گردهمایی سالیانه برنامه ریزی و تولید بذر ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و مراکز تحقیقاتی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر:
گردهمایی سالیانه برنامه ریزی و تولید بذر ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و مراکز بصورت کاملا مجازی توسط بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۰۱ برگزار شد
جناب آقای دکتر نجفیان ضمن تقدیر از برپایی این گردهمایی و حضور مسئولین ذی ربط سازمانی و وزارت خانه ای در زمینه تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای در این گردهمایی، به اهمیت بیش از پیش کشت گیاهان علوفه ای اشاره نمود
رئیس محترم موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مشکلات اقلیمی، اقتصاد و نبود سازمان بذری در کشور را مهمترین چالش برای افزایش ضریب خود اتکایی در محصولات این حوزه عنوان کرد.
وی پیشنهاد نمود با تغییر تعادل، همراهی و حمایت از بخش خصوصی، ترویج و انتقال موثر بذور هیبرید و یافته های تحقیقاتی اخیر میتوان راهی برای برون رفت از چالش و جلوگیری از روند کاهشی تولید این محصولات باشد
رئیس محترم بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای پس از خیر مقدم، گزارش مختصری از وضعیت نیاز و نحوه تامین علوفه کشور ارائه کرد.
دکتر علی ماهرخ به کاهش سطح کشت و افزایش میزان مصرف در ذرت دانه ای کشور اشاره کرد و اذعان نمود سطح زیر کشت ذرت علوفه ای افزایش نشان میدهد.
وی در ادامه گفت: ۹۲ پروژه در برنامه تحقیقاتی قرار دارد که ۴۳ پروژه به ذرت با تمرکز بر فعالیت به نژادی و ۴۹ پروژه با تمرکز بر فعالیت به زراعی، به سایر گیاهان علوفه ای اختصاص دارد.
مدیر کل محترم دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در این گردهمایی ضمن تشکر از برگزار کنندگان این گردهمایی با ارائه گزارشی اجمالی اعلام نمود سطح زیر کشت گیاهان علوفه ای کشور از ۹۳۴ هزار هکتار به بیش از یک میلیون و یکصد هزار هکتار رسیده است و نیز با اعلام اینکه برای جبران کسری موجود در کشور برای این محصولات اساسی به سه میلیون هکتار اراضی مناسب کشت و حدود سی میلیار متر مکعب آب نیاز داریم و این عملا از توان زراعی کشور خارج می باشد.
مهندس عزیز کریمی در ادامه ی گزارش خود گفت: ضمن صادرات بذر هیبرید ذرت از سال ۹۹ در تغییر آرایش کشت ذرت موفق بودیم به بهره بری آبی مطلوبی دست پیدا کردیم.
مجری محترم طرح کلان افزایش ضریب خود اتکایی خوراک دام و طیور جناب آقای دکتر آقا شاهی با برشماردن چالشهای موجود در اجرای این طرح کلان به موارد مهمی از جمله شرایط خشکی حاکم بر کشور و نیاز مصرف کننده ی نهایی (دام و طیور) اشاره نمود و گفت نباید برای حل یک مشکل زراعت دیگر محصولات را دچار چالش کنیم.
در این گرد همایی دو روزه و کاملا وبیناری که با مشارکت و حضور بیش از ۷۰ شرکت کننده از نقاط مختلف با حضور کارشناسان و محققان موسسه و نیز مراکز تحقیقاتی سایر استانها برگزار شد با بحث و تبادل نظر به این جمع بندی رسیدند که، مزارع ایزوله تست کراس ذرت تحت عنوان پروژه ملی تحقیقاتی با هزینه مشخص مصوب گردد؛ برگزاری نشستهای سه ماهه برای محصولات تخصصی انجام و پروژه های سازگاری ملی برای معرفی رقم و تعیین سازگاری عمومی و خصوصی از طرف ستاد موسسه صورت پذیرد.