بازدید دکتر خیام نکوئی معاون وزیر و رئیس سازمان از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود)
بازدید دکتر خیام نکوئی معاون وزیر و رئیس سازمان از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود)
به گزارش روابط عمومی مرکز، دکتر سید مجتبی خیام نکوئی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان(شاهرود) بازدید به عمل آوردند.
در این بازدید ایشان به اتفاق دکتر حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تات، مهندس لطف الله رضائی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، دکتر دزیانیان رئیس مرکز شاهرود، محققین و مسئولین مرکز از طرح های تحقیقاتی مرکز ، مرکز رشد واحدهای فناور شاهوار و شرکت های دانش بنیان تابع آن، بزرگترین گلخانه تولید نهال پسته ایران، بزرگترین مزرعه زعفران ایران، مجهزترین مرکز فرآوری زعفران، مجموعه تولید جلبک اسپیرولینا ، پروژه تولید هیبرید های زردآلوی مقاوم به سرما و در انتها از ایستگاه تحقیقات (کشاورزی) پسته دامغان بازدید به عمل آوردند.
ایشان سپس در مصاحبه ای با صدا و سیمای استان سمنان شرکت نمودند. دکتر خیام نکویی اظهار داشتند: مرکز شاهرود یکی از مراکز بزرگ تحقیقاتی کشور در بخش کشاورزی است و باید امسال تمرکز خود را بر ورود دستاوردهایش به عرصه و افزایش تاثیرگذاری بر کشاورزی منطقه متمرکز کند.
وی درباره فعالیت بزرگترین مزرعه زعفران ایران در شاهرود نیز یادآور شد: این مزرعه در ۱۰۰ هکتار زمین یکپارچه با نوآوری های جدید در حال تولید زعفران است و ما نیز تلاش می کنیم آن را با توجه به شرایطی که دارد به یک مزرعه نوآوری در سطح کشور تبدیل کنیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: با توجه به اینکه ایران ۹۵ درصد از زعفران دنیا را تولید می کند باید تحولی را از طریق ایجاد ارزش افزوده برای افرادی که در این حوزه اشتغال دارند، به وجود آورد. دکتر خیام نکویی اضافه کرد: در این مدت به دلیل همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) با بخش خصوصی به نظر می رسد، افق روشن و تحول آفرینی در کشت زعفران در انتظار این منطقه باشد. وی افزود: کاشت، داشت و برداشت، فرآوری و صادرات زعفران از مسیر دانش بنیانی مورد حمایت قرار می گیرد. معاون وزیر جهاد کشاورزی در اختیار گذاشتن ظرفیت های مراکز تحقیقات کشاورزی کشور برای مشارکت بخش خصوصی را یکی از حمایت های سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی از مزرعه های نوآوری عنوان کرد و گفت: ظرفیت های علمی مراکز تحقیقات از جمله محققان، اعضای هیات علمی و کاشناسان نیز به کمک مزرعه های نوآوری می آیند تا برای ارتقاء کیفی و افزایش کمی محصولات آن ها گام های بلندی برداشته شود.
سپس معاون وزیر به اتفاق همراهان در جلسه ای با حضور رئیس و همکاران مرکز شاهرود و شرکت زعفران دکتر امین شرکت کردند. در این جلسه دکتر دزیانیان رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی شاهرود ضمن تشکر از حضور معاونت وزیر بر تحول بنیادی در زعفران کشور با اقدامات در حال انجام تاکید کردند. در ادامه جلسه دکتر امینی مدیر شرکت زعفران دکتر امین به بیان اقدامات انجام شده در مسیر کشت بزرگترین مزرعه زعفران ایران و فرآوری صنعتی انجام شده در این راه پرداختند و مشکلات پیش رو را طرح نمودند.
سپس دکتر خیام نکوئی معاون وزیر نگرش سازمان تات در سال جاری را وارد کردن نتایج تحقیقات به عرصه عنوان نمودند. ایشان با بیان تاکید مقام معظم رهبری برای دانش بنیان شدن کشاورزی و تاثیر آن در زندگی مردم بر اهمیت جایگاه بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی پایدار تاکید نمودند. ایشان سپس با تاکید بر جلوگیری از خام فروشی زعفران بر ادامه راه شرکت دکتر امینی تا رسیدن به نتیجه نهایی تاکید کردند. رئیس سازمان تات فتح بازارهای جهانی را مستلزم افزایش کیفیت و استمرار استاندارد سازی بیان نمودند.
وی سپس بر فعال نمودن رشتههای کاردانی کشاورزی به خصوص زعفران در مرکز تاکید نمودند. دکتر خیام نکوئی برای حمایت از شرکت تولید زعفران و رفع مشکل آنها قول مساعدت دادند و ابراز امیدواری کردند که در آبان ماه سال جاری برای پیگیری امور بازدید مجددی از مرکز شاهرود داشته باشند .