عمومی | دانشگاه تهران

اهدای ۲۰ هزار نهال از سوی دانشگاه تهران به شهروندان/ سامانه تبادل کتاب دانشجویان دانشگاه تهران (UTbook) رونمایی شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، پویش «دانشگاه تهران؛ دانشگاه دوستدار محیط زیست» علاوه بر غرس نهال با مشارکت اعضای هیات علمی، کارکنان و جمعی از فعالان دانشجویی، شامل برنامه‌های دیگری در راستای حفاظت از محیط زیست نیز بود که با حضور رئیس دانشگاه تهران برگزار شد.

رویداد اهدای نهال مثمر به شهروندان از سوی دانشگاه تهران، از صبح امروز یکشنبه ۱۵ اسفند ماه در مقابل سردر دانشگاه تهران آغاز شد و دانشجویان عضو انجمن‌های علمی دانشجویی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی پس از اهدای نهال به شهروندان، آموزش‌های لازم درباره نحوه کاشت و نگهداری این نهال‌ها ارائه می‌کنند. در این پویش، ۲۰ هزار نهال از سوی دانشگاه تهران به شهروندان اهدا می‌شود.

* سامانه تبادل کتاب دانشجویان دانشگاه تهران (UTbook) رونمایی شد

سامانه تبادل کتاب دانشجویان دانشگاه تهران (UTbook) نیز امروز همزمان با روز درختکاری با حضور دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران رونمایی شد. سامانه تبادل کتاب دانشجویان دانشگاه تهران، فضایی است که دانشجویان می‌توانند در آن به تبادل کتاب و حتی فروش کتاب‌های دست دوم خود بپردازند.

امیرحسین راحمی، مسئول کانون خیریه والعصر دانشگاه تهران در آیین رونمایی از این سامانه که در جریان پویش «دانشگاه تهران؛ دانشگاه دوستدار محیط زیست» با حضور رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: بر اساس متوسط جهانی، به ازای هر ۸ هزار برگ کاغذ، یک درخت قطع می‌شود. بنابراین وقتی امکان تسهیل برای تبادل کتاب فراهم آید، به نوعی از قطع درختان جلوگیری کرده‌ایم.

راحمی افزود: به ازای هر ۳۵ کتابی که در این سایت تبادل می‌شود، از قطع یک درخت جلوگیری شده و به صورت نمادین، یک درخت مجازی در سایت UTbook نمایه می‌شود. به موازات اضافه شدن هر درخت مجازی در این سایت، میزان تاثیر تبادل کتاب انجام‌شده در جلوگیری از تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای، محاسبه می‌شود و در سایت به نمایش درمی‌آید.

مسئول کانون خیریه والعصر دانشگاه تهران با بیان اینکه همه مراحل طراحی و راه‌اندازی سامانه تبادل کتاب دانشجویان دانشگاه تهران با مشارکت داوطلبانه دانشجویی پیش رفته است، تصریح کرد: این سامانه علاوه بر تاثیرات زیست محیطی، یک نوع کمک به اقتصاد زندگی دانشجویی نیز محسوب می‌شود.

در ادامه این پویش، رئیس دانشگاه تهران با حضور در پردیس مرکزی دانشگاه، دانشکده محیط زیست و مجتمع کوی دانشگاه تهران به همراهی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه به نهال‌کاری پرداخت.

* توسعه بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در دانشگاه

بر طبق این گزارش، آغاز بهره‌برداری از سامانه انرژی خورشیدی در ساختمان شماره یک دانشکده محیط زیست، برنامه دیگر پویش «دانشگاه تهران؛ دانشگاه دوستدار محیط زیست» بود که با حضور اعضای هیات علمی این دانشکده برگزار شد.

دکتر علیرضا نورپور، رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران درباره این سامانه گفت: در راستای توسعه بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در مراکز دانشگاهی، بنا داریم برای تامین انرژی در دانشکده محیط زیست، استفاده از انرژی خورشیدی را جایگزین انرژی فسیلی کنیم.

وی افزود: پنل‌های خورشیدی نصب شده در ساختمان شماره ۲ دانشکده محیط زیست، حدود ۷۰ درصد انرژی مصرفی این ساختمان را تامین می‌کنند. در ساختمان شماره یک دانشکده نیز از امروز برنامه عملیاتی جایگزینی انرژی خورشیدی به جای انرژی فسیلی آغاز شد.

* غرس نهال در کوی دانشگاه به یاد قربانیان کرونا

بر طبق این گزارش، همزمان با روز درختکاری امسال، ۲۵۰ اصله نهال مثمر در مجتمع خوابگاه‌های دانشگاه تهران غرس شد. حسین رضایی، معاون فرهنگی خوابگاه‌های دانشگاه تهران عنوان کرد: بخشی از فضای نهال‌کاری شده در کوی پسران، به نام «یادمان قربانیان کرونا» نامگذاری شده است.