عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

تاسیس دانشگاه مشترک میان موسسات اموزش عالی داخلی و دانشگاه‌های معتبر دنیا

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر سالار املی در این نشست که با محوریت «چالش‌های همکاری‌های بین‌المللی در محورهای دانشجویی، اموزشی، پژوهشی و فناوری در شرایط جدید جهانی و منطقه‌ای برگزار شد»،گزارشی از فعالیت‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم و تعامل فعال و اثر بخش علمی فرهنگی با محیط منطقه‌ای و بین‌المللی ارائه کرد.
وی درخصوص حضور استادان و روسای دانشگاه ها در تعاملات بین المللی افزود: تعداد اعضای هیات علمی و روسای دانشگاه‌های اعزامی به خارج از کشور جهت دوره‌های تحقیقاتی، مذاکرات علمی و دانشگاهی با دریافت مجوز از کارگروه مربوط (۱۱ ماه اول سال ۱۳۹۶) ۸۲۵ نفر بوده است و کشورهای المان، روسیه، ترکیه، ایتالیا، اتریش و فرانسه بیشترین اعزام را داشته‌اند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل تصریح کرد: تعداد اعضای هیات علمی برای ارائه مقاله در سمینار ها و کنفرانس های خارج از کشور در ۱۱ ماه اول سال ۱۳۹۶ در مجموع ۶۱۴ مورد بوده است و کشورهای المان، فرانسه، ترکیه، ایتالیا، مالزی، هلند، اسپانیا، چین، روسیه و هند شاهد بیشترین حضور اساتید ایرانی برای ارائه مقالات علمی بودند.
وی افزود: تعداد کل حضور استادان دانشگاه ها، دانشمندان، روسای دانشگاه های خارجی و مسئولان علوم و فناوری دیگر کشورها که به ایران سفر کرده اند در ۱۱ ماهه اول سال ۱۳۹۶ برابر ۱۹۷۴ نفر است و کشورهای ایتالیا، المان، عراق، ترکیه، اتریش و کره جنوبی بیشترین اعزام را داشته‌اند.
به گفته رئیس مرکز همکاری های علمی و بین‌المللی وزارت علوم، تعداد دانشجویان خارجی شاغل به تحصیل در ایران در مجموع ۵۵ هزار و ۳۰۸ نفر است و دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی (ره)، فردوسی مشهد و تهران دارای بیشترین دانشجوی خارجی هستند.
وی با بیان اینکه امروزه تمامی نهاد های امنیتی، وزارت امور خارجه و... پذیرش دانشجوی خارجی را فرصت می دانند، خاطرنشان کرد: سدهای ایجاد شده قبلی، از جمله عدم بهره‌گیری از مزایای مرزی امروز، جای خود را به همکاری دانشگاه های مرزی داده است.
دکتر سالار املی بیان کرد: در مجموع در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵ حدود ۱۲ هزار و ۱۳۹ مقاله مشترک ارایه شده است و دانشگاه‌های تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، تربیت مدرس، تبریز، فردوسی مسهد، شیراز، علم و صنعت ایران و شهید بهشتی بیشترین مقالات مشترک تحقیقاتی بین‌المللی را ارائه کرده اند.
وی افزود: ۴۲۳ بروژه تحقیقاتی مشترک مابین دانشگاه ها و بژوهشگاه های داخل و خارج از کشور در حال اجرا است که از این میان یکصد و پنجاه پروژه نظام‌مند بوده اند.
دکتر سالاراملی خاطرنشان کرد: در طول ۳ سال منتهی به سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵ تعداد ۷۶۷ تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاههای داخل و خارج از کشور به امضا رسیده است که ۳۶۹ مورد ان عملیاتی شده است.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: در سال ۲۰۱۸، تعداد ۱۸ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی تایمز حضور دارند و از سال ۲۰۱۳ که رتبه بندی اسیایی به نظام تایمز افزوده شده است ایران همواره دارای رشد تعداد دانشگاه در اسیا بوده است به نحوی که در سال ۲۰۱۸ جایگاه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه برتر، بعد از کشور ترکیه در منطقه کشورهای اسلامی قرار گرفته است.
ل.م ۵۴/ ر.ب ۴۵