عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان: بی‌توجهی به تغذیه مناسب، یکی از مهم‌ترین علل به خطر افتادن سلامت مردان است

پریوش بهادری افزود: توجه کمتر مردان به‌سلامت خود، فقدان زمان خواب کافی و کم‌خوابی به علت داشتن مشاغل شیفتی که آن‌ها را در معرض استرس‌های روحی قرار می‌دهد از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر سلامت مردان را تشکیل می‌دهد و متاسفانه به علل مختلف مورد غفلت قرارگرفته است.
وی تصریح کرد: کوتاه بودن حضور مردان در منزل و همچنین محدودیت دسترسی آنان به غذاهای خانگی و میوه و سبزی، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده در محیط‌های کار از دیگر عوامل مهم غفلت از تغذیه مناسب مردان است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تصریح کرد: اضافه‌وزن و چاقی از عوامل مهم تعیین‌کننده سلامت هستند و به تغییرات منفی متابولیک مانند فشارخون بالا، سطح نامطلوب کلسترول خون و افزایش مقاومت در برابر انسولین منجر می‌شود و این دو عامل، خطر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، دیابت و بسیاری از انواع سرطان را افزایش می‌دهند.
بهادری همچنین گفت: در حال حاضر تغییر در عادات غذایی در کلیه کشورها دیده می‌شود به‌طوری‌که مصرف مواد غذای دارای ارزش تغذیه‌ای که به‌طور سنتی در سفره ایرانی جا داشته است ازجمله خرما، شیر، میوه و سبزی تازه، نان سبوس‌دار و ماهی جای خود را به غذاهای غیر خانگی و غذای فوری حاوی کالری بالا، چربی و شکر داده است.
وی اظهار کرد: متاسفانه در ایران مصرف قند و شکر بسیار بالاست (۳۰ تا ۴۰ کیلوگرم سرانه مصرف سالانه) به ازای هر فرد است و با توجه به روند تحول الگوی تغذیه در جامعه ایرانی و لزوم کنترل آن در همه گروه‌های سنی، آموزش بزرگ‌سالان با تاکید بر مردان جوان و میان‌سال کشورمان در حوزه تغذیه رعایت یکسری نکات ضروری ست.
وی بیان کرد: برای تامین انرژی، رشد و سلامت دستگاه عصبی افراد بزرگ‌سال سالم، مصرف روزانه ۷ تا ۱۱ واحد نان و غلات توصیه می‌شود، برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها، ترمیم زخم، بهبود دید در تاریکی و تقویت بینایی و سلامت پوست، افراد بزرگ‌سال سالم روزانه ۲ تا ۴ واحد میوه ضروری است.
بهادری تصریح کرد: برای افراد بزرگ‌سال سالم روزانه ۳ تا ۵ واحد سبزی توصیه می‌شود، این گروه برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها، ترمیم زخم، بهبود دید در تاریکی و تقویت بینایی و سلامت پوست ضروری است.
وی بیان کرد: برای افراد بزرگ‌سال سالم مصرف روزانه ۲-۳ واحد از گروه شیر و لبنیات توصیه می‌شود. این گروه برای رشد، استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها و سلامت پوست لازم است.
وی همچنین گفت: برای افراد بزرگ‌سال و سالم، مصرف روزانه ۳- ۲ واحد از گروه گوشت، حبوبات، مغزها و تخم‌مرغ توصیه می‌شود که این گروه برای رشد، خون‌سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است.
کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: مصرف روزانه ۸- ۶ لیوان آب و مایعات برای افراد بزرگ‌سال سالم توصیه می‌شود و از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ‌شده پرهیز نمایند.



انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰