استان کرمانشاه به عنوان پایلوت در " کاروانهای ترویجی ارتقای بهرهوری کشاورزی"انتخاب شده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه درجلسه هماهنگی اولین کاروان ترویجی ارتقای بهره وری:
استان کرمانشاه به عنوان پایلوت در " کاروانهای ترویجی ارتقای بهرهوری کشاورزی"انتخاب شده است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، نشست هماهنگی تشکیل کاروانهای بهرهوری در بخش کشاورزی، مهندس شهریار قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، دکتر مویدی معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج و رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر خمیس آبادی رئیس مرکز تحقیقات،آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، دکتر قیطوری معاون مرکز تحقیقات کشاورزی، دکتر عبدالهی رئیس موسسه تحقیقات دیم سرارود، مهندس مهرابی مدیر هماهنگی ترویج و روسای ادارات ترویج در سالن شماره دو برگزار شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ضمن خیرمقدم، از حضور معاون سازمان تات در استان و انتخاب این استان به عنوان پایلوت کاروانهای بهرهوری تشکر کرد.
مهندس شهریار قاسمی به انتخاب استان کرمانشاه به عنوان استان پایلوت کاروانهای بهرهوری کشاورزی پرداخت و گفت: عرصههای کشاورزی تشنه دانش روز کشاورزی است و ایجاد کاروانهای بهرهوری به این منظور راهاندازی شدهاند.
وی با بیان اینکه ارتقای جایگاه استان کرمانشاه در بخش کشاورزی با توجه به پتانسیل بالای منابع و کشاورزان پیشرو امری اجتنابناپذیر است، گفت: مسیر دستیابی به بهرهوری با توسعه بهرهگیری از دانش میسر میشود.
این مسئول گفت: ارتقای دانش کشاورزی باید عملکرد مطلوب را در مزارع کشاورزان بوجود آورد.
قاسمی در ادامه با اشاره به اینکه امسال بعنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده است گفت: در راستای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری (مدظله العالی) قرارگاه دانشبنیان با همکاری مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تشکیل و برنامه جامعی در جهت تحقق این مهم تدوین شده است.
وی گفت: اولین استانی بودیم که قرارگاه دانش بنیان را تشکیل و تاکنون جلسات هماهنگی و برنامهریزی آن را برگزار کردهایم.
این مقام مسوول، استفاده مطلوب از فضای مجازی و آموزش حضوری را بسیار حائز اهمیت دانست و بر آن تاکید کرد.
دکتر علیاکبر مویدی در نشست هماهنگی تشکیل کاروانهای بهرهوری در بخش کشاورزی، با اشاره به این که در تحقق شعار سال بخش کشاورزی به صورت ویژه دیده شده است، گفت: ارتقای دانش در حوزه کشاورزی امنیت غذایی را فراهم میآورد که باعث اقتدار کشور خواهد بود.
وی به تاکید وزیر جهاد کشاورزی بر توسعه استفاده از فناوریها در ترویج و آموزش کشاورزی و بهرهمندی بیشتر از اپلیکیشن تات پرداخت و تصریح کرد: از طریق فضای ایجاد شده بایدد در جهت نفوذ بیشتر دانش بهرهگیری شود.
دکتر مویدی سپس به دستاوردها در حوزه پژوهش اشاره و خواستار سرعتبخشی در ترویج دستاوردها و انتقال دانش به کشاورزان شد.
وی تصریح کرد: عمده کشاورزان بیسواد و کمسواد هستند و این امر سرعت انتقال و نفوذ دانش را با کندی روبرو میکند؛ بنابراین نیازمند ایجاد نهضت آموزشی و ترویجی برای بالا بردن نفوذ دانش هستیم.
معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایجاد بهرهوری را در گرو رواج کشاورزی مدرن دانست و افزود: این مهم نیازمند بهرهگیری از ادوات جدید و روشهای نوآورانه کاشت، داشت و برداشت است.
وی سپس توضیحات مبسوطی در خصوص ضرورت و ایجاد کاروانهای بهره وری ارائه و رویکردها در این خصوص را بیان کرد.