عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: کم‌شنوایی، شایع‌ترین معلولیتِ حسی محسوب می‌شود

دکتر قاسم برجوئی‌فرد در گفت‌وگویی به مناسبت روز جهانی شنوایی با روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر گفت: شیوع کم‌شنوایی به‌شدت در حال افزایش است و این مشکل می‌تواند باعث بروز اثراتِ منفی جدی بر روند رشد گفتار، زبان و شناخت نوزاد و کودک بشود.
وی نقصِ شنوایی نوعی معلولیتِ پنهان دانست و افزود: در جوامع مختلف به دلایلی مثل نبودِ نشانه‌های ظاهری آن در کودک، ناآشنا بودن خانواده‌ها با علائم اولیه آن، عدم اطلاع از خدمات موجود و دانش ناکافی متخصصین درباره میزان شیوع و عوارض بسیار جدی آن با تاخیر زیاد شناسایی می‌گردد.
وی در خصوص این اختلال در بزرگ‌سالان نیز گفت: اختلال شنوایی اغلب سبب ایجاد مشکل در شغل یابی، کار و حفظ شغل می‌شود.
دکتر برجوئی اضافه کرد: هم‌چنین هزینه‌های آموزش استثنایی و از دست دادن فرصت کاری به علت اختلال شنوایی می‌تواند بار قابل‌توجهی بر اقتصاد ملی تحمیل کند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: ابتلا به بیماری‌های عفونی (مثل مننژیت، سرخک، اوریون و عفونت‌های مزمن گوش)، اختلالات ژنتیکی، مواجهه فرد با اصوات شدید، آسیب سر و گوش، سالمندی و مصرف داروهایی با اثر سمی از علل عمده ناشنوایی محسوب می‌شوند که نیمی از این موارد با اقدامات پیشگیرانه اولیه قابل‌پیشگیری هستند.
وی تصریح کرد: درصد بسیار زیادی اختلالات شنوایی از طریق تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب، قابل‌درمان می‌باشند.
دکتر برجوئی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تشخیص زودهنگام این مشکل گفت: نتایج تحقیقات حاکی از آن است که برنامه‌های غربالگری موثرترین راه برای شناسایی زودهنگام ابتلا به آسیب‌های شنوایی در میان کودکان و نوزادان است.
این مقام مسئول بهداشتی گفت در حال حاضر برنامه غربالگری شنوایی در دو مقطعِ دوره نوزادی و ‌۳ تا ۵ سالگی انجام می‌گردد.
وی افزود: غربالگری نوزادی در بدو تولد در بیمارستانی یا پس‌ازآن در مراکز خدمات جامع سلامت (در ۳ تا ۵ روزگی پس از تولد) قابل انجام است.
وی گفت: زمان طلایی برای انجام تست غربالگری به‌موقع تا یک ماهگی، تستِ تشخیصی استاندارد تا ۳ ماهگی و مداخله به هنگام، ۶ ماهگی نوزاد است.
دکتر برجوئی فرد خاطرنشان کرد: افزایش پوشش برنامه غربالگری ناشنوایی موالید و کودکان ۳ تا ۵ سال ضرورت دارد.
شعار روز جهانی شنوایی امسال "مراقب شنوایی خود باشید تا یک‌عمر لذت ببرید" است.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰