عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه؛ آموزش عدم استفاده از مواد محترقه در چهارشنبه‌سوری یک الزام است

هاجر عوض پور در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: چهارشنبه‌سوری یکی از رسومات نام‌آشنا است که مردم آخرین غروب سه‌شنبه سال را با روشن کردن آتش جشن می‌گیرند و شادی می‌کنند.
وی تصریح کرد: همواره در روزهای پایانی سال، نگرانی از حوادث تلخ چهارشنبه‌سوری بیشتر از همیشه دلهره‌آور است؛ متاسفانه چند سالی می‌شود که سنت قدیمی آخرین چهارشنبه سال شامل رسوم مختلفی از آتش‌افروزی و آتش‌بازی تا خوردن آجیل مشکل‌گشا، دور همی‌های خانوادگی، قاشق‌زنی و... می‌شود؛ رنگ‌باخته و استفاده از مواد محترقه و آتش‌زا جایگزین آن شده است.
وی افزود: به‌گونه‌ای که برخی از جوانان، آداب‌ورسوم یک جشن باستانی را به باد فراموشی سپرده و رفت‌وآمد در این شب را حتی برای عابرین پیاده خطرناک می‌کنند؛ حوادثی که فدای یک‌لحظه شادی می‌شود و عواقب جبران‌ناپذیری را برای استفاده‌کنندگان از مواد محترقه به وجود می‌آورد.
عوض پور بیان داشت: امسال زمان برگزاری جشن شب چهارشنبه آخر سال در حالی از راه می‌رسد که روزگار کرونایی بسیاری از خانواده‌ها را به لغو شرکت در این سور ملی قانع کرده، اما عده‌ای به برگزاری این آیین، چون سال‌های پیش پافشاری می‌کنند و این امر به معنای ریختن هیزم به آتش ویروس کروناست.
کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تاکید کرد: درحالی‌که این روزها ویروس کرونا تعدادی از هم‌وطنان را روانه بیمارستان کرده و بسیاری از مردم برای فرار از این ویروس ترجیح می‌دهند در خانه بمانند ضرورت ایجاب می‌کند خانواده‌ها نسبت به هدایت فرزندان خود اقدام کنند تا هم از آسیب‌های احتمالی ناشی از سوختگی مواد آتش‌زا در امان باشند و هم از تبدیل شدن جشن‌های چهارشنبه‌سوری به کانون انتشار ویروس کرونا پیشگیری شود.
وی عنوان داشت: تجربه سال‌های پیش نشان می‌دهد برخی افراد سودجو با آموزش ساخت مواد محترقه و منفجره در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی سلامت کودکان و نوجوانان را به خطر می‌اندازند که این تجربه‌ها ضرورت هوشیاری والدین را بیشتر کرده است. نگهداری از مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش‌بازی دستی از سوی فرزندان از دیگر مواردی است که این روزها باید موردتوجه خانواده‌ها باشد.
عوض پور تاکید کرد: آتش‌بازی در خیابان و انفجار مواد محترقه از یک‌سو به ایجاد تجمع افراد که خود مهم‌ترین عامل شیوع ویروس کروناست کمک می‌کند و از سوی دیگر با بروز سوختگی یا مصدومیت منجر به فشار مضاعف به کادر درمان می‌شود.
وی اظهار داشت: ازآنجایی‌که بیشترین میانگین سنی افرادی که دچار آسیب شده‌اند ۶ تا ۱۸ سال است، والدین باید نظارت بیشتری بر رفتار و تردد فرزندانشان داشته باشند.
وی توصیه اکید داشت: مصدومان چشمی و قطع عضو بایستی به‌صورت سریع و اورژانسی به مرکز درمانی منتقل شوند؛ بنابراین همچنین توصیه کرد، درصورتی‌که افراد در طول مسیر با مصدومی روبه‌رو شدند حتماً با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند.
عوض پور اضافه کرد: اگر در مسیر تردد خود دیدید که افرادی در حال فروش مواد محترقه یا استفاده از آن هستند حتماً با عوامل انتظامی تماس بگیرید.
کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه عنوان داشت: هر جراحت کوچک و بزرگی در خصوص حوادث چهارشنبه آخر سال می‌تواند راهی برای ابتلا به کرونا باشد، امیدواریم والدین نهایت تلاش خود را انجام دهند که فرزندانشان در سال ۱۴۰۰ سالم و در کنار آن‌ها باشند.
انتهای پیام/ ک.آ ۳۰۸۰