گردهمایی سالیانه برنامه ریزی و تولید بذر گیاهان روغنی بهاره موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و مراکز برگزار شد
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر:
گردهمایی سالیانه برنامه ریزی و تولید بذر گیاهان روغنی بهاره موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و مراکز بصورت کاملا مجازی توسط بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۴ برگزار شد.
جناب آقای دکتر جعفری سرپرست محترم معاونت پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور در این گردهمایی مجازی به اهمت تولید و تکثیر ارقام مختلف دانه های روغنی در سطح کشور برای برون رفت از چالشهای پیش آمده در امر تولید روغن خوراکی اشاره کرد و گفت: برای تسریع در امر تولید برون سپاری تولید بذر و رفع موانع موجود دو محور اصلی فعالیت های تحقیقاتی می باشد.
جناب آقای دکتر نجفیان ضمن تقدیر از برپایی این گردهمایی و حضور مسئولین محترم وزرات جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این گردهمایی، به نقش موسسه در تولید بذر و معرفی ارقام و اهمیت آنها اشاره کرد
رئیس محترم موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، نقش بازار در تولید را تاثیر گذار دانست. وی در ادامه معرفی ارقام پربازده و توسعه زراعت دانه های روغنی در استانها را دو چالش پیش روی تحقیق و تولید بذر دانه های روغنی دانست و گفت: با تلاشها و پیگیری های انجام شده متاسفانه آمار رسمی ضعیفی در خصوص تولید بذر دانه های روغنی وجود دارد. ایشان هم افزایی بخش های اجرایی، تحقیقات و بخش خصوصی را برای نیل به تولید بیشتر بذر و پوشش حداکثری ارقام داخلی در عرصه ضروری دانستند.
جناب آقای مهندس منصوری سرپرست طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در این گردهمایی اولویت فعالیت محققین عرصه زراعت گیاهان دانه روغنی با توجه به شرایط اقلیمی و پتانسیل های حاکم، حفظ وضع موجود کشور را عنوان نمود. ایشان اعلام رشد های تخیلی و آرمانی را به جد نفی نمودند و اذعان داشتند که باید روی حداقل رشد منطقی و ممکن تمرکز کنیم.
در ادامه جناب آقای دکتر علیزاده رئیس محترم بخش تحقیقات دانه های روغنی گزارشی در خصوص گیاهان دانه روغنی سویا، کنجد و آفتاب گردان ارائه نمودند و به برخی چالشهای موجود در روند تولید بذر این گیاهان اشاره داشتند و پیشنهاداتی برای برون رفت از این چالشها به محققین مستمع ارائه نمودند.
ایشان در این گزارش عملکرد کشت کنجد در ایران را دوبرابر عملکرد جهانی اعلام نمودند. وی گسترش تک کشتی توده های وارداتی کنجد را یک تهدید جدی در زراعت پر سود این دانه ی روغنی دانست.
در پایان این وبینار معاون محترم پژوهشی و انتقال یافته های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با گزارشی مختصر از اقدامات امید بخش اعتباری موسسه در زمینه پژوهشی ارائه نمودند. وی در ادامه با توجه به مذاکرات بین موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و موسسه گیاه پزشکی خواستار مشارکت و همکاری بیشتر در جهت مبارزه با آفات و بیماری ها شدند.
این گردهمایی کاملا وبیناری با مشارکت و حضور بیش از ۶۰ شرکت کننده از نقاط مختلف کشور پس از بحث و تبادل نظر های تخصصی به پایان رسید.