عمومی | دانشگاه علوم پزشکی گلستان

نوشیدن مایعات دردفع سموم و حفظ ایمنی بیماران کرونایی موثر است

معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان گلستان:
نوشیدن مایعات دردفع سموم و حفظ ایمنی بیماران کرونایی موثر است

معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان در گفتگوی اختصاصی با وبدای دانشگاه در خصوص تغذیه بیماران کووید ۱۹ گفت :نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به دفع سموم و حفظ ایمنی بدن کمک می کند.

دکتر ناهید جعفری افزود: یکی از علائم  بیماری کرونا تب است .تب نشان دهنده وجود  یک نوع عفونت در بدن است .عفونت ها منجر به افزایش متابولیسم بدن، تجمع مواد سمی در بدن، اختلال در تعادل آب بدن، اختلال گوارشی، از بین رفتن  پروتئین های نسوج که حاصل آن دفع ازت از بدن است، می گردد. بنابراین در مراقبت تغذیه ای بیماری های عفونی اولویت با تامین انرژی، پروتئین، ویتامین ها و املاح است.

وی ادامه داد:در یک فرد بیمار میزان نیاز به پروتئین افزایش می یابد بنابراین تامین پروتئین روزانه به ویژه از منابع حیوانی مانند : انواع گوشت ها (قرمز، مرغ، ماهی، طیور)، انواع لبنیات پاستوریزه (پنیر، شیر، ماست، کشک و دوغ) و تخم مرغ توصیه می شود.

وی تصریح کرد:با بالا رفتن یک درجه سانتی گراد حرارت بدن ۱۳ در صد متابولیسم بدن افزایش می یابد. بنابراین مصرف آب و مایعات و غذا در حجم کم و دفعات بیشتر توصیه می شود.

رییس مرکز بهداشت استان گفت:در مرحله حاد بیماری و هنگام تب ممکن است سدیم و پتاسیم به مقدار زیادی و به صورت عرق از بدن دفع شود و مصرف سوپ حاوی نمک برای جبران سدیم ضروری است. رژیم غذائی حاوی میوه (موز، آلو، زرد آلو، طالبی، کیوی، پرتقال)، سبزی ها (اسفناج، جعفری، لوبیا، سبوس گندم هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی)، شیر و ماست  و دوغ برای تامین پتاسیم ضروری است.

وی در خصوص نقش ویتامین ها در درمان این بیماری نیز گفت: ویتامین A به جذب، هضم و ذخیره آهن در بدن کمک می کند و کمبود آن منجر به کم خونی ناشی از فقر ویتامین A می شود و منابع غذایی آن به دو شکل منابع غذایی حیوانی و گیاهی است و منابع غذایی حیوانی از قابلیت جذب بهتری نسبت به منابع گیاهی برخوردار هستندو ویتامین E :هم علاوه بر داشتن فعالیت آنتی اکسیدانی، به عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند. این ویتامین در روغن برخی از گیاهان یافت می‌شود.

دکتر ناهید جعفری در ادامه در خصوص نقش ویتامین ها  گفت :ویتامین D : دریافت مناسب از منابع غذایی (ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) و قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب به صورت روزانه، در افزایش سطح ایمنی بدن کمک می کند.و ویتامین C :  نیز علاوه بر اینکه به عنوان یک آنتی اکسیدان است، مصرف این ویتامین باعث جذب بهتر آهن در بدن می‌شود.

او گفت :نگهداری طولانی مدت در یخچال، پختن، گرمای هوا، نور و دخانیات باعث از بین رفتن این ویتامین می‌شوند. منابع این ویتامین عبارتند از: انواع فلفل، سبزی های برگ سبز مانند اسفناج و سبزی خوردن، توت فرنگی، گریپ فروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، انواع کلم، سیب زمینی، هندوانه، مرکبات، کیوی و دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها. اما شواهدی مبنی بر مصرف مکمل آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان درپایان در خصوص نقش آهن در درمان این بیماری گفت: کمبود آهن باعث آسیب و تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود . آهن در منابع گیاهی و منابع حیوانی یافت می‌شود منابع حیوانی: گوشت قرمز، مرغ و ماهی حاوی آهن هم است و منابع گیاهی مانند انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل آهن غیر هم دارند . اگر چه تخم مرغ تر منابع حیوانی آهن می باشد اما آهن آن غیر هم است  اگر هم منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می‌یابد.