امضای تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی دانشگاه شهرکرد و سازمان جهاد کشاورزی و اداره تابعه استان چهارمحال و بختیاری
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، روز چهارشنبه ۴ اسفند ماه ۱۴۰۰ تفاهمنامه همکاریهای علمی- پژوهشی دانشگاه شهرکرد و سازمان جهاد کشاورزی استان چهار محال و بختیاری توسط دکتر یاسرپیرعلی سرپرست دانشگاه شهرکرد و دکتر عطاء الله ابراهیمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان چهار محال و بختیاری امضا شد.
دکتر پیر علی سرپرست دانشگاه شهرکرد ضمن تاکید بر اجرایی شدن این تفاهم نامه گفت: این تفاهم نامه الگویی همه جانبه در راستای سرعت بخشیدن به کشاورزی مکانیزه و کشاورزی صنعتی استان است.
رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به پتانسیلهای انسانی و منابع طبیعی موجود در استان گفت: برنامههای متعددی از جمله احیا و کاشت باغ مادری در دانشکده فنی و منابع طبیعی بروجن، کاشت سیب زمینی به صورت گلخانهای در دانشگاه، احداث مرکز تولید نهال، احداث گلخانه آموزشی و ترویجی را در دست اقدام داریم.
دکتر یاسر پیرعلی در ادامه گفت: دانشگاه شهرکرد نیز در زمینه دامپزشکی اقدام به اهمیت ارتقاء نژاد مرغ لاین (آرین) نموده است. دکتر عطا الله ابراهیمی نیز در این نشست ضمن بیان گزارشی از تولیدات دامی و گیاهی استان گفت: در زمینههایی که سرمایهگذاریها مناسب بوده است و توانستیم ظرفیتهای بلقوه را بلفعل تبدیل کنیم توانستیم رتبههای خوبی رادر سطح کشور کسب کنیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: استان ظرفیت توسعه کشت گیاهان دارویی را دارد و این امر نقش مهمی در روند توسعه این استان میتواند ایفا کند.
دکتر عطا الله ابراهیمی در ادامه گفت: از ۸۰۰۰ گونه گیاهی که در کل کشوربالغ بر۱۵۰۰گونه گیاهی دراستان شناسایی شده است که ۱ درصد از کل کشور را شامل میشود و این پوشش گونه گیاهی پتانسیل قابل توجهی در زمینه گیاهان دارویی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، بهره وری آب و تولید، مسائل مربوط به دامپروری، سلامت و امنیت غذایی و منابع طبیعی را جزء اولویتها و ظرفیتهای همکاری در این تفاهم نامه دانست و ابراز امیدواری کرد بتوانیم نقش خود در جامعه را به نحو احسنت اجرا کنیم.
در پایان این نشست دکتر علی رضا نعمتی رییس دانشکده کشاورزی ضمن توضیح روند شکل گیری و تنظیم تفاهم نامه به تشریح مفاد آن پرداخت.
گفتنی است: هدف از این تفاهم نامه، گسترش همکاری در زمینه فعالیتهای آموزشی، پژوهش و فناوری، استفاده بهینه از امکانات و تواناییهای یکدیگر در جهت استمرار ارتباط سازمان یافته بین دانشگاه، سازمان جهاد کشاورزی و ادارات کل تابعه به منظور برطرف نمودن نیازهای علمی و اجرایی متقابل میباشد.
راه اندازی، تکمیل و تجهیز مراکز علمی (آموزشی و پژوهشی) جهت اجرای اهداف تعیین شده و مورد توافق طرفین از جمله همکاری در راه اندازی پژوهشکده های آموزشی و تحقیقاتی برای حل مشکلات استان در زمینه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ارائه راهکارهای عملی برای کاربست مبانی نظری و نتایج پژوهشهای انجام شده در ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان و برنامهریزی درسی دوره های مرتبط، تلاش برای حل معضلات جدی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان نظیر آثار تغییر اقلیم، کمبود منابع آب، خشکیدگی جنگلها ومراتع و غیره و ارائه راهکارهای عملیاتی با تشکیل تیمهای علمی و تخصصی مشترک برای حل این معضلات با ارائه راهکارهای عملیاتی، تلاش در جهت افزایش امنیت غذایی استان و کشور با معرفی منابع جدید غذایی با بهره گیری از ظرفیتهای بومی و امکان تولید آنها در استان، منطقه و کشور، تشکیل هستههای تجاریسازی یافتههای پژوهشی با همکاری مشترک اعضای هیات علمی و کارشناسان خبره طرفین قرارداد با بهره گیری از امکانات موجود و ظرفیت دانشجویی در رشتههای مرتبطاز مهمترین مفاد این تفاهم نامه است.
گفتنی است، مدت این تفاهم نامه ۵ سال است و در صورت رضایت طرفینساله دیگر نیز قابل تمدید است.
|
|
|