نشریه تحقیقات کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاهی احیا و بینالمللی میشود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران،
دکتر فاطمه ثقفی
رئیس
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و تامین منابع علمی
دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: این نشریه از سال ۱۳۴۵ توسط دکتر ایرج افشار در دانشگاه تهران به نام نشریه کتابداری انتشار یافت. در سال ۱۳۸۹ در زمان ریاست سرکار خانم دکتر فهیمنیا، نام آن به نشریه تحقیقات کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاهی تغییر یافت و به همت ایشان از امتیاز علمی پژوهشی برخوردار و به دو صورت الکترونیکی و کاغذی چاپ شده است.
دکتر ثقفی با یادآوری اینکه نشریه تحقیقات کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاهی در سال ۱۳۹۳ فقط بهصورت الکترونیکی چاپ شده است، افزود: بر اساس رتبهبندی نشریات علمی توسط وزارت علوم، این نشریه در سال ۱۳۹۷ از رتبه «ج» برخوردار شد، در سال ۱۳۹۸ به رتبه «ب» ارتقا یافت ولی متاسفانه به دلیل عدم حمایت کافی در سال ۱۳۹۹ مجدداً به رتبه «ج» تنزل یافت.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و تامین منابع علمی دانشگاه تهران در ادامه خاطرنشان کرد: پس از توقف یکساله فعالیت نشریه تحقیقات کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاهی، احیای این نشریه در دستور کار دوره جدیدی مدیریتی کتابخانه مرکزی دانشگاه قرار گرفت.
دکتر ثقفی اظهار کرد: در اولین گام برای احیای این نشریه، با پیگیریهای متعدد برای این نشریه دو شماره شاپای الکترونیکی و کاغذی اختصاصی گرفته شد؛ هر چند که سالها این نشریه به صورت الکترونیکی هم منتشر میشده اما شماره شاپای الکترونیکی نداشته است.
وی با بیان اینکه تغییرات لازم و حرفهای برای بینالمللی شدن نشریه تحقیقات کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاهی آغاز شده است، گفت: در این راستا، قالب (Template) جدید نشریه روی سایت آپلود شده، طرح جلد تغییر خواهد کرد و مشخصات اعضای هیات تحریریه نیز به فارسی و لاتین نگارش و تکمیل شده است. با توجه به ایرانی بودنِ همه اعضای هیات تحریریه، از اعضای هیات علمی متخصص خارجی هم دعوت شده تا در هیات تحریریه عضو شوند. شمارههای نشریه از ابتدای سال ۱۳۹۹ در حال تکمیل و بارگذاری است و بطور موازی، کاستیهای فایلهای مقالات سنوات گذشته هم در حال بررسی و تکمیل است. ایشان از همه متخصصین این حوزه درخواست نمودند که مقالات خود را برای این نشریه ارسال فرمایند.
دکتر ثقفی از ایجاد پروفایل آکادمیا و لینکدین برای نشریه کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران به عنوان دیگر اقدامات صورت گرفته برای احیای این نشریه نام برد و اظهار کرد: همه مقالات نشریه ولی در اولویت اول، از شماره اول سال ۱۳۹۹ بر روی آکادمیا بارگذاری میشوند.
وی با اعلام ایجاد اکانت گوگل اسکالر برای نشریه تحقیقات کتابداری و اطلاعرسانی دانشگاهی، ابراز امیدواری کرد که بهزودی امکان احیای نشریه و دریافت اندیس اسکوپوس و وب آو ساینس (wos) هم مهیا شود.