عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛ پیشتاز اجرای طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کم‌ برخوردار



ظهر امروز در مراسم اجرای طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کم‌ برخوردار کشور و اعلام خاتمه پوشش کامل بیمه سلامت درمحلات کم‌برخوردار تهران، از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مسیر تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، مراسم اجرای طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کم‌ برخوردار کشور و اعلام خاتمه پوشش کامل بیمه سلامت ۲۶۰ محله کم‌برخوردار استان تهران در امام زاده یحیی(ع) ظهر امروز، ۲۶ اسفندماه با حضور دکتر مخبر معاون اول رییس جمهور، دکتر آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر ناصحی رییس سازمان بیمه سلامت اختتام صدور بیمه سلامت در محلات کم برخوردار استان تهران برگزار شد.
دکتر محمد مخبر در این مراسم با تاکید بر اینکه مردم همواره نقش اساسی و کلیدی در حل مشکلات کشور داشته‌اند، عنوان کرد: در اوایل حمله رژیم بعثی به کشور و با وجود مشکلات برای سران ارتش و همچنین عدم سازماندهی سپاه پاسداران، این مردم بودند که با کمترین و ساده‌ترین اسلحه‌های نظامی جلوی بعثی‌ها ایستادند.
مخبر تصریح کرد: در حوادث بعدی پس از پیروی انقلاب اسلامی و همچنین جریان منافقین هم مردم نقش اساسی داشتند و در سالیان بعد و پس از اعمال تحریم‌های دشمنان هم در مقابل تحریم‌ها ایستادگی و مقابله کردند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه نباید محلات کم برخوردار و فقیر در حاشیه شهرها وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: وضعیت بهداشت، معیشت، امنیت و زیرساخت‌های انرژی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با وضعیت کنونی قابل مقایسه نیست تا جایی که قبل از انقلاب در شهرهای بزرگ ۳۰۰ هزار نفری تنها سه پزشک خارجی مشکلات سلامت و بهداشتی مردم را حل می کردند و در زمینه تامین انرژی، از ژنراتور برای تولید برق استفاده می‌شد اما در طول ۴۰ سال گذشته با تلاش های مسئولان نظام، زیرساخت های زندگی برای مردم در سراسر کشور به ویژه مناطق محروم و کم برخوردار فراهم شده است.
وی همچنین با اشاره به طرح توانمندسازی و همچنین تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار کشور گفت: با اجرای این طرح برخی مشکلات و گرفتاری‌های مردم در بخش‌های مسکن، اشتغال زایی، امنیت، جلوگیری از آسیب های اجتماعی و بازگرداندن آسیب دیدگان به دامن خانواده در یک بازه زمانی مرتفع می‌شود.
دکتر مخبر با بیان اینکه خوشبختانه امروز محلات کم برخوردار استان تهران تحت پوشش کامل بیمه سلامت قرار می‌گیرند، افزود: سلامت جزو مواردی است که با به خطر افتادن آن زندگی یک فرد و تمام خانواده تحت تاثیر قرار می‌گیرد تا جایی که افراد حاضرند تمام دارایی خود را برای بازگرداندن سلامت فرد بیمار هزینه کنند.
معاون اول رییس جمهور ابراز امیدواری کرد که با توجه به سیاست و اولویت نظام، اجرای طرح توانمند سازی و تحت پوشش قرار گرفتن محلات کم برخوردار به سرعت در کل کشور توسعه یابد و گفت: با توجه به حساسیت بالای مقام معظم رهبری برای حل مشکلات نیازمندان باید همه دستگاه های دولتی و پشتیبان وظایف خود را در این زمینه به صورت کامل انجام دهند.
وی به صحنه آوردن مردم برای مشارکت در حل مسائل کشور را از هنرهای منحصر به فرد بنیان گذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری دانست و تصریح کرد: در طول نهضت اسلامی و همچنین جریان های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حوادث سنگینی در کشور اتفاق افتاد که اگر محوریت مردم نبود امکان حل این مسائل بسیار سخت می شد.
ناصحی رییس سازمان بیمه سلامت کشور نیز در این مراسم ایجاد دسترسی آسان و با کیفیت به مراکز بهداشتی و همچنین تحت پوشش قرار گرفتن رایگان ۲۶۰ محله کم برخوردار تهران را از جمله اقدامات ارزشمند و اساسی دولت سیزدهم و سازمان بیمه سلامت کشور اعلام و اظهار کرد: این مهم باعث شد که پرداخت از جیب مردم برای هزینه های سلامت به شدت کاهش یابد و امیدواریم با اتخاذ اقدامات اساسی در ۲ سال آینده با کمک و حمایت های دولت و مجلس رتبه اول منطقه از جهت پوشش بیمه ای در کشور فراهم شود.
وی ابراز امیدواری کرد در پایان سال ۱۴۰۱ هیچ ایرانی بدون بیمه در کشور نباشد.
آقامحمدی مسئول مرکز تحول محله های کم برخوردار کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه حمایت، اساس فعالیت طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار کشور است، گفت: در این طرح با انتخاب شهرداران کوچه از جوانان هر محله و پس از گذراندن دوره های مدیریتی، نیازمندی ها و محرومان هر محله شناسایی شده در محورهای تامین امنیت غذایی، اشتغالزایی، مسکن ، سلامت و مراسم مذهبی اقدامات برای محرومیت زدایی با کمک مردم همان محل انجام شده است.
در این مراسم از تلاش های  دکتر علیرضا زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه ریزی و مدیریت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در منطقه هرندی تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طرح توسعه پوشش بیمه سلامت در مناطق حاشیه نشین استان تهران به منظور توانمند سازی محلات کم برخوردار و آسیب پذیر اطراف تهران با همت سازمان بیمه سلامت و حمایت های دولت سیزدهم در راستای پوشش کامل و رایگان بیمه سلامت ساکنین این محلات، افزایش دسترسی به خدمات سلامت ساکنین محله های کم برخوردار، استقرار نظام ارجاع الکترونیک، ارتقا شاخص‌های سلامت و همچنین کاهش پرداخت هزینه های سلامت از جیب مردم انجام شده است.
طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار با هدف حمایت از اقشار آسیب پذیر به همت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همکاری بیمه سلامت و سایر دستگاه ها کلید خورد و در غالب این طرح تاکنون ۱۱۹ هزار نفر در استان تهران بیمه شده اند که بخش اعظم آن در محدوده تحت پوشش مرکز بهداشت شرق بوده است.
در این طرح ۱۸۵ هزار نفر غربال و بیش از نیم میلیون خدمت توسط هفت مرکز سلامت و ۲۰ پایگاه برون سپار ارایه شده است.
این طرح برای نخستین بار به همت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در قالب طرح پزشک خانواده در محله هرندی آغاز و سپس در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران و تهران نیز گسترش یافت.
همچنین در کنار ۲۶۰ محله کم برخوردار تهران، مقرر شد این طرح در ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور نیز اجرا شود.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: ۷۷۰۲ ی.ق