مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس برگزار شد
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس روز دوشنبه مورخ ۱۹ /۰۲ / ۱۴۰۱ آیین تکریم و معارفه روسای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با حضور حسین جعفری، معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، حجتالاسلاموالمسلمین قائمی مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه سازمان جهادکشاورزی، معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی فارس، معاونین، روسای بخشها و ایستگاه های تحقیقاتی، واحد های آموزشی و همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در محل سالن همایش های غدیر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس برگزار شد.
در ابتدای جلسه حجتالاسلاموالمسلمین قائمی مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، اعیاد و مناسبتهای گذشته رابه حضار تبریک گفته و بر نقش و اهمیت تحقیقات در تعالی بخش کشاورزی تاکید کرد. نماینده محترم ولی فقیه ادامه داد تغییر پست های سازمانی اهمیت چندانی نداشته و مهمترین رکن تعامل بین افراد است که هدفی واحد و مشترک را دنبال می کنند قائمی از تلاش ها و تشریک مساعی محسن بذرافشان در دوران تصدی قدردانی نموده و برای ابوالفتح مرادی، آرزوی موفقیت و سربلندی نمود. ایشان در انتهای صحبت خود قول مساعدت و همکاری بیشتر آن حوزه را با مرکز اعلام نموده و رابطه بین تحقیقات، آموزش و بخش اجرا را با توجه به شعار سال ۱۴۰۱ تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین به فرموده مقام معظم رهبری برای تحقق بخشیدن به مفهوم شعار مذکور لازم الاجرا دانست.
در ادامه حسین جعفری معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به نمایندگی از سید مجتبی خیام نکویی، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در این مراسم حضور یافت. وی به تشریح سیاستهای سازمان تات در حوزه تحقیقات و آموزش و نقش آموزش و تحقیقات، بر توسعه همه جنبه بخش کشاورزی پرداخت. جعفری وجود محدودیتهای شدید منابع پایه همچون آب، خاک و هوا را بهعنوان مهمترین چالش وزارت جهاد کشاورزی دانسته و اعلام داشت وزارت جهاد کشاورزی نسبت به گذشته بر تحقق موضوع امنیت غذایی تمرکز بیشتری نموده است.
معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته سازمان تات مهمترین رسالت محققین بخش کشاورزی را خدمت به بخش کشاورزی دانسته و استفاده مناسب از توان و استعدادهای اعضای هیئتعلمی و محققان شاغل در موسسات و مراکز تحقیقاتی در جهت انتقال دانش به عرصههای تولیدی، ارائه گزارشهای علمی، تحلیلی و کاربردی در ارتباط با مسائل و چالشهای بخش کشاورزی تاکید نمودند.
حسین جعفری دانش بنیان کردن بخش کشاورزی با توجه به شعار سال جاری را موضوعی جدی در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی دانست،و ادامه داداز این رو مشارکت اعضای هیئت علمی در شرکت های دانش بنیان و انتقال یافته های تحقیقاتی تاکید وافر شده است. معاون پژوهش فناوری و انتقال یافته های سازمان تحقیقات گفت همکاران در مراکز تحقیقاتی بیشتر روی انتقال دانش فنی بایستی تمرکز داشته باشند تا این دانش ارزنده به دست بهره برداران و کشاورزان برسد. وی همچنین در مورد پردیس های آموزشی اجرای طرح مزارع نوآوری با مشارکت بخش خصوصی را عنوان و ادامه داد اولین پارک علم و فناوری بخش کشاورزی تا پایان اردیبهشت ماه به بهره برداری خواهد رسید و ما باید از ظرفیت دانشگاهها به نحو احسن استفاده نماییم. حسین جعفری در ادامه راهبردها و سیاست های سازمان تات را اینگونه تشریح نمود:
۱- انتخاب روسای مراکز استانها با تایید رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان است و اولویت حل مشکلات عمده فنی استان ها در دستور کار قرار دارد.
۲- بحث تصویب طرحهای خاص اعمال میشود و این طرح ها در هیچ شرایطی رد نمی گردند.
۳- حضور فعال و با برنامه سازمان تات در مراکز است که از سیستان شروع شده و در مدت کوتاهی به دیگر مراکز هم خواهد رسید عمدتا این حرکت برای حل مشکلات عمده بخش کشاورزی و تمرکز روی فعالیت اثربخش است. بایستی از ظرفیت پژوهشگر، مروجین ارشد تمامی مراکز استانها کمال استفاده را با همکاری سازمان جهاد استان ها صورت پذیرد.
پس از وی مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بر وجود توانمندیهای استان فارس در بخشهای گوناگون و ضرورت و اهمیت دستیابی به توسعه کمی و کیفی بخش کشاورزی استان پهناور فارس تاکید داشت. دهقان پور همچنین با استناد به دادههای منتشرشده از سوی سازمان خواربار جهانی، رتبه کشور را در خصوص مصرف کود و سم در مقایسه با نرم جهانی آن را پایین دانسته و خاطرنشان ساخت در این خصوص استان فارس از نرم کشوری، دارای رتبه پایینتری بوده است. وی بر موضوع تامین امنیت غذایی، توجه به صنایع تبدیلی و غذایی، بهبود وضعیت کمی و کیفی، نقش و اهمیت قرارگاه امنیت غذایی مستقر در سازمان جهاد کشاورزی استان، برگزاری منظم کارگاههای علمی کشاورزی، طرح یاوران تولید تاکید داشتند. ایشان در پایان بر افزایش ارتباط و حضور مستمر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در جلسات تخصصی سازمان و ایجاد و تداوم همکاری علمی این مرکز با نهادهای دانشگاهی و تحقیقاتی خارج از سازمان تاکید نمودند.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان فارس ضمن تقدیر از همکاری های محسن بذرافشان برای ابوالفتح مرادی سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس آرزوی توفیق نموده و ادامه داد از سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش فارس انتظار می رود که همکاریهای مضاعف و بیش از پیش را با بخش اجرا و سازمان جهادکشاورزی استان در دستور کار قرار دهند.
محسن بذرافشان سخن را با بیت شعری آغاز نمود، او گفت افتخار دارد که محقق مرکز بوده و توانسته با داشتن پست سازمانی کارهای تحقیقاتی را نیز دنبال کند. وی ادامه داد بزرگترین سرمایه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس وجود همکاران قدرشناس و پرتلاش این مرکز است. بذرافشان راجع به محققان معین و حضور آنها در عرصه های کشاورزی که خوش درخشیدهاند، گفت این عزیزان هیچ کم و کاستی در کار نگذاشتهاند. محسن بذرافشان از معاونین، مدیران ستادی، روسای بخشها، ایستگاه ها و واحدهای آموزشی ضمن تبریک به مرادی سرپرست جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس تشکر و قدردانی نمود. بذرافشان در پایان سخنانش با توجه به بازنشسته شدن مدیران و همکاران زیاد و جداشدن آنها ار بدنه سازمان تات، پرورش مدیران لایق و کارآمد برای آینده تحقیقات، آموزش را از معاون پژوهش و فناوری و انتقال یافته های سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی درخواست نمود.
او در پایان آرزوی سالی پر خیر و برکت برای بخش کشاورزی به ویژه بخش تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را نمود.
در پایان مراسم تکریم و معارفه با حضور معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته، رییس سازمان جهادکشاورزی و مسئول حوزه نمایندگی این سازمان و قرائت لوح اهدایی معاون وزیر و رییس سازمان تات از تلاشهای ارزنده و زحمات محسن بذرافشان تقدیر بهعملآمده و ابلاغ سرپرستی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس به ابوالفتح مرادی تقدیم گردید.