تحقق پوشش همگانی سلامت با اجرای ۱۵ برنامه و۱۰پروژه پشتیبان در چهارمحال و بختیاری - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
به گزارش وب دا؛ دکتر عبدالمجید فدایی، در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت در جمع خبرنگاران افزود: تحقق پوشش همگانی سلامت نیازمند مقدمات و تامین زیرساختهایی است که استقرار پرونده الکترونیک سلامت در روستاها و شهرها و ثبت اطلاعات مراجعین مراکز از جمله این مقدمات است.
به گفته وی در همین راستا، تا کنون اطلاعات ۹۵ درصد جمعیت استان که در سطح یک خدمات درمانی و بهداشتی دریافت کرده اند در پرونده الکترونیک ثبت شده است.
وی، جذب ۱۰۰ پزشک خانواده، ۹۵ مامای خانواده، ۳۵ دندانپزشک خانواده، ۲۴ روانشناس بالینی و ۱۴ کارشناس تغذیه و تعداد قابل توجهی کارشناس مراقب سلامت را از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای تحقق پوشش همگانی سلامت در استان عنوان کرد.
رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری در ادامه از احداث ۷۷ خانه بهداشت، پایگاه سلامت، مرکز خدمات جامع سلامت و محل زیست پزشک و تعمیر ۱۹۰ خانه بهداشت و ۴۵ محل زیست پزشک طی سالهای اخیر خبر داد.
دکتر فدایی با اشاره به اهمیت سلامت دهان و دندان در حفظ سلامت سایر اندام و دستگاه گوارشی و پیشگیری از بیماری ها گفت: خدمات دهان ودندان نیز رشد کمی و کیفی قابل توجهی داشته و هم اکنون ۷۷ مرکز فعال دارای یونیت دندانپزشکی توسط ۵۰ دندانپزشک به گروه های هدف خدمات پیشگیرانه، ترمیم،جرم گیری،معاینه و فیشورسیلانت ارائه می نمایند.
وی همچنین به استقرار دو کلینیک سیار دندانپزشکی در شهرستان های کوهرنگ ،اردل و لردگان اشاره داشت.
دکتر فدایی با بیان اینکه خدمات وارنیش فلوراید از سه سال گذشته برای دانش آموزان مدارس سطح استان انجام می شود افزود: طی دو مرحله ۹۴هزار دانش آموزان خدمات وارنیش فلوراید دریافت کرده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: ارائه خدمات نوین سلامت به میانسالان و سالمندان از دیگر خدمات ارائه شده در راستای پوشش همگانی سلامت بوده که تا کنون ارزیابی خطر سکته قلبی و مغزی برای ۱۷۳ هزار و ۳۴۷ نفر انجام و کارت ارزیابی خطر برای آنها صادر شده است.
وی، غربالگری سرطان های روده بزرگ و دهانه رحم و سینه برای خانم ها را از دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت عنوان کرد.
به گفته وی، هم اکنون ۵۱۸ شورای ارتقاء سلامت در سازمان های دولتی و غیر دولتی استان بمنظور ارتقاء سلامت افراد جامعه فعال هستند.
وی با اشاره به نقش مروجین و سفیران سلامت در ارتقاء سواد سلامت جامعه از فعالیت ۱۷ هزار سفیر سلامت دانش آموز و ۳۰۰ سفیر سلامت دانشجو در سطح استان خبر داد.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری، با اشاره به ورود جمعیت عشایری به استان و اسکان این عزیزان تا اواخر فصل تابستان در مناطق عشایری استان افزود: بمنظور ارائه خدمات به جمعیت ۳۶هزار نفری عشایر با راه اندازی کمپ و استقرار پزشک ، بهورز و ماما درخانه های بهداشتی، خدمات مورد نیاز به این جمعیت نیز ارائه می شود.
دکتر فدایی در ادامه به افزایش نرخ باروری از ۱.۷ به ۲.۴۶ درصد اشاره داشت.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با بهره گیری از پتانسل رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی بتوان در گسترش فرهنگ سلامت در جامعه بیش از پیش موفق عمل نمائیم.