتدای این دیدار ، دکتر ابراهیم کازرونی منفرد ضمن تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر و گرامیداشت روز مقاومت، ایثار و پیروزی با ارائه گزارشی از وضعیت واحد استانی گیلان به تشریح عملکرد دانشگاه جامع علمی کاربردی پرداخت.
سرپرست واحد استانی گیلان توسعه متوازن کیفی و کمی را از اولویت های کاری دانشگاه جامع علمی کاربردی دانست. وی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان دارای ۱۶ مرکز آموزش علمی کاربردی فعال در شهرستان های رشت، تالش، آستارا، بندرانزلی، لنگرود و رودسر است و در حال حاضر حدود ۵ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی این دانشگاه در بیش از ۱۷۰ رشته آموزشی مشغول به تحصیل می باشند.
دکتر کازرونی با اشاره به تعداد بالای دانش آموختگان فاقد تخصص در بین بیکاران بیان کرد: متاسفانه به دلیل فرهنگ مدرک گرایی در جامعه ، بخش بزرگی از استعدادها و ظرفیت های موجود در بین دانش آموزان در مسیری غیر از آموزش های مهارتی قرار می گیرند در حالی که ورود این افراد به نظام آموزش های مهارتی می تواند تحول بزرگی در پرورش نیروی کار متخصص، اشتغال و کارآفرینی ایجاد کند.
وی اجرای دوره های کوتاه مدت شغل محور و استفاده از ظرفیت مدرسان خبره در این آموزش ها را به عنوان یکی از مزیت های دانشگاه جامع علمی کاربردی نام برد و گفت: در این دانشگاه رشته ها و دوره هایی اجرا می شود که مشابه آن در هیچ دانشگاه دیگری وجود ندارد.
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گیلان با برشمردن برخی از این رشته ها و دوره ها به عنوان تجربیات موفق دانشگاه از جمله رشته ساخت فریم عینک و عدسی در مرکز آموزش علمی کاربردی مجتمع سرزمین میرزای جنگلی و مرکز نوآوری آن بر ضرورت توجه بیشتر به این موضوع تاکید کرد.
وی با تشریح جایگاه قانونی دانشگاه جامع علمی کاربردی در برنامه توسعه کشور به عنوان یکی از متولیان آموزش های مهارتی و وجود ظرفیت های قانونی از جمله در بحث صلاحیت های حرفه ای از آیت الله فلاحتی تقاضا کرد باتوجه به جایگاه ویژه ائمه جماعات و تریبون های نماز جمعه استان گیلان در جهت فرهنگ سازی، تشویق خانواده ها و تغییر دید جامعه نسبت به آموزش های مهارتی دانشگاه را یاری کنند.
در ادامه این دیدار ، آیت الله فلاحتی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین از سوی رهبر معظم انقلاب، فناوری های دانش بنیان را پشتوانهی رونق تولید و اشتغال در کشور دانست و افزود: مراکز علمی و دانشگاهی باید منشا این تحولات مهم باشند از این رو لازم است تا مسئولان و سیاست گذاران آموزش عالی ، حمایت از استعدادهای خلاق و تحول آفرین را در اولویت برنامه های خود قرار دهند و دانشگاه باید کارآفرین و مولد باشد.
وی در ادامه با نام بردن از سه شرط نیروی کار جوان، امنیت و نداشتن بدهی خارجی برای جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی گفت: شرط تثبیت جوانی جمعیت در کشور، توجه به مقوله ی فرزند آوری است و دانشگاه ها میتوانند به عنوان نماد جامعه نخبه کشور که ارتباط ویژه ای با جمعیت جوان کشور دارند در راستای منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم افزایش جمعیت، اهتمام ورزند.
نماینده ولی فقیه در استان گیلان در تایید اهمیت آموزش صحیح پس از ذکر حدیثی از امام علی(ع) و برشمردن چند مورد از فعالیت های کارآفرینان نمونه استان، اظهار داشت: داشتن دستان هنرمند برتر از ابزار و وسیله است ، افراد بسیاری با امکانات محدود به سبب بهره بردن از آموزش های صحیح به موفقیت های بزرگی رسیده اند.و
ی تصریح کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی می تواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کند و از خلاقیت های نسل معاصر بهره ببرد.
آیت الله فلاحتی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی دانش را آمیخته با کار کرده و این یک مطالبه عمومی است.
گفتنی است در این دیدار معاونان، کارکنان و روسای مراکز آموزش علمی کاربردی استان گیلان نیز حضور داشتند.