دکتر مریم مقیمی در مورد سلامت تن از دیدگاه طب ایرانی سخن گفت
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ به مناسبت هفته سلامت، همایش سلامت تن با سخنرانی دکتر مریم مقیمی متخصص طب ایرانی، چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷ در محل سالن شورا معاونت غذا و دارو برگزار شد.
در این سخنرانی، دکتر مقیمی به بحث در مورد اشنایی با ۶ اصل حفظ سلامتی از دیدگاه طب ایرانی پرداخت و گفت: ازنظر حکیم سید اسماعیل جرجانی (خفی علایی)؛ باید دانست که اسباب تندرستی و بیماری شش نوع است و طبیبان ان را «اسباب الستِ» گویند و انها عبارتاند از: ابوهوا، اعراض نفسانی، استفراغ و احتقان، خوابوبیداری، حرکت و سکون و خوردنیها و اشامیدنیها
متخصص طب ایرانی در خصوص توصیههای غذایی بر اساس مزاج، توصیههای تغذیهای بر اساس زودهضم بودن یا دیرهضم بودن غذاها، توصیههای تغذیهای بر اساس مغذی بودن غذاها، توصیههای تغذیهای بر اساس تداخلات غذایی، پرهیزات و توصیههای کلی غذایی و همچنین اداب صحیح غذا خوردن از دیدگاه طب سنتی سخنرانی کرد.
دکتر مقیمی همچنین در خصوص اداب صحیح غذا خوردن از دیدگاه طب سنتی گفت: برای کمک به هضم مناسب غذا در دستگاه گوارش، قبل از احساس گرسنگی واقعی (اشتهای صادق) غذا نخورید و قبل از احساس سیری کامل دست از غذا خوردن بکشید، در غذا خوردن حد اعتدال را رعایت کنید؛ یعنی نه انقدر زیاد غذا بخورید که باعث سنگینی معده و احساس ناراحتی و حالت تهوع و ... شود و نه انقدر کمغذا بخورید که باعث ضعف و لاغری و از دست رفتن قوت بدن شود؛ رعایت ترتیب خوردن غذاها و پرهیز از درهمخوری از دستورات حفظ سلامتی است، غذاهای زودهضم را نباید همراه با غذاهای دیرهضم استفاده کنید. مثلاً عادت استفاده از سالاد به همراه غذا و یا خوردن سوپ بلافاصله قبل از یک غذای سنگین بسیار نادرست بوده و باید بهتدریج ترک شود، سوپ یا سالاد را میتوانید بهعنوان پیشغذا، یک ساعت قبل از غذای اصلی بخورید؛ به همراه غذا از نوشیدنی استفاده نکنید؛ غذا را خوب بجوید.
وی در ادامه به ورزش و استراحت اشاره کرد و گفت: باید توصیههای قبل از ورزش، توصیههای حین ورزش و توصیههای بعد از ورزش رعایت شود.
در پایان دکتر مقیمی به تاثیر حالات مختلف روحی بر بدن و توصیههایی برای حفظ ارامش و دور کردن تنشها و هیجانات روحی پرداخت.