بررسی رابطه بین اضطراب کرونا ویروس و رفتار تغذیه ای در زنان سالمند ورزش یوگا
چکیده فارسی به همراه واژگان کلیدی: مقدمه: شیوع بیماری کرونا ویروس (کووید ۱۹) در سال ۲۰۱۹ به عنوان یک همه گیری جهانی موجب اختلال در روند طبیعی زندگی بشری گردید و اختلالات جسمی و روانی و مرگ و میر فراوانی را به دنبال داشت. اگرچه نقش رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی منظم در بهبود بسیاری از بیماری ها گزارش شده است. با این حال نقش این دو مداخله در پیشگیری از اضطراب ناشی از ویروس کرونا هنوز شناخته نشده است. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین اضطراب کرونا ویروس و رفتار تغذیه ای در زنان سالمند ورزش یوگا انجام شد. روش¬ها: در این مطالعه علی مقایسه ای و پس رویدادی با توجه به ارزیابی جامعه آماری ۱۲۰ نفر زنان سالمند انتخاب شدند و پس از تشریح مزایای تحقیق براساس پرسشنامه برای آن ها تهیه گردید. میزان اضطراب کرونا ویروس و رفتار تغذیه ای با استفاده از پرسش نامه مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل استنباطی یافته ها از ضریب همبستگی اسپیرمن در نرم افزار ۱۶/SPSS و سطح معناداری ۰۵/۰ ≥P استفاده شد. نتایج: نتایح نشان داد که رابطه معنی داری بین رفتار تغذیه ای و علائم روانی اضطراب کرونا ویروس جود ندارد (۹۴/۰=P). با این وجود نتایج نشان داد که رابطه معنی دار منفی بین رفتار تغذیه ای و علائم جسمانی اضطراب کرونا ویروس جود دارد (۰۱/۰=P) بدین معنی که با افزایش رفتار تغذیه ای میزان علائم جسمانی اضطراب کرونا ویروس کاهش می یابد. نتیجه¬گیری: به نظر می رسد تغذیه مناسب موجب کاهش اضطراب جسمی ناشی از همه گیری بیماری کووید-۱۹ می گردد؛ با این حال تحقیقات بیشتری در ارتباط با ابعاد روانشناختی، فرهنگی و اقتصادی جوامع درگیر نیاز است. کلیدواژه ها: اضطراب، تغذیه، کووید-۱۹، سالمندی، یوگا Abstract / Key Words: Introduction: The outbreak of coronavirus (Covid ۱۹) in ۲۰۱۹ as a global epidemic disrupted the normal course of human life and led to many physical and mental disorders and deaths. However, the role of proper diet and regular physical activity in curing many diseases has been reported. However, the role of these two interventions in preventing anxiety caused by the coronavirus is not yet known. Therefore, the present study aimed to investigate the relationship between coronavirus anxiety and nutritional behavior in elderly women practicing yoga. Methods: In this comparative and post-event causal study, according to the evaluation of the statistical population, ۱۲۰ elderly women were selected and after explaining the benefits of the research, a questionnaire was prepared for them. Coronavirus anxiety and nutritional behavior were assessed using a questionnaire. Spearman correlation coefficient was used in SPSS software with a significance level of P ۰۵ ۰.۰۵ for inferential analysis of the findings. Results: The results showed that there was no significant relationship between nutritional behavior and psychological symptoms of coronavirus anxiety (P = ۰.۹۴). However, the results showed that there is a significant negative relationship between nutritional behavior and physical symptoms of coronavirus anxiety (P = ۰.۰۱), which means that with increasing nutritional behavior, the amount of physical symptoms of coronavirus anxiety decreases. Conclusion: Proper nutrition seems to reduce the physical anxiety caused by the Covid-۱۹ disease epidemic; However, more research is needed on the psychological, cultural and economic dimensions of the communities involved. Keywords: Anxiety, Nutrition, Covid-۱۹, Aging, Yoga
نگارنده: راضیه بنیادی استاد راهنما: جناب آقای دکتر سید علی حسینی استاد مشاور: سر کار دکتر زهرا مصلی نژاد استاد داور: جناب آقای دکتر سید ابراهیم حسینی