پایان دوره مشترک مجازی تله مدیسین دانشگاه کامرینو ایتالیا و دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشکده مجازی
به گزارش روابط عمومی دانشکده مجازی:در مراسم اختتاحیه این دوره که روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷ در سالن ابشار دانشکده مجازی برگزار شد، دکتر طیباتی استاد مرکز تله مدیسین دانشگاه کامرینو، دکتر کردی معاون بین الملل دانشگاه؛ دکتر کاویانی رییس دانشکده مجازی، دکتر مرعشی، دکتر میرمعینی، دکتر مختاران، معاونین مجازی سازی، اداری مالی و پژوهشی دانشکده مجازی و نیز جمعی از شرکت کنندگان این دوره حضور داشتند.
در ابتدا دکتر مرعشی معاون مجازی سازی و مسئول دوره تله مدیسین ضمن خیر مقدم به مدعوین از برگزاری موفقیت امیز این دوره ابراز خرسندی کرد و گفت : یکی از استراتژی های مهم دانشگاه علوم پزشکی تهران استراتژی بینالمللیشدن و ارتباط مفید و تعامل با دانشگاههای معتبر جهان است که دوره مشترک تله مدیسن درهمین راستا در ۲۰ تیرماه ۹۶ بین دانشگاه کامرینو ایتالیا و دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران اغاز بکار کرد و امیدواریم برگزاری این دورهها تداوم داشته باشد.
وی استقبال و علاقمندی شرکت کنندگان به این دوره را بی نظیر توصیف کرد و افزود: در این دوره بیش از ۸۰ نفر ثبت نام کردهاند که دراین میان حدود ۴۵ نفر این دوره را با موفقیت به پایان رسانند. وی همچنین توضیحاتی در مورد روند برگزاری دوره بیان کرد و درخصوص وضعیت علمی دانشجویان و رضایت از این دوره و درباره دستاوردها و پروژههای دانشجویی حاصل از این دوره مطالبی را بیان داشت.
دکتر مرعشی در ادامه با اشاره به تنوع شرکت کنندگان در این دوره افزود: در دوره مشترک اموزشی Tele-medicine گروهی از متخصصان، از جمله متخصصان رشته های اطفال، انفورماتیک پزشکی،پزشک خانواده،چشم پزشکی، طب اورژانس و نیز پرستاران و کارشناسان IT از دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور شرکت کرده بودند که در جای خود میتواند یک تجربه کاملا موفق و اثرگذار در حوزه سلامت الکترونیک باشد.
دکتر کردی معاون بین الملل دانشگاه در سخنانی با تشکر از برگزارکنندگان این دوره گفت: با توجه به اینکه زیرساخت ها و شرایط مورد نیاز برای عملی کردن و استفاده از تئوری¬هادر کشور در این زمینه مهیا نشده است اما انتظار میرود با همت و پشتکار و دانش شرکت کنندگان این دوره شاهد راه اندازی سرویس تله مدیسین در شهرهای مختلف کشور باشیم.
وی در ادامه ورود به حیطه تله مدیسین را در کشور ضروری دانست و افزود: امیدوارم شرکت کنندگان این دوره بتوانند دانش و مهارت خود را در حوزه تله مدیسین به تمامی ارائه کنندگان خدمات بهداشتی و مراکز بهداشتی سراسر کشور بخصوص انهایی که در مناطق محروم و دور دست فعالیت می کنند انتقال دهند. چرا که حق همه مردم است که به خدمات بهداشتی و درمانی دسترسی داشته باشند.
وی با ابراز خرسندی از حضور شرکت کنندگان شهرستانی در این دوره افزود: برای راه اندازی سرویس تله مدیسین امادگی همکاری خود با دانشکده مجازی را اعلام می نماییم.
در ادامه این مراسم دکتر کاویانی رییس دانشکده مجازی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران دراموزش متخصصان این رشته پیشگام شده اظهارداشت: امروز در این نشست به این نتیجه رسیدیم برگزاری دوره بعدی را در اولویت های اول دانشکده قرار دهیم همچنین در نظر داریم در دوره بعدی از حضور افراد تصمیم ساز و مدیران ارشد در حوزه سلامت کشور بهره ببریم تا بتوانیم تله مدیسین را در بسته خدمات سلامت کشور قرار دهیم. همچنین پروژه عملی تله مدیسین به صورت پایلوت در مرکز طبی کودکان و بیمارستان امام خمینی به اجرا در می اید.
وی با بیان اینکه سرویس تله مدیسین صرفه جویی مطلق در هزینه است افزود: ما باید این تصور غلط که راه اندازی سرویس تله مدیسین پرهزینه است را از ذهن دست اندکاران حوزه سلامت پاک کنیم و باید اطمینان حاصل کنیم که شرایط مورد نیاز برای عملی کردن و استفاده از تله مدیسین مهیا و کم هزینه است.
دکتر کاویانی با اشاره به بحث حقوقی سرویس تله مدیسین خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه که سلامت الکترونیک و بهره مندی از تکنیک های نوین پزشکی، چالش های حقوقی و اخلاقی جدیدی را به همراه دارد در نتیجه خدماتی مثل تله مدیسین نیازمند تمهیدات قانونی و ایجاد حد و مرز مقرراتی است که باید به ان توجه ویژه شود و در این زمینه نیز نشستی با مشاور حقوقی دانشکده و دکتر طیباتی نیز داشته ایم.
همچنین در این مراسم، دکتر طیباتی استاد مرکز تله مدیسین دانشگاه کامرینو با ابراز خرسندی از ارتباط موثری که میان دو دانشگاه برقرار شده است افزود: جهت پیاده سازی این اصول فقط زیرساخت های تکنولوژیک نیاز نیست بلکه چشم انداز حقوقی و ساختار و استانداردها مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه دراین زمینه حتما باید پروتکل داشته باشیم و اینکه هرکس در حوزه تخصصی خود بداند به چه کاری مشغول است اظهارداشت: مهمترین نیازی که تله مدیسین می تواند به ان پاسخ دهد خدمت به اقشار جامعه در مناطق محروم است.
در ادامه برخی از دانش پژوهان این دوره، مطالبی را از انچه اموخته بودند، بیان کردند ودر پایان این مراسم، دکتر کاویانی رییس دانشکده مجازی ضمن تقدیر از دکتر طیباتی و همکاران ایشان از دانشگاه کامرینو ایتالیا با همراهی دکتر کردی و دکتر طیباتی گواهینامههای شرکت در دوره را به حدود ۴۰نفر منتخب از شرکت کنندگان دوره اعطا کرد.