عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

در یک سال گذشته؛ ۴ هزار آزمایش هیپوتیروئیدی نوزادان در دشتستان انجام گرفته است

عصمت دهقانی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: با توجه به اهمیت غربالگری تیروئید نوزادان، غربالگری از پاشنه پا کودکان متولد شده را حتی در دوران کرونا به تاخیر نیفتاده است.
دهقانی بیان کرد: شایع‌ترین علت کم‌کاری مادرزادی تیروئید، اختلال در تکامل کامل یا نسبی غده تیروئید یا جایگزینی نامناسب تیروئید در دوران جنینی است.
وی با اشاره به علائم بیماری کم‌کاری تیروئید اظهار کرد: زردی ادامه‌دار، وزن زمان تولد بیش از ۴ کیلوگرم، کم‌اشتهایی و شیر خوردن ناکافی، کاهش درجه حرارت بدن، کم‌تحرکی و حرکات آهسته، یبوست، آپنه (قطع تنفس) و تنفس صدا دار، از نشانه‌های کم‌کاری مادرزادی تیروئید در اوایل نوزادی است.
کارشناس واحد بیماری‌های غیر واگیر ستاد دشتستان تصریح کرد: کم‌کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان اگر سریعاً تشخیص و درمان نشود، باعث عقب‌ماندگی ذهنی، کوتاهی قد، ناشنوایی، بیماری‌های مغزی و عصبی و عقب‌ماندگی رشد جسمی می‌شود.
دهقانی بیان کرد: آزمایش غربالگری نوزادان برای کم‌کاری مادرزادی تیروئید، ساده‌ترین روش برای تشخیص این اختلال محسوب می‌شود که شامل گرفتن نمونه خون از پاشنه نوزاد در ۳ تا ۵ روز اول پس از تولد است.
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان به والدین توصیه کرد: این خدمت مهم را از فرزندانتان دریغ نکنند و حتماً در روز ۳ تا ۵ روزگی تولد به مراکز غربالگری مراجعه نمایند، چون زمان در غربالگری نوزادان و بیماری کم‌کاری مادرزادی تیروئید (۳ تا ۵ روز) دارای ارزش بسیار زیادی است.
دهقانی اظهار کرد: شهرستان دشتستان از سال ۱۳۸۴ مراکز غربالگری تیروئید را هم‌زمان با سراسر کشور راه‌اندازی نموده و با داشتن ۱۳ مرکز غربالگری، در سال گذشته، در حدود چهار هزار و ۱۷۳ نوزاد غربالگری شده‌اند که از این تعداد ۹ بیمار جدید، با تشخیص به‌موقع شناسایی و تحت درمان قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰