دکتر کریمی: با تلاش بیشتر و ارایه راهکارهای درست و منطقی میتوان هر سختی را پشت سر گذاشت
گالری عکس
در این نشست که صبح روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷ در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا دکتر کریمی رییس دانشگاه ضمن تبریک ایام شعبانیه و اعیاد این ماه مبارک، بار دیگر از تلاشهای روسای بیمارستانها در سال گذشته و تعطیلات نوروزی قدردانی کرد و گفت: معمولاً در ایام تعطیل فترت و سستی در کارها بوجود میاید، اما بیمارستانهای دانشگاه در این روزها همیشه فعال و پویا هستند. باتوجه به بازدیدی که بشخصه از ۹ بیمارستان در اول فرودین داشتم و گزارشهایی که همکاران هیئترئیسه از بازدیدهای خود ارائه کردند؛ عملکرد بیمارستانها مثبت و قابلقبول بود که جای تشکر و قدردانی دارد.
کاهش هزینهها نیازمند تدبیر روسای بیمارستانها
دکتر کریمی هدف از برگزاری این نشست را، یافتن راهحلهای مناسب بهمنظور اداره بهتر بیمارستان دانست و گفت: امسال بیمه سلامت باتوجه به شرایط خود، سقف پرداختی را بر مبنای عملکرد سالهای قبل دانشگاههای علوم پزشکی، در نظر گرف
رییس دانشگاه بابیان اینکه ۲۱ سال در جایگاه رییس بیمارستان بودم و بهخوبی از مسائل و مشکلات بیمارستانها مطلع هستم افزود: مسئولیت اداره بیمارستانها، یکی از کارهای دشوار در حوزه سلامت است چراکه روسای بیمارستانها هم باید به مسائل بیماران رسیدگی کنند و هم محدودیتهای مسئولان بالادستی خود را در نظر بگیرند. باوجود همه این مسائل، ما مسئولیت پذیرفتیم و باید راهحلهایی را پیدا کنیم که بهترین خدمت به مردم ارائه شود.
وی یاداور شد: در شش ماه دوم سال ۹۶ نیز دانشگاه با کمبودها و کاستیهای بسیاری مواجه بود اما با تلاش و خوشفکری مسئولان و همکاران واحدهای مختلف، دانشگاه بهسلامت از ان بحران گذشت. مسائل امسال نیز باتدبیر و انجام مداخلات بزرگ و کوچک حل میشود.
دکتر کریمی با تاکید بر نقش کارکنان بیمارستانها در اداره این مراکز گفت: کارکنان در افزایش و کاهش درامد بیمارستانها تاثیر بسزایی دارند و روسای بیمارستانها باید بهگونهای نقش انان را یاداور شوند تا عملکرد خود را در اداره بهتر بیمارستان بهخوبی احساس کنند.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود تصریح کرد: پیشنهادهای شما در نشست با مسئولان وزارت بهداشت مطرح میشود تا با همفکری همدیگر به راهکار اجرای موثری دست پیدا کنیم.
تشریح سقف پیشنهادی بیمه سلامت برای هر بیمارستان
در ادامه دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه به تشریح وضعیت عملکرد مالی دانشگاه و سقف پیشنهادی بیمه سلامت پرداخت و گفت: در شرایط موجود باید راهی را انتخاب کنیم که کمترین اسیب به ارائه خدمات وارد شود.
وی افزود: جلسات متعددی با نمایندگان بیمه سلامت و مسئولان وزارت بهداشت برگزارشده که مشخص شود دانشگاه بهعنوان ارائهدهنده خدمت و سازمان بیمه سلامت بهعنوان خریدار خدمت بر چه مبنایی باید عمل کنند.
معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه به تفکیک عملکرد بیمارستانهای مختلف و نسبت دریافت انان از سقف پیشنهادی بیمه سلامت پرداخت و گفت: طبق پیشنهادی که تاکنون از سوی بیمه سلامت مطرح شده، دانشگاه، درصد کمتری از عملکرد سال ۹۵ را میتواند دریافت کند.
دکتر بیگلر با اشاره به نقش روسای بیمارستانها در کاهش هزینهها گفت: باوجود اینکه امسال با رشد هزینه حاملهای انرژی و خدمات پیمانکاری، دارو و تجهیزات مواجهیم باید بتوانیم بسیاری از هزینهها را مدیریت و کنترل کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود پس از مقایسه درصد افزایش و کاهش ریالی بستههای طرح تحول سلامت از سال ۹۳ تا ۹۶ به تفکیک هر بیمارستان پرداخت و گفت: باوجود همه این شرایط با بیمارستانها مکاتبه کردیم که پیشنهادهای خود را درزمینهٔ کاهش هزینهها ارائه دهند که درمجموع بیش از ۶۰ پیشنهاد مطرح شد.
دکتر بیگلر در ادامه سخنان خود، به تشریح هریک از این ۶۰ پیشنهاد پرداخت و اعضای جلسه نقطه نظرات خود را بیان کردند.
بررسی وضعیت پر
داخت کارانه نسبت به درامد هر بیمارستان
سپس چتروز مدیر مالی دانشگاه، به بیان گزارشی از وضعیت پرداخت کارانه هریک از بیمارستانها و مقایسه ان با جزء حرفهای و کل درامد بیمارستانها پرداخت و گفت: کارانه ۹۶ کارکنان و اعضای هیئتعلمی هنوز بهطور کامل تسویه نشده است.
وی با تاکید براینکه هزینه کرد بیمارستانها باید متناسب با درامدشان باشد: بیمارستانهایی که عملکرد بهتری دارند مدیریت خوبی در درامد و هزینههایشان داشتهاند.
چتروز تصریح کرد: درصد پرداخت کارانه ثابت نیست و باید متناسب با افزایش و کاهش درامد بیمارستانها پرداخت شود. لذا با انالیز دقیق درامدهای بیمارستانها اجازه ندهید که هزینههای بیمارستان افزایش یابد.
در ادامه جلسه پیشنهادهای مطرحشده از سوی روسای بیمارستانها جمعبندی و مقرر شد در نشست با مسئولان وزارت بهداشت این پیشنهادها مورد ارزیابی قرار گیرد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سیدمیثم عطری