عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

برگزاری نشست هم اندیشی فرآیندهای توسعه صلاحیت حرفه ای در دانشگاه جامع علمی کاربردی

برگزاری نشست هم اندیشی فرآیندهای توسعه صلاحیت حرفه ای در دانشگاه جامع علمی کاربردی

نشست هم اندیشی فرآیندهای توسعه صلاحیت حرفه ای در دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، با حضور دکتر کشتکار قائم مقام رئیس و سرپرست معاونت آموزشی، دکتر فتحیان سرپرست معاونت نظارت و سنجش، جمعی ازمعاونین و مدیران ستادی و روسای واحدهای استانی دانشگاه، نشست هم اندیشی با موضوع فرآیندهای توسعه صلاحیت حرفه ای و دستیابی به الگوی مناسب و بومی دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف کسب آرا و نظرات جمعی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه،  سرپرست معاونت نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به اهمیت و ضرورت موضوع صلاحیت حرفه‌ای و جایگاه خاص آن در این دانشگاه گفت: از صلاحیت حرفه‌ای برداشت‌ها و تفاسیر مختلفی انجام شده است از اینرو در این نشست می خواهیم به یک وحدت رویه درتفسیر و شیوه کاربست آن برسیم.
دکتر فتحیان افزود: باتوجه به پیش نویس چارچوب ملی صلاحیت حرفه‌ای که هم اکنون در انتظار طرح و بررسی در هیات دولت است بنا داریم به عنوان مجری در سطوح مربوط به آموزش عالی با هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وارد عمل شویم.
سپس قائم مقام رئیس و سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی ضمن استقبال از برگزاری این قبیل جلسات کارشناسی و تاکید بر مقوله ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای پس از تعیین ورودی، خروجی و فرآیند ، اظهار داشت: ابهامات زیادی حول موضوع صلاحیت حرفه‌ای وجود دارد اما از آنجا که ما از نظر الگوی اجرای آموزشهای علمی کاربردی در دنیا منحصر بفرد هستیم در زمینه صلاحیت حرفه‌ای هم نیازمند یک الگوی خوب و مناسب برای دانشگاه می‌باشیم.
وی افزود: آنچه که مهم است روش ترغیب متقاضیان برای اخذ پروانه صلاحیت حرفه ای از طریق دانشگاه جامع علمی کاربردی است.
در ادامه جلسه ،  دکتر معصومیان سرپرست دفتر صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی هدف از تشکیل این جلسه را استفاده از نظرات برای توسعه و بهبود صلاحیت حرفه‌ای در دانشگاه دانست و گفت: ضرورت اجرای صلاحیت حرفه ای تامین نیروی انسانی کارآزموده و بهره مندی از آن در راستای تضمین کیفیت سازمان ها و محیط های کاری است.
وی افزود: برخلاف تصور عامه، بسیاری از مشکلات امروز جوامع کاری در حیطه تجهیزات نیست بلکه مربوط به انسان‌ها و نگرش آنها به مسایل است ، از همین رو موضوع صلاحیت حرفه‌ای در مدیریت منابع انسانی تبلور یافت.
دکتر معصومیان با تبیین برخی مفاهیم مرتبط با صلاحیت حرفه ای به فعالیت‌ها و مشارکت‌های دفتر در کارگروه‌های تخصصی شورای عالی نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی اشاره کرده و با تشریح بخش‌هایی از پیش‌نویس چارچوب ملی صلاحیت حرفه ای به کارکردهای آن پرداخت و افزود: دفتر صلاحیت حرفه‌ای بنابر ماموریت‌های محوله به دنبال افزایش سهم دانشگاه جامع علمی کاربردی در عرصه اشتغال و شناسایی و پر کردن خلاء بازارکار در زمینه نیروهای ماهر و متخصص است.
وی همچنین مهمترین اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی در حوزه صلاحیت حرفه ای را ورود به حیطه‌ عملیاتی سازی در سطوح متناسب با آموزش عالی و تبدیل دانشگاه به مرجعی برای ایجاد مرکز سنجش و ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای با مشارکت متولیان کسب و کار دانست.
سرپرست دفتر صلاحیت حرفه ای دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه به تجارب برخی کشورها پرداخت و با اشاره به اسناد پشتیبان گفت: قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی حرفه‌ای و مهارتی مصوب مجلس شورای اسلامی از جمله اسنادی است که مستقیماً به صلاحیت حرفه‌ای و اجزای آن اشاره داشته به نحوی که در ماده ۵ قانون به نام دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان یکی از ارکان اجرای قانون اشاره شده است و در حال حاضر دانشگاه در سه کارگروه تخصصی این شورا حضور فعال دارد.
وی افزود: دفتر صلاحیت حرفه‌ای دانشگاه جامع علمی کاربردی باتوجه به برنامه‌های آتی توانسته برخی زیر ساخت‌ها را برای توسعه فعالیت‌ها فراهم کند که می‌توان به تدوین دستورالعمل نحوه تاسیس مراکز سنجش و ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای و شیوه نامه فعالیت و اداره این مراکز و برخی موارد دیگر اشاره کرد همچنین دفتر توانسته تعامل لازم با بازارکار و متولیان کسب و کار ایجاد کند و در صدد است به صدور مجوز مراکز یاد شده و صدور گواهینامه‌های صلاحیت حرفه‌ای بپردازد.
دکتر معصومیان خاطرنشان کرد: متقاضیان به دوگونه می‌توانند خدمات لازم را دریافت کنند اول؛ تاسیس مرکز سنجش و ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای برای احراز صلاحیت افراد متقاضی شغل است که دستورالعمل آن در انتظار تصویب در شورای صلاحیت حرفه‌ای است و دوم؛ احراز شایستگی‌های شاغلین با هدف ارتقاء کیفی سطح عملکرد افراد که باتوجه به سیاست‌های جدید دانشگاه، مراکز آموزشی علمی کاربردی نقش فعالی در این خصوص خواهند داشت.
در ادامه این نشست ، معاونین دانشگاه جامع علمی کاربردی و سایر اعضای جلسه به بیان مسائل و طرح نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
لازم به ذکر است به طورکلی صلاحیت حرفه ای به بررسی شایستگی‌ها و صلاحیت های افراد مبتنی بر مشاغل و وظایف شغلی می پردازد و از جمله راهکارهای مورد توجه کارفرمایان و متولیان کسب و کار برای شناسایی و جذب منابع انسانی ماهر و متخصص می باشد. بدیهی است افراد دارای صلاحیت در انجام وظایف شغلی خود عملکرد بهتری از خود بروز می دهند.
در پایان این نشست نیز سرپرست معاونت نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی از اعضاء جلسه درخواست کرد که نظرات تکمیلی خود را به دفتر صلاحیت حرفه‌ای دانشگاه ارسال کنند تا گزارشی برمبنای نظرات در زمینه اهداف و اهمیت صلاحیت حرفه ای، ویژگی مجریان، روش های اجرا در این دانشگاه، ضمانت اجرایی از طریق قواعد و مقررات حقوقی یا نهادهای دارای اختیار تهیه شود و به عنوان جمع بندی نشست ارائه و مبنای ادامه کار قرار گیرد.