عمومی | دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، میزبان برگزاری اولین کنفرانس ملی پیشرفت های فناورانه در فیزیک کاربردی شد



اولین کنفرانس ملی پیشرفت های فناورانه در فیزیک کاربردی به میزبانی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته به صورت برخط برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در آئین افتتاح اولین کنفرانس ملی پیشرفت های فناورانه در فیزیک کاربردی دکتر امین باقی زاده رئیس پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان و تبریک مناسبت های خجسته ماه شعبان، عنوان کرد: به منظور توسعه و تحقق اهداف پژوهشی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته و در راستای گسترش مرزهای دانش و ایجاد شرایط برای هم اندیشی و هم افزایی تفکرات علمی، برنامه ریزی های مدونی در جهت برگزاری همایش های علمی در حوزه پژوهشی دانشگاه انجام شده است وی تصریح کرد: در این راستا با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی در حوزه صنعت فیزیک کاربردی  اقدام به برگزاری اولین کنفرانس ملی پیشرفت های فناورانه در فیزیک کاربردی نمودیم.

رئیس پژوهشگاه در ادامه ضمن ابراز خرسندی از فعالیت های صورت گرفته در جهت برگزاری هر چه موفق تراین همایش، خطاب به دکتر ثمره هاشمی رئیس پژوهشکده فوتونیک، خواستار راه اندازی دبیرخانه دائمی این همایش در دانشگاه شد. دکتر باقی زاده همچنین ابراز امیدواری کرد؛ با اخذ مجوز مجله علمی به زبان انگلیسی در مبحث فیزیک کاربردی در مسیر توسعه و پیشرفت علم و فناوری درکشور نقش شایسته ای را در این زمینه ایفا کنیم.

در ادامه دکتر علیرضا گنجویی، دبیر علمی همایش، با بیان اینکه در سالیان گذشته، درحوزه فیزیک کاربردی فقط پژوهش مد نظر بوده است، اظهار داشت: هم اکنون با توجه به شرایط خاصی که در کشور حاکم شده است، پژوهش های کاربردی و فناورانه در جهت رفع مسائل و مشکلات جامعه و صنعت بسیار حائز اهمیت شده است.

وی افزود در این راستا، ساختارهای جدیدی درخصوص تحقیقات کاربردی فناورانه و محصول محور در سطح کشور تشکیل شده و نقش دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری در این زمینه می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.

دکتر گنجویی در تشریح زنجیره علم و فناوری عنوان کرد: کشور نیاز دارد که توسعه و گسترش علم و فناوری در جهت رفع نیازهای جامعه و صنعت سوق داده شود و همچنین بومی سازی فناوریهای مورد نیاز بخش صنعت در جهت مقابله با تحریمها بسیار مهم می باشد.

دبیر علمی همایش در ادامه عنوان کرد: به منظور گردآوری و ارائه آخرین دستاوردها و تبادل‌نظر پژوهشگران، فناوران، متخصصان مراکز صنعتی و اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان درباره آخرین پیشرفت‌ها و یافته های پژوهشی و تجربیات علمی و صنعتی در زمینه فیزیک کاربردی، برگزاری این همایش در دستور کار قرار گرفت و انشالله در سالهای آتی ادامه خواهد یافت.

دکتر گنجویی در ادامه با ارائه گزارش روند برگزاری همایش اعلام کرد: ۷۱ مقاله توسط دبیرخانه همایش دریافت گردید و بعد از انجام فرآیند داوری، از سوی کمیته علمی همایش، با محوریت موضوعات فناوری برتر مبتنی بر فوتونیک، اپتیک و لیزر، نانوفیزیک، نانوفوتونیک، بیوفوتونیک، بیوفیزیک، سامانه‌های اپتوالکترومکانیک، سلول‌های خورشیدی، فناوری پلاسما، فیزیک شیمی، فناوری‌های کوانتومی، فناوری هسته‌ای، فناوری مایکروویو و سایر زمینه‌های مرتبط با فیزیک کاربردی، تعداد ۴۹ مقاله جهت ارائه شفاهی  و ۱۸ مقاله جهت ارائه به صورت پوستر مورد پذیرش قرار گرفت.

شایان ذکر است در این همایش سه سخنرانی کلیدی نیز با موضوعات ذیل ارائه گردید؛

۱.  معرفی ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط دکتر حمید لطیفی (استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران و دبیر ستاد توسعه فناوریهای فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری)

۲. چالشهای منابع انسانی در فناوریهای مرتبط با فیزیک کاربردی توسط دکتر علیرضا بهرامپور (استاد دانشگاه صنعتی شریف)

۳.

Electrical conduction and photoconduction in two-dimensional materials

توسط دکترAntonio Di Bartolomeo از دانشگاه سالرنو ایتالیا و سردبیر مجله Nano Express