سخنرانی علمی با موضوع "تاثیرپوشش¬های خوراکی برعمرپس ازبرداشت محصولات باغبانی"
اولین سخنرانی علمی مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی و منبع طبیعی هرمزگان در سال ۹۷ با موضوع : "تاثیرپوشش های خوراکی برعمرپس ازبرداشت محصولات باغبانی" در روز یکشنبه ۲/۲/۹۷ در سالن اجتماعات این مرکز برگزار گردید. در این سخنرانی خانم مهندس ملیحه صادقی، کارشناس واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال به مواردی به شرح ذیل اشاره نمودند .
فیلم و پوشش های خوراکی لایه نازکی از مواد خوراکیاند که برای افزایش کیفیت و زمان ماندگاری میوهها و سبزیها استفاده می شوند. زیستتخریب پذیر بودن و خوراکی بودن این ترکیبات سبب شده است که به طور وسیع مورد پژوهش و کاربرد قرار گیرند.
این پوششها به همراه افزودنیهای مختلف میتوانند ضمن نگهداری، حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات کیفیت انها را نیز ارتقا بخشند که به این منظور از انواع انتی اکسیدانها ، افزودنیهای عطر و طعم، ترکیبات مغذی مثل ویتامینها و.... می توان در این پوششها استفاده کرد. کاربرد این پوششها به خصوصیات ساختاری ، ویژگیهای مکانیکی (انعطاف پذیری و کنش)، ویژگیهای چشمی(درخشندگی و کدری)، مقاومت در مقابل تبادل گازها، اب و میکروارگانیزم ها بستگی دارد.
پوششها به طور مستقیم روی سطح محصول به روشهای غوطه وری، اسپری و یا برس کشیدن به کار برده می شوندو یک شرایط اتمسفر تغییر یافته را ایجاد می کنند. این پوششها مانع از انتقال رطوبت، گازها، مواد محلول و مواد معطر می شوند. به طور معمول ضخامت لایه پوششی کمتر از ۳/۰ میلی متر است. پوشش ها باید ویژگی مکانیکی مطلوبی داشته باشند و از نظر شیمیایی پایدار باشند و با توجه به اینکه این پوشش ها به مصرف خوراکی می رسند مواد تشکیل دهنده انها باید کاملا" ایمن باشند.
انواع پوشش های خوراکی: شامل پوشش های پلی ساکاریدی، پروتئینی، لیپیدی و پوشش های مرکب می باشند.
استفاده از پوششهای خوراکی برای میوهها و سبزی ها می تواند موجب به تاخیر انداختن کاهش اب، کاهش از دست رفتن ترکیبات معطر، کاهش تنفس،تغییرات رنگ و بهبود ظاهر محصول گردیده و به طور کلی باعث افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات تازه شود. با افزایش ماندگاری پس از برداشت می توان فواصل حمل و نقل از محل برداشت تا محل عرضه را افزایش داده و مدت زمان انبارداری و عرضه را نیز توسعه داد .