عمومی | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

پروژه تحقیقاتی "بررسی تاثیر سطوح آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت میوه درختان هلو با استفاده از سامانه‌های آبیاری قطره‌ای سطحی و زیرسطحی" اجرا شد.

این پروژه تحقیقاتی به منظور مدیریت کم آبیاری و افزایش بهره‌وری و کارآیی مصرف آب آبیاری بمدت دو سال (۱۳۹۶ و ۱۳۹۷) در استان چهارمحال و بختیاری، ایستگاه تحقیقاتی سوادجان، اجرا و نتایج ذیل حاصل گردید. در هلو رقم جی اچ هیل کاهش میزان آب آبیاری به روش کم آبیاری تنظیم شده تا مقدار ۴۰ درصد در مرحله دوم فنولوژیکی رشد میوه بدون اینکه تاثیر معنی داری بر عملکرد، صفات رویشی و کیفی میوه داشته باشد، قابل توصیه است. بین روش‌های آبیاری قطره‌ای سطحی و قطره‌ای زیرسطحی بر عملکرد، صفات رویشی تفاوت معنی داری مشاهده نشد . اما به دلیل افزایش عملکرد و مصرف آب نسبتا کمتر در روش آبیاری قطره‌ای سطحی، شاخص بهره وری و کارآیی مصرف آب در روش آبیاری قطره‌ای سطحی بیشتر بود. بنابر این، مدیریت کم آبیاری تنطیم شده در شرایط کم آبی برای صرفه جویی مصرف آب در آبیاری درختان هلو دیررس مثل جی اچ هیل تحت سامانه‌های آبیاری قطره‌ای سطحی کارآیی بهتری دارد.