عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان

سخنرانی علمی با موضوع "تاثیرپوشش¬های خوراکی برعمرپس ازبرداشت محصولات باغبانی"

اولین   سخنرانی علمی مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی و منبع طبیعی هرمزگان در سال ۹۷ با موضوع : "تاثیرپوشش های خوراکی برعمرپس ازبرداشت محصولات باغبانی" در روز یکشنبه ۲/۲/۹۷ در سالن اجتماعات این مرکز برگزار گردید. در این سخنرانی خانم مهندس ملیحه صادقی، کارشناس واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال به مواردی به شرح ذیل اشاره نمودند .

فیلم و پوشش های خوراکی لایه نازکی از مواد خوراکی­اند که برای افزایش کیفیت و زمان ماندگاری میوه­ها و سبزی­ها استفاده می شوند. زیست­تخریب پذیر بودن و خوراکی بودن این ترکیبات سبب شده است که به طور وسیع مورد پژوهش و کاربرد قرار گیرند.

این پوشش­ها به همراه افزودنی­های مختلف می­توانند ضمن نگهداری، حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات کیفیت انها را نیز ارتقا بخشند که به این منظور از انواع انتی اکسیدان­ها ، افزودنی­های عطر و طعم، ترکیبات مغذی مثل ویتامین­ها و.... می توان در این پوشش­ها استفاده کرد. کاربرد این پوشش­ها به خصوصیات ساختاری ، ویژگی­های مکانیکی (انعطاف پذیری و کنش)، ویژگی­های چشمی(درخشندگی و کدری)، مقاومت در مقابل تبادل گازها، اب و میکروارگانیزم ها بستگی دارد.

پوشش­ها به طور مستقیم روی سطح محصول به روشهای غوطه وری، اسپری و یا برس کشیدن به کار برده می شوندو یک شرایط اتمسفر تغییر یافته را ایجاد می کنند. این پوشش­ها مانع از انتقال رطوبت، گازها، مواد محلول و مواد معطر می شوند. به طور معمول ضخامت لایه پوششی کمتر از ۳/۰ میلی متر است. پوشش ها باید ویژگی مکانیکی مطلوبی داشته باشند و از نظر شیمیایی پایدار باشند و با توجه به اینکه این پوشش ها به مصرف خوراکی می رسند مواد تشکیل دهنده انها باید کاملا" ایمن باشند.

انواع پوشش های خوراکی: شامل پوشش های پلی ساکاریدی، پروتئینی، لیپیدی و پوشش های مرکب می باشند.

استفاده از پوشش­های خوراکی برای میوه­ها و سبزی ها می تواند موجب به تاخیر انداختن کاهش اب، کاهش از دست رفتن ترکیبات معطر، کاهش تنفس،تغییرات رنگ و بهبود ظاهر محصول گردیده و به طور کلی باعث افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات تازه شود. با افزایش ماندگاری پس از برداشت می توان فواصل حمل و نقل از محل برداشت تا محل عرضه را افزایش داده و مدت زمان انبارداری و عرضه را نیز توسعه داد .