طی دو دهه آینده، ساختار جمعیتی کشور به سمت سالمندی میرود
صدف جفره در گفتوگو با روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به مناسبت هفته جمعیت گفت: یکی از مسائل عمده جمعیتی در کشورهای جهان، سالخوردگی جمعیت و پیامدهای ناشی از آن است، در حال حاضر ایران نیز مرحله انتقال ساختار سنی جمعیت از جوانی به سالخوردگی را تجربه میکند.
وی اظهار داشت: طبق گزارشهای مرکز آمار، از سال ۱۳۷۰ یعنی از زمانی که آثار کنترل موالید نمایان شده، بهتدریج از جمعیت افرادِ زیر ۱۵ سال کاسته شده و در مقابل به جمعیت افراد ۱۵ تا ۶۴ ساله افزوده شده است.
جفره در تشریح چرایی پیری جمعیت نیز گفت: کاهش میزان موالید، پیشرفتهای علم پزشکی و بهبود وضعیت بهداشت و سلامت، باعث افزایش امید به زندگی میشود و این یعنی تعداد بیشتری از افراد به سن بالاتر میرسند.
این کارشناس بهداشتی ادامه داد: زمانی که این فرآیند با کاهش باروری همراه باشد، تغییر ترکیب سنی را در پی دارد.
کارشناس سالمندی گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر همچنین گفت: در روزشمار هفته ملی جمعیت تاریخ چهارشنبه ۲۸ اردیبهشتماه بهعنوان، (زندگی سالمندی من سالخوردگی جمعیت) نامگذاری شده و فرصت خوبی است تا با تاکید بر مقوله سالخوردگی جمعیت، بتوان از آسیبهای تکفرزندی یا عدم تمایل به داشتن فرزند در خانوادهها پیشگیری کرد.
جفره به نقل از مقام معظم رهبری افزود: قویتر شدن نیازمند ابزارهایی است، یکی از این ابزارها حفظ اکثریت جمعیت جوان کشور است.
نکته مهم این است که جمعیت جوان و سرمایه انسانی بهعنوان یکی از مهمترین ارکان موثر بر توسعه هر کشور از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی- اجتماعی را برای آن کشور فراهم مینماید ، همچنین نیروی مولد و جوان بهعنوان یکی از پایههای اصلی قدرت و رشد اقتصادی - اجتماعی کشورها محسوب میشود.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰