دکتر کردی: پایداری بینالمللی سازی توجه بیشتر اعضای هیاتعلمی دانشگاه را میطلبد
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر کردی، معاون بین الملل دانشگاه با همراهی دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین الملل معاونت بین الملل با حضور در این نشست که چهارشنبه ۵ اردیبهشت برگزار شد، توجه حاضران را به ارتقاء مقولههای اموزش، پژوهش و خدمات با بهرهگیری از بعد بینالملل جلب کرد.
وی با بیان اینکه شناسایی فرهنگ ایرانی و اسلامی و تبیین مرجعیت علمی دانشگاه با حرکت در مسیر بینالمللی سازی امکانپذیر خواهد بود، اظهار داشت: بخشهای بیمارستانی، گروههای اموزشی و مراکز تحقیقاتی واحدهای عملیاتی بین المللی سازی هستند.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به سیاستگذاریها و فعالیتهای اجرا شده طی سالهای اخیر در حوزه بینالملل دانشگاه، تصریح کرد: بیشک پایداری و موثر بودن این اقدامات منوط به توجه تک تک اعضای هیاتعلمی به بعد بینالملل است.
دکتر کردی تصریح کرد: اساتید و اعضای هیاتعلمی دانشگاه کم و بیش انجام فعالیتهای بینالمللی را تجربه کردهاند اما به نظر میرسد اشنایی انها با زمینههای گستردهتر همکاریهای بینالمللی که از ارتباطات میان فردی، میان بخشی و گاهاً گروههای اموزشی اغاز و به سطوح بالاتر میرسد، ارتقاء هر چه بیشتر دانشگاه را به همراه خواهد داشت.
وی از تازهترین تعاملات دانشگاه با وزارت علوم سوئیس که طی روزهای اینده منجر به راهاندازی دفتر همکاریهای این کشور در دانشگاه میشود به عنوان یکی از این زمینهها نام برد.
معاون بینالملل دانشگاه همچنین موضوع خواهرخواندگی بیمارستان امام خمینی (ره) با بیمارستانهای کشورهای دیگر و یا عقد تفاهمنامهها و قراردادهای همکاری بینالمللی را مطرح کرد و گفت: در صورت امادگی برای برگزاری دورههای کوتاه مدت و پذیرش دانشجویان بینالمللی در دورههای تخصص، فوق تخصص و فلوشیپ میتوان از بستر نمایندگیهای دانشگاه در کشورهای مختلف جهت تبلیغات و جذب متقاضیان بهره برد.
دکتر کردی به ظرفیت کمیته تطبیق و متناسبسازی برنامههای اموزشی دانشجویان خارجی که در وزارت بهداشت تشکیل میشود در مسیر مطابقت و یا تعریف رشته مقاطع مورد نیاز این گروه از دانشجویان براساس نمونههای مشابه بینالمللی نیز اشاره کرد.
وی موضوع جذب مشترک دانشجوی فلوشیپ را مطرح کرد و بیان داشت: این رویکرد با همکاری دانشگاه و یا مراکز درمانی خارج از کشور بسترساز تعاملات طولانی مدت میان بخشها و همکاری در عرصههای دیگر خواهد شد.
معاون بینالملل دانشگاه افزود: در حوزه تحقیقات نیز امارها حاکی از پراستناد بودن مقالاتی است که با همکاری و مشارکتهای بینالمللی انجام شدهاند بنابراین از اساتید و اعضای هیاتعلمی میخواهیم انجام این سطح از همکاریها را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند.
دکتر کردی خاطرنشان کرد: به منظور اشنایی با خدمات تخصصی که در داخل کشور وجود ندارد شرایط برای شرکت اساتید در سفرهای برنامهریزیشده تسهیل شده است که امیدواریم به پیشرفت هر چه بیشتر دانشگاه بیانجامد.
وی همچنین بر امادگی معاونت بینالملل برای حمایت از فعالیتهای بینالمللی و پیادهسازی اهداف این حوزه در سطح دانشگاه با وجود مسائل مالی پیش رو تاکید کرد.
در ادامه، تعدادی از روسای بخشها به طرح سوالات و نقطه نظرات خود پرداختند.
دکتر امامی، رئیس بخش جراحی عمومی بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی و امکانات دانشکده مجازی جهت پیشبرد برنامهها و معرفی هر چه بیشتر اقدامات دانشگاه در سطوح بینالمللی تاکید کرد.
دکتر صالحی، رئیس بخش جراحی قلب نیز موضوع ارائه راهکارهایی برای جذب رزیدنت و فلوشیپ خارجی در رشتههایی چون جراحی اطفال، قلب و توراکس به ویژه از کشورهای همسایه را مطرح و توجه حوزه بینالملل دانشگاه را به معرفی هر چه مناسبتر فعالیتهای بخشهای مختلف بیمارستان امام خمینی (ره) جلب کرد.
رئیس بخش جراحی کبد نیز با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران با وجود تلاشهای سالهای اخیر در حوزه بینالمللی سازی، هنوز در ابتدای راه قرار دارد، گفت: بیشک ورود به مارکت بزرگ بینالمللی اموزش کار سادهای نیست و تا دست یافتن به نقطه ایده ال راه طولانی در پیش است.
دکتر جعفریان جذب دانشجویان فلوشیپ و انترنی را صرفنظر از جنبههای مالی دارای ارزش افزوده برای مجموعه دانشگاه دانست و بیان داشت: این رویکرد در گام اول بهروزرسانی و مدون سازی برنامههای اموزشی را به همراه خواهد داشت.
دکتر نخجوانی، رئیس بخش غدد نیز به مقوله جذب انلاین دانشجویان فلوشیپ اشاره کرد و ان را زمینهساز ارتباطات دانشگاهی گستردهتر دانست.
دکتر محققی، رئیس مرکز تحقیقات سرطان هم ضمن ارائه گزارشی از بخشی از فعالیتهای بینالمللی این مرکز، تمرکز بر حضور نمایندگان دانشگاه در همایشهای بینالمللی، عضویت دانشگاه و موسسات وابسته در سازمانهای بینالمللی، شرکت اساتید و اعضای هیاتعلمی در دورههای فرصت مطالعاتی، جذب و اموزش دانشجویان بینالمللی در دورههای فلوشیپ و تخصص و انجام پژوهشهای مشترک بینالمللی را ضروری عنوان کرد.
دکتر کردی در جمعبندی مباحث مطرح شده بر اهمیت تعامل هر چه بیشتر با اعضای هیاتعلمی دانشگاه در راستای برنامههای بینالمللی دانشگاه تاکید کرد.
توضیح اینکه در این نشست بستههای حاوی اقلام معرفی فعالیتهای بینالملل دانشگاه میان روسای بخشهای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) توزیع شد.
خبرنگار: مهناز وحیدی