عمومی | پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

پایان نامه دانش آموخته دکتری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان یکی از پایان نامه های برگزیده جشنواره فناوری نانو انتخاب شد

دکتر لیلا سلیمان‌پور، دانش آموخته بخش تحقیقات نانوتکنولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در بخش پایان نامه های ششمین جشنواره فناوری نانو
موفق به کسب رتبه شد.


به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این جشنواره که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد ۲۹۲ پایان نامه واصل شده به دبیرخانه جشنواره مورد داوری قرار گرفتند که از بین آنها رساله دکتری لیلا سلیمان‌پور باعنوان «تهیه و فرمولاسیون نانوکودهای آهن و روی و بررسی اثرات اکوفیزیولوژیک آنها در تک کشتی و کشت مخلوط گندم و نخود» موفق به کسب عنوان پایان نامه برگزیده شد.
تحقیقات رساله دکتر سلیمان پور در قالب طرح نانوکود بخش نانوتکنولوژی پژوهشگاه با عنوان «طراحی، سنتز و ارزیابی نانوسامانه های حامل زیست تخریب پذیر بر پایه مواد نانوحفره برای بهبود اثربخشی کودهای شیمیایی» و با راهنمایی دکتر لیلا مامنی، عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و دکتر حسینی از پردیس دانشگاه تهران اجرا شده است.
نتایج این طرح تحقیقاتی در بخش نانوتکنولوژی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، نشان داد که فرمولاسیون های نانوریزمغذی آهن و روی نسبت به نمونه های شاهد و کودهای تجاری موجود، در افزایش اجزاء عملکرد گیاهان زراعی و گلخانه‌ای موثر هستند.
استفاده از فرمولاسیون نانویی ریزمغذی، علاوه بر کاهش دوز مصرفی کود، عوارض زیست محیطی و هزینه‌های کوددهی نیز کاهش یافته، کارآیی مصرف کود بهبود پیدا می کند و غلظت عناصر غذایی به ویژه آهن و روی در دانه افزایش می‌یابد به عنوان مثال با استفاده از این فرمولاسیون در دانه گندم میزان عناصر آهن و روی به ترتیب حداقل ۲۰  و ۶۵ درصد افزایش یافت که به عنوان یک ویژگی ممتاز این فرمولاسیون نانویی قلمداد شده و می‌تواند گزینه قابل ملاحظه‌ای برای غنی‌سازی زیستی این عناصر در گیاهان زراعی باشد.
جشنواره فناوری نانو به‌عنوان بزرگترین رویداد فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی، هر ساله با مشارکت جمع کثیری از محققان دانشگاه ها، نهادها و مراکز دولتی و خصوصی داخلی برگزار می‌شود. در این جشنواره از برترین مقالات، پایان نامه ها، مجلات، ایده ها و... در حوزه نانوفناوری تقدیر می شود.