عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

پوشش بیمه رایگان برای ۴۵هزار نفر از جمعیت فاقد بیمه چهارمحال و بختیاری - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵

وب دا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: از مشکلات عمده مردم این استان عدم پوشش بیمه درمانی بود که با اجرای برنامه تحول نظام سلامت ۴۵ هزار نفر از افراد فاقد بیمه تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند .

به گزارش وب دا؛ دکتر محسن درخان در جمع اصحاب رسانه در نشست خبری که بمناسبت هفته سلامت برگزار شد افزود: برنامه تحول نظام سلامت با هدف ارتقاء خدمات در بخش های مختلف بویژه خدمات بیمارستانی و رویکرد اصلاح نظام ارجاع در سراسر کشور آغاز شد .

وی تصریح کرد: کاهش پرداختی از جیب مردم یکی از بسته های خدمتی دولت در این برنامه بود که به خوبی اجرا و امروز بیماران از مناطق شهری با پرداخت ۱۰ درصد فرانشیز و در مناطق روستایی با پرداخت ۵ درصد از خدمات بیمارستانی برخوردار می شوند .

وی به استقرار پزشکان متخصص در مراکز درمانی اشاره داشت و افزود: همچنان کمبود پزشک در رشته های تخصصی اطفال، زنان و رادیولوژی احساس می شود .

دکتر درخشان، ارتقاء هتلینگ ، ترویج زایمان طبیعی و کاهش آمار سزارین را از دیگر بسته های خدمتی دولت در برنامه تحول نظام سلامت برشمرد و افزود: طی این مدت حمایت های خوبی از بیماران صعب العلاج صورت گرفته است .
وی تصریح کرد: این بیماران ۱۰ درصد هزینه ها را پرداخت و بخش عمده ای از هزینه های تامین داروهایشان توسط دانشگاه پرداخت می شود .

به گفته وی، راه اندازی مرکز درمان ناباروری در شهرکرد از دیگر خدمات درمانی ارائه شده بعد از اجرای برنامه تحول نظام سلامت در این استان بود که از مهرماه سال گذشته انجام IVF نیز برای زوج های نابارور انجام و نیاز آنها برای مراجعه به مراکز درمانی سایر استان ها مرتفع شده است .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد توسعه اورژانس بیمارستان لردگان، راه اندازی بخش مادران پرخطر در بیمارستان هاجر و بازسازی بخش زنان و زایمان این بیمارستان و راه اندازی کلینیک های تخصصی در تعدادی از شهرستان ها و راه اندازی بخش های دیالیز در هفشجان و سامان را از دیگر خدمات دانشگاه در حوزه درمان عنوان کرد .
به گفته وی،‌ با توجه به بعد مسافت و تعداد بیماران، بخش دیالیز در چلگرد و مالخلیفه نیز به زودی راه اندازی می شود .
دکتر درخشان افزود: بخش NICU با ۶ تخت و بخش جراحی اطفال نیز از سال گذشته در مرکز استان راه اندازی و خدمات تخصصی مورد نیاز به متقاضیان ارائه می گردد .

وی راه اندازی اورژانس دندانپزشکی در مرکز آموزشی درمانی آیت الله کاشانی را از دیگر اتفاقات خوب در حوزه درمان برشمرد و افزود: راه اندازی کلینیک دندانپزشکی صدف از نیمه دوم سال گذشته از دیگر اقداماتی است که بدون شک در ارتقاء شاخص سلامت دهان و دندان و رضایتمندی مردم بسیار موثر خواهد بود .

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ سوال یکی از خبرنگاران در خصوص تعداد پرستاران زن در بخش اورژانس در یکی از بیمارستان های مرکز استان گفت: متاسفانه علی رغم اتخاذ سیاست های مختلف، ۸۰ درصد نیروی انسانی شاغل در این بخش زنان هستند و تمایل پرستاران مرد برای خدمت در مراکز خصوصی استان های هم جوار بیشتر بوده و تعداد دانش آموختگان زن در رشته پرستاری بیشتر است لذا حل این مشکل نیازمند تصمیم گیری در سطح کلان و صرف زمان طولانی است .

وی در ادامه از اورژانس بیمارستان ها بعنوان ویترین بیمارستان و یکی از حساس ترین و موثر ترین بخش ها در جلب رضایت بیماران یاد کرد وی در ادامه به اتخاذ تصمیمات و رایزنی برای تامین پارکینگ و تامین فضا برای خودروهای پرسنل و پزشکان در خیابان پرستار و کمک به حل مشکل ترافیک در این خیابان اشاره داشت .

دکتر درخشان همچنین از راه اندازی مرکز طب ایرانی در مرکز استان در هفته آتی با حضور یک متخصص طب ایرانی خبر داد .

وقوع حادثه مرگ مادر باردار سوال دیگر خبرنگاران از دکتر درخشان بود که وی با بیان اینکه مرگ مادر از شاخص های حائز اهمیت برای دانشگاه و وزارت بهداشت است افزود: تعداد مرگ مادران باردار در استان کمتر از میانگین کشوری است و استان در وضعیت مطلوبی قرار دارد اما با توجه به نقش محوری مادران در خانواده این امر با حساسیت زیاد از سوی مسئولین پیگیری می شود .

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: مرگ اخیر مادر باردار در شهرستان لردگان علی رغم انجام تمامی تمهیدات و حضور پزشکان متخصص زنان و زایمان، بیهوشی و فراهم بودن تجهیزات لازم رخ داد .

به گفته وی، در استان چهارمحال و بختیاری در سال های ۹۴ و ۹۵ آمار مرگ مادر باردار صفر و در سال ۹۶ یک مورد و در سال ۹۷ نیز یک مورد بوده است .

وی خاطر نشان کرد: علت مرگ مادر بعد از ۴۲ روز از زمان زایمان، وضع حمل محسوب نمی شود .

وی در پاسخ سوالی دیگر، تعداد تخت فعال بیمارستانی را یک هزار و ۴۴۲ و ضریب اشغال تخت در مراکز درمانی را ۸۰ درصد اعلام کرد .

به گفته وی، با بهره برداری از پروژه توسعه بیمارستان فارسان یکصد تخت بیمارستانی و با احداث بیمارستان ۵۴۰ تخت خوابی مرکز استان و بیمارستان جدید بروجن تعداد تخت های فعال بیمارستان افزایش پیدا خواهد کرد .
دکتر درخشان با اشاره به آمار ۴۸۶ هزار نفری مراجعات به اورژانس های بیمارستانی اظهار داشت: ۴۸ درصد مردم به اورژانس بیمارستان ها مراجعه داشته اند .

وی تعداد مراجعات به کلینیک های ویژه را ۹۹۱هزار اعلام کرد و گفت: با توجه به جمعیت یک میلیون نفری استان، تقریباً تمام افراد از خدمات کلینیک های تخصی در بخش دولتی برخوردار شده اند .

دکتر درخشان با بیان اینکه ممکن است گاهی اوقات علی رغم همه پیش بینی ها و اقدامات پیشگیرانه انجام شده خطاها و مشکلاتی در زمینه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی صورت بگیرد از رسانه های استان خواست با دیدن نقاط قوت و ضعف در کنار یکدیگر و ارائه گزارشات و اطلاعات صحیح و حرکت در جهت ارتقاء فرهنگ سلامت و خود مراقبتی و افزیش سواد سلامت جامعه برای پیشرفت و تحقق اهداف کلان حوزه سلامت گام بردارند .
گفتنی است، همزمان با دومین روز از هفته سلامت، نشست خبری با حضور ریاست و معاونین دانشگاه علوم پزشکی و اصحاب رسانه استان برگزار و ضمن تشریح اهم اهداف و برنامه های هفته سلامت گزارش عملکرد دانشگاه در برنامه تحول نظام سلامت ارائه و به سوالات خبرنگاران پیرامون حوزه سلامت استان پاسخ داده شد .