عمومی | مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند

کشت چغندرقند پائیزه بحران اب را مدیریت می کند

دزفول - ایرنا - قائم مقام سازمان تحقیقات، اموزش و ترویج کشاورزی گفت:با توجه به تحقیقات کارشناسی ، توسعه کشت چغندرقند پاییزه در مدیریت منابع محدود اب در شرایط بحران کم ابی در بخش کشاورزی کشور موثر است.
به گزارش ایرنا غلامحسین طهماسبی دوشنبه در همایش روز ملی مزرعه در مرکز تحقیقات ، اموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی اباد دزفول افزود:در شرایط بحران کم ابی در کشور اصلاح روش کشت یکی از ضرورت ها و راهکار مدیریت این بحران است که توسعه کشت چغندرقند پائیزه راهکار مدیریت این بحران می باشد.
وی اظهار کرد:چغندرقند پائیزه ۵۰ درصد کمتر از چغندرقند بهاره به اب نیاز دارد که باید مورد توجه کشاورزان پیشرو باشد ضمن اینکه استفاده از ارقام مناسب نیز یکی از ضرورت هاست که باید امروز در روز ملی مزرعه با شرکت های بین المللی تولید بذر تبادل نظر کرد.
وی با تاکید بر اینکه با اصلاح کشت چغندرقند و استفاده از بذر مناسب می توان از محدودیت های موجود عبور کرد گفت:البته در کنار این تدابیر باید سرانه مصرف شکر و روغن در کشور تعدیل شود.
طهماسبی افزود:در چند سال اخیر کشت چغندرقند پائیزه ۸۰ درصد افزایش یافته که امیدواریم در استان خوزستان افزایش و به ۵۰ هزار هکتار برسد .
وی همچنین بیان داشت: این همایش با هدف اشنایی با ارقام پائیزه چغندرقند و انتقال داشته ها و ترویج برگزار شده و امیدواریم با حضور محققان دیگر کشورها و شرکت های بین المللی تولید بذر و استفاده از تجربه انها در کشت پائیزه شاهد توسعه هر چه بیشتر کشت این محصول در کشور باشیم.
وی اموزش و ترویج را از رویکردهای مهم دولت یازدهم در بخش کشاورزی دانست و گفت:از سال ۹۲ تلاش شده با مطالعه علمی دقیق یک نظام علمی در ترویج بخش کشاورزی ایجاد کنیم که با مطالعه دقیقی که صورت گرفت توانستیم استراتژی مناسبی در طراحی و در پهنه های مختلف بخش کشاورزی با ورود ۱۰ هزار نیروی جدید در وزارت جهاد کشاورزی اجرا کنیم .
وی با بیان اینکه با استفاده از بهترین محققان و مروجان و همچنین اعمال تغییر در ائین نامه های سازمانی شاهد بهبود شرایط ترویج بخش کشاورزی هستیم گفت:در سال ۸۸ به ازای هر بهره بردار ۱۲ دقیقه اموزش انجام می شد که با تلاش صوت گرفته در سال ۹۲ به ازای هر بهره بردار ۷۷ دقیقه اموزش ارائه شد که جهش قابل قبولی محسوب می شود و تلاش می شود این اموزش ها ارتقا یابد.
طهماسبی ابراز امیدورای کرد بخش تولید با استفاده از دانش مزرعه و شرایط مطلوب تری بتواند شرایط مطلوب تری در بخش کشاورزی منطقه ایجاد کند.
قائم مقام سازمان تحقیقات، اموزش و ترویج کشاورزی بیان داشت:با همت تولیدکنندگان پیشرو و مسئولان جهاد کشاورزی تلاش های خوبی در بالابردن تراز امنیت غذایی در کشور صورت گرفته و تراز تجاری بخش کشاورزی از منفی ۸،۵ میلیارد دلار به منفی ۳،۵ میلیارد دلار رسیده و شاهد بهبود پنج میلیارد دلاری تراز تجاری بخش کشاورزی بوده ایم و به سمت خودکفایی حرکت کرده ایم .
وی اضافه کرد:در تولید شکر در کشور به سمت خودکفایی حرکت خوبی در کشور صورت گرفته و شاهد کاهش واردات و ارتقاء خودکفایی بوده ایم که همه این برنامه ها در شرایط و محدودیت هایی چون تغییرات اقلیم و گرم شدن هوا،بروز پدیده ریزگردها و بحران اب محقق شدند.
سیدباقر محمودی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تحقیقات، اموزش و ترویج کشاورزی نیزگفت:به علت مصرف کمتر اب ،کشت چغندرقند پائیزه مزیت های بیشتری نسبت به کشت بهاره دارد .
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ رقم چغندرقند در لیست کشت پائیزه قرار دارند گفت:اولویت اول کشور در کشت چغندرقند پائیزه استان خوزستان و ایلام هستند که استان خوزستان ظرفیت کشت ۷۰ تا ۱۰۰ هزار هکتار چغندرقند پائیزه را دارد .
برنامه روز ملی مزرعه از روز دوشنبه به مدت ۲ روز با حضور نمایندگان تولید بذر کشورهای ایران ، هلند ، دانمارک ، ایتالیا ، المان ، سوئد و بلژیک وروسای بخش های تحقیقاتی چغندرقند استانهای خراسان رضوی،فارس،کرمانشاه و خوزستان در مرکز تحقیقات ، اموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی اباد در حال برگزاری است.