هفتمین گردهمایی دبیران عمرانی مناطق دهگانه زارت علوم، تحقیقات و فناوری
دانشگاه ها نباید از لحاظ زیر ساختی دچار مشکل باشند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، هفتمین گردهمایی دبیران عمرانی مناطق دهگانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور دکتر خادمی مدیرکل نظارت بر طرحهای عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مدیران عمرانی مناطق ۱۰ گانه کشور، رییس، معاونان و مدیران مختلف دانشگاه در روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار گردید.
براساس این گزارش، دکتر سیدخلاق میرنیا رییس دانشگاه مازندران در این نشست با اشاره به اینکه واحدهای عمرانی در وزارتخانه و در دانشگاه از اساسی ترین واحدهای دستگاه است، گفت: این امر به دلیل ان است که همه کارها باید در بستری انجام شود که ان بستر را قرار است ما بسازیم.
دکترمیرنیا ادامه داد: در ابتدای ورودم به دانشگاه در سال ۹۴ ، دانشگاه مشکلات جدی مالی داشت. با این میزان بدهی و بودجه، کار کردن یک مقدار به خطر شبیه بود. بر اساس روحیه ای که دارم خطر را پذیرفتم لذا تمام پروژه هایی که در کتابچه مشاهده می کنید، در فاصله زمانی ۲۳ ابان ۹۴ تاکنون تعریف شد و هیچ کدام هم پشتوانه ی مالی از قبل نداشت.
رییس دانشگاه مازندران در ادامه ضمن بیان این موضوع که پس از مشورت با متخصصان، پروژه ها را براساس نیاز در ذهن تعریف و سپس در ذهن ساختم وانگاه به اجرا در اوردم.که خوشبختانه حجم عظیمی از پروژه ها را اغاز کرده و به اجرا در اوردم. علی رغم تفکر عده ای که فکر می کردند ما به نتیجه نخواهیم رسید! بسیاری از پروژه ها به نتیجه رسید و افتتاح شد. اخرین پروژه های ما درمانگاه و اورژانس شبانه روزی دانشگاه است که حهت تجهیز و فعالیت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران قرار گرفت و ان دانشگاه نیز فعالیت خود را در این راستا شروع کرده است.
دکتر میرنیا در ادامه با اشاره به اینکه حتما برخی خواهند پرسید که حالا چرا دانشگاهی که بودجه محدود دارد، پروژه های متعدد تعریف می کند؟ خاطرنشان کرد: زیرساخت اگر در دانشگاه نباشد، دانشگاه هیچ کاری نمی تواند بکند. الان هر روز با بحث کمبود فضا از سمت دانشجوها مواجه هستیم. چه فضای اموزشی، چه فضای کمک اموزشی و چه فضای رفاهی. یعنی فضاهای رفاهی که در اختیار داریم هم فرسوده است. ما این ها را با تلاش بسیار زیاد بازسازی کردیم تا به این وضعیت نسبتا مطلوب رسیده است. همه این کارها پول و مدیریت می خواهد و دردسر دارد. اگر قرار است دانشگاه در سطح عالی کار کند و به وظیفه اصلی خودش که تولید است برسد، باید خطر کند و بدون خطر نمی شود. البته طوری خطر کردیم که تا به امروز درمانده نشویم و کارها را خیلی خوب پیش بردیم و از این به بعد هم انشاءالله با کمک دکتر خادمی این مشکلات را حل می کنیم.
رییس دانشگاه حامع استان افزود: هیچ پروژه ای غیر ضرور انجام نشد و هر روز اگر انجام ندهیم فردایش ضرر است. یک مثال می زنم: در مرداد۸۴ طرح استخر طراحی شده بود و یک میلیارد کل براورد هزینه ان بود و انجام نشد. اکنون در ۵ اسفند ۱۳۹۶ کلنگ پروژه استخر زده شد. پروژه ای که ان موقع با یک میلیارد می توانستیم به پایان برسانیم، الان باید برای همان پروژه، ۹ میلیارد هزینه کنیم. قرارداد پروژه استخر فعلی تا اتمام ان ۹ میلیارد تومان میشود. که قرارداد اولیه را بستیم و پیمانکار مشغول به کار است و امیدواریم تا زمانی که هستیم، ان را به پایان برسانیم. دانشکده تربیت بدنی ما از دانشکده های خوب این رشته در کشور است و دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد در این رشته داریم و نمی شود دانشگاه مازندران در کنار دریا استخر نداشته باشد و از استخر شهر استفاده کند. پس این پروژه از پروژه های ضروری ماست. همچنین پروژه هایی نظیر مجتع فرهنگی، سلف خوابگاه خواهران و ... نیز از این دست هستند.
دکتر میرنیا در ادامه با طرح این سئوال که منابع مالی این پروژه ها از کجا تامین می شود؟ ادامه داد: صرفه جویی کردیم و درامدهای اختصاصی دانشگاه را هدایت کردیم. قبلا درامد اختصاصی صرف هزینه می شد، اما گفتیم درامد اختصاصی باید صرف سرمایه گذاری شود نه هزینه. الان حدود ۶۰ درصد درامد اختصاصی ما صرف همین زیرساخت ها می شود. که البته انتظار ما این است که وزارتخانه نیز در این راه به ما کمک کند. دانشگاه ما به عنوان یک دانشگاه قدیمی که از سال ۱۳۳۳ پایه گذاری شده است، صرف مسایل اقتصادی بود. مسایل اقتصادی نباید ضعف زیرساختی داشته باشد. لذا بنده به عنوان رییس دانشگاه، معتقدم باید ابتدا به زیرساخت ها توجه نمود. تا الان هم هرچه گفتیم انجام دادیم. مثلا درمانگاه شبانه روزی با حدود ۶۰۰ متر مربع مساحت را در اردیبهشت ۹۶ شروع و ۵ اسفند ۹۶ افتتاح کردیم. پول جدی هم نداشتیم و الان بدهکاری جدی هم نداریم. پروژه ازمایشگاه مرکزی را در اواخر سال ۱۳۹۵ شروع کردیم و باید شهریور ۱۳۹۷ به ما تحویل دهند. البته بخشی از سوی معاونت ریاست جمهوری تامین و بقیه از محل درامد دانشگاه بود.
رییس دانشگاه منتخب استان با اشاره به این که دانشگاه ها نباید از لحاظ زیرساختی دچار مشکل باشند، اظهار داشت: دانشگاه ما علی رغم پتانسیل های خوبی که دارد، از لحاظ زیرساختی مشکل دارد و این کمبود باید جبران شود و ما داریم این کار را انجام می دهیم. وقتی خوابگاه متاهلی نداریم، وقتی زیرساخت خوبی نداریم، دانشجوی خارجی هم نمی اید. به لحاظ اقلیم و موقعیت مکانی دانشجوی خارجی ما را می پسندد، ولی به لحاظ زیرساخت نه. این اختلاف را باید به نوعی حل کنیم. ما به سهم خودمان تلاش می کنیم تا با حمایت وزارت عتف، با سرعت بهتر و بیشتری مشکلات زیرساختی خود را برطرف کنیم.
دانشگاه مازندران، دانشگاه بزرگ و پر افتخاری است که ظرفیت های بسیار زیادی در پیش رو دارد
دکتر خادمی مدیرکل نظارت بر طرحهای عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست با بیان این که در بازدیدی که در دو مرحله از پروژه های دانشگاه مازندران داشتیم، واقعا احساس کردم که دکتر میرنیا و همکاران ایشان در حال انجام کار بزرگی هستند، گفت: دانشگاه مازندران، هم دانشگاه بزرگ و پر افتخاری است و با قدمت طولانی، چه از لحاظ بناها و هم از نظر قدمت علمی، جزو دانشگاه های خوب و دانشگاه هایی است که ظرفیت های بسیار زیادی در پیش رو دارد و هنوز هم که هنوز است با برنامه هایی که دکتر میرنیا دارد، می تواند بیش از پیش پیشرفت کند .
دکتر خادمی ادامه داد: ما در فعالیت ها و برنامه هایی که در پیش رو داریم، یکی از برنامه های مهم مان با کمک همکاران اداره کل طرح های عمرانی، تقویت مناطق و دبیران مناطق و اعطای اختیارات به این مناطق است، به خاطر ان که فکر می کنیم نباید همه چیز متمرکز در ستاد وزرات علوم باشد و علاوه بر اینکه شما مسوولیتی را به دبیر منطقه واگذار می کنید، اختیارات هم باید متناسب با ان واگذار شود .
مدیرکل نظارت بر طرحهای عمرانی وزارت عتف به بحث سامانه طرح های عمرانی اشاره کرد و افزود: هدف ما این است که این سامانه را تا اخر تیرماه فعال کنیم و اطلاعات در ان ثبت شود و این امر، نیاز به همکاری شما دارد .
دکتر خادمی به مبحث بودجه نیز اشاره کرده و اظهار داشت: سال گذشته تلاش های زیادی در گرفتن تخصیص ها انجام شد. در دو سال گذشته، متاسفانه برخلاف خیلی از سال های قبل که ما فکر می کردیم که هر موقع تخصیص می گیریم یعنی پول، اما این گونه نبود. دوستان ما در اخرین لحظات و روزهای سال ۱۳۹۶ فعال بودند و با پشتیبانی و کمک دانشگاه ها و روسای دانشگاه و معاونان شان، توانستیم این اعتبارات را به هر طریق دریافت کنیم .
وی افزود: اما در سال ۹۷، در ان چیزی که به تصویب رسیده، ظرفیت هایی وجود دارد که خیلی های ان برای بار اول ایجاد شده است و ما باید از ظرفیت ها استفاده کنیم. این ظرفیت ها باید به پول تبدیل شود و وارد دانشگاه شود. برای اینکه این تخصیص ها نقد شود، دانشگاه باید چرخه و ساز و کار مناسب را جهت استفاده از ان تبصره به کار گیرد و این که در نهایت با حمایت ستاد وزارت علوم اقداماتی را انجام دهند که این منجر به نقدینگی شود و وارد دانشگاه ها شود شاید بتوان گفت که مهم ترین قسمت بحث بودجه، تصویب ان نیست، خیلی چیزها تصویب می شود اما پیگیری نمی شود که ان تصویب نهایتا تبدیل به نقد شود .
دکتر خادمی به لزوم شروع مطالعات بودجه ۹۸ هم اشاره و خاطرنشان کرد: از همین الان باید مشخص شود که چه کارهایی می خواهیم انجام دهیم. هم نیاز به مشورت شما داریم و هم بحث مقاوم سازی مان مطرح است. بعضی از ساختمان های مان قدمتش به ۵۰ سال و ۶۰ سال می رسد. بنابراین خیلی از این ساختمان ها نیاز به مقاوم سازی دارند و ما باید کارهای مطالعاتیش را انجام دهیم، در سازمان برنامه، توجیهات را انجام دهیم و بودجه بگیریم و مقاوم سازی را شروع کنیم. متاسفانه در سال های گذشته بحث مقاوم سازی خیلی ضعیف بوده و باید ان را تقویت کنیم .
مدیرکل نظارت بر طرحهای عمرانی وزارت عتف در ادامه به اتفاقات جدید بودجه سال ۹۷ نیز اشاره کرده و گفت: در رابطه با بودجه سال ۹۷ چند اتفاق افتاد. یکی اینکه برای اولین بار، ردیف ۱۱ پارک از ردیف های متفرقه به ردیف های اصلی تغییر یافت و حدود ۱۵.۵ میلیارد بودجه پارک ها است. همچنین یک ردیف خاص به صورت ردیف های متمرکز ستاد تحت عنوان گوشه های فاخر گرفتیم. موضوع ان نیز این است که دانشگاه را فضایی به دستاوردها و مفاخر دانشگاه اختصاص دهد که شامل هویت دانشگاه و هویت فرهنگی ایرانی و اسلامی ما باشد و بسته به خصوصیات دانشگاه بتواند مفاخر ادبی، علمی و ... یا دستاوردهای علمی که داشته است را در انجا معرفی کند. همچنین یک ردیف برای خوابگاه متاهلین گرفتیم. بند الف تبصره ۹. که به صورت تسهیلات است، اما تسهیلات خوبی است. چون دوسال توقف دارد و بازپرداخت سود و کارمزدها را سازمان امور دانشجویان به عهده می گیرد. مورد دیگر این است که بند الف تبصره ۵ اصلاح شد و امکان استفاده از اوراق برای مراکز پژوهشی هم ایجاد شد که قبلا برقرار نبود . خواهشم از دوستان این است که ما قبلا چون ملی بودیم فقط ساز و کارهای دریافت پول از دولت را بلد بودیم ولی الان باید ساز و کارهای استانی را هم بلد باشیم .
دکتر خادمی به موضوع مدیریت سبز در دانشگاه ها اشاره و ادامه داد: رتبه بندی دانشگاه ها در حوزه مدیریت سبز در حال انجام است. دانشگاه هایی که در حوزه مدیریت سبز فعال تر باشند و اقدامات جدیدتری انجام دهند را حمایت خواهیم کرد و این یکی از شاخص هایی هست که در سال ۹۷ با توجه به عملکرد سال گذشته، حمایت هایی در مدیریت سبز انجام می دهیم. همچنین یک برنامه ۵ ساله برای بحث مدیریت سبز در دست تدوین است. برنامه های ۵ ساله برای طرح های عمرانی. باید با همکاری شما باشد. هم در حوزه مدیریت سبز هم در حوزه طرح های عمرانی .
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی