بیش از ۹۹ درصد آفتکشها وارد محیطزیست میشود
رئیس مرکز ارتباط علمی با جامعه و کارآفرینی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: بیش از ۹۹ درصد آفتکشها وارد محیطزیست (آبوخاک) شده و در صورت مصرف بیرویه، قسمت قابلتوجهی از طریق منابع غذایی وارد بدن انسان میشود.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه، دکتر مهدی داوری رئیس مرکز ارتباط علمی با جامعه و کارآفرینی دانشگاه محقق اردبیلی وبینار امنیت غذایی و ارتقای سلامت با استفاده از محصولات سالم و ارگانیک با بیان این مطلب افزود: فرهنگسازی، وضع قوانین مناسب و موثر و همچنین نظارت بر اجرای آنها در تولید غذا توسط سازمانهای مرتبط از اقدامهای اساسی و ضروری در تامین تغذیه سالم است.
دانشیار بیماریشناسی گیاهی دانشگاه محقق اردبیلی و کارشناس استاندارد با تاکید بر لزوم آگاهیبخشی به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و فرآوردههای دامی و غذایی، مدیریت تلفیقی (IPM) را یکی از روشهای سالم کنترل عوامل خسارتزای گیاهی عنوان کرد .
این عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی با استناد به پژوهشهای انجام شده در این حوزه، ضمن تاکید بر پرهیز از نگرانیهای بیمورد، لزوم پایش مرتب محصولات کشاورزی و غذایی را برای ارتقای سلامت جامعه و نیز صادرات موفق محصولات کشاورزی یادآور شد.
داوری تصریح کرد: وجود آفلاتوکسین در شیر در نتیجه تغذیه دام از نانهای کپکزده و لزوم دقت بیشتر خانوادهها دراینخصوص، یکی از مصداقهای فرهنگسازی در این مورد است.
وی مراحل صدور مجوز نشان حد مجاز آلایندههای محصولات کشاورزی و نحوه دریافت آن توسط تولیدکنندگان و همکاری فارغالتحصیلان کشاورزی بهعنوان مدیران کنترل کیفی را تشریح و برخی پیشنهادهای عملیاتی از جمله ایجاد بازارچه محصولات کشاورزی استاندارد را مطرح کرد.
دکتر اسماعیل گلی معاون دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی و دانشیار رشته علوم خاک این دانشگاه هم کنترل میزان آهن و روی در محصولات کشاورزی و غذایی را ضروری برشمرد و یادآوری کرد که در انتخاب کشاورز نمونه، در کنار کمیّت محصول تولیدی، به کیفیت و سلامت محصول نیز توجه شود.
دکتر علی اشرف سلطانی طولارود رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی هم از آمادگی دانشکده متبوع برای گسترش همکاریها در زمینههای مختلف از جمله برگزاری وبینارهای تخصصی موردنیاز جامعه اعلام کرد.
دکتر یونس زاهدی دانشیار گروه صنایع غذایی دانشگاه محقق اردبیلی هم با اشاره به تاثیر منفی مصرف روغنهای هیدروژنه و طعمدهندههای مصنوعی بهعنوان سم سفید، عدم زیادهروی در مصرف انواع خوراکیهای دارای نگهدارندهها را یکی از روشهای حفظ سلامت جسمی افراد عنوان کرد.
دکتر شهین شرافتخواه آذری رئیس اداره آموزش استاندارد اردبیل در خصوص اهمیت استاندارد کردن مواد غذایی و برنامههای آموزشی در جهت آگاهی افراد جامعه مطرح کرد.
وی با اعلان خرسندی از مطالب ارائه شده و تاثیر چشمگیر آن در افزایش بینش و آگاهی مخاطبان، اظهار امیدواری کرد: این نوع همکاریهای علمی مشترک با دانشگاه، در زمینههای مختلف ادامه داشته باشد.
یادآور میشود وبینار «وبینار امنیت غذایی و ارتقای سلامت با استفاده از محصولات سالم و ارگانیک» توسط معاونت پژوهش و فنّاوری دانشگاه محقق اردبیلی و اداره کل استاندارد استان اردبیل و با شرکت بیش از ۱۹۰ نفر از کارشناسان دستگاههای اجرایی و واحدهای تولیدی، اساتید، دانشجویان و دبیران مدارس اردبیل و برخی استانهای دیگر برگزار شد.
دانشیار بیماریشناسی گیاهی دانشگاه محقق اردبیلی و کارشناس استاندارد با تاکید بر لزوم آگاهیبخشی به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و فرآوردههای دامی و غذایی، مدیریت تلفیقی (IPM) را یکی از روشهای سالم کنترل عوامل خسارتزای گیاهی عنوان کرد .
این عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی با استناد به پژوهشهای انجام شده در این حوزه، ضمن تاکید بر پرهیز از نگرانیهای بیمورد، لزوم پایش مرتب محصولات کشاورزی و غذایی را برای ارتقای سلامت جامعه و نیز صادرات موفق محصولات کشاورزی یادآور شد.
داوری تصریح کرد: وجود آفلاتوکسین در شیر در نتیجه تغذیه دام از نانهای کپکزده و لزوم دقت بیشتر خانوادهها دراینخصوص، یکی از مصداقهای فرهنگسازی در این مورد است.
وی مراحل صدور مجوز نشان حد مجاز آلایندههای محصولات کشاورزی و نحوه دریافت آن توسط تولیدکنندگان و همکاری فارغالتحصیلان کشاورزی بهعنوان مدیران کنترل کیفی را تشریح و برخی پیشنهادهای عملیاتی از جمله ایجاد بازارچه محصولات کشاورزی استاندارد را مطرح کرد.
دکتر اسماعیل گلی معاون دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی و دانشیار رشته علوم خاک این دانشگاه هم کنترل میزان آهن و روی در محصولات کشاورزی و غذایی را ضروری برشمرد و یادآوری کرد که در انتخاب کشاورز نمونه، در کنار کمیّت محصول تولیدی، به کیفیت و سلامت محصول نیز توجه شود.
دکتر علی اشرف سلطانی طولارود رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی هم از آمادگی دانشکده متبوع برای گسترش همکاریها در زمینههای مختلف از جمله برگزاری وبینارهای تخصصی موردنیاز جامعه اعلام کرد.
دکتر یونس زاهدی دانشیار گروه صنایع غذایی دانشگاه محقق اردبیلی هم با اشاره به تاثیر منفی مصرف روغنهای هیدروژنه و طعمدهندههای مصنوعی بهعنوان سم سفید، عدم زیادهروی در مصرف انواع خوراکیهای دارای نگهدارندهها را یکی از روشهای حفظ سلامت جسمی افراد عنوان کرد.
دکتر شهین شرافتخواه آذری رئیس اداره آموزش استاندارد اردبیل در خصوص اهمیت استاندارد کردن مواد غذایی و برنامههای آموزشی در جهت آگاهی افراد جامعه مطرح کرد.
وی با اعلان خرسندی از مطالب ارائه شده و تاثیر چشمگیر آن در افزایش بینش و آگاهی مخاطبان، اظهار امیدواری کرد: این نوع همکاریهای علمی مشترک با دانشگاه، در زمینههای مختلف ادامه داشته باشد.
یادآور میشود وبینار «وبینار امنیت غذایی و ارتقای سلامت با استفاده از محصولات سالم و ارگانیک» توسط معاونت پژوهش و فنّاوری دانشگاه محقق اردبیلی و اداره کل استاندارد استان اردبیل و با شرکت بیش از ۱۹۰ نفر از کارشناسان دستگاههای اجرایی و واحدهای تولیدی، اساتید، دانشجویان و دبیران مدارس اردبیل و برخی استانهای دیگر برگزار شد.