رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه؛ توسعه سلامت شهرستان گناوه در شرایط بحرانی همهگیری کووید-۱۹ همچنان تداوم دارد
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه، عصمت حیدری اظهار داشت: در طول یک سال اخیر باوجود همه مشکلاتی که بحران کرونا به مجموعه سلامت شهرستان تحمیل کرد، اما تلاش بر این بود که دیگر مطالبات و دغدغههای این حوزه نیز پیگیری شده و روند توسعه سلامت شهرستان همچنان ادامه یابد.
وی تصریح کرد: از بهمن ۹۹ تا بهمن ۱۴۰۰ کارشناسان بهداشت محیط این شبکه ۱۱ هزار و ۱۴۴ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی داشتهاند و علاوه بر این ۲ هزار و ۵۳۳ مورد بازدید در قالب گشت مشترک با سایر ادارات و دستگاههای اجرایی انجام دادهاند.
حیدری اضافه کرد: طی این بازدیدها تعداد ۳ هزار و ۵۴۰ اخطاریه بهداشتی برای متصدیان صنوف متخلف صادر شد و ۶۳۸ مرکز عرضه مواد غذایی متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند که از این تعداد ۱۴۹ مورد پلمپ شدند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه در خصوص رفع مشکلات اورژانس ۱۱۵ شهرستان گفت: اورژانس ۱۱۵ گناوه دچار کمبود شدید نیروی انسانی بود که در یک سال اخیر دو نیرو به این مرکز افزوده شد و سه نیرو نیز در حال انجام مراحل اداری جهت جذب میباشند.
حیدری اضافه کرد: همچنین دو دستگاه آمبولانس اورژانس ۱۱۵ شهرستان تعمیر اساسی شده است، همچنین پایگاه اورژانس خیر ساز بندر ریگ نیز تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید، این مرکز در یک سال اخیر ۴ هزار و ۲۶۰ ماموریت و ۴ احیاء قلبی موفق داشته است.
کمبود پزشک مراکز خدمات جامع سلامت این شبکه برطرف شد
حیدری با اشاره به اینکه مشکل کمبود پزشک در شهرستان حلشده است و هماینک همه مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان دارای پزشک هستند گفت: در یک سال گذشته ۵۱ هزار و ۷۳۹ خدمت توسط پزشکان، ۲ هزار و ۱۰۲ خدمت توسط دندانپزشکان،۵۲ هزار و ۸۷۳ خدمت توسط ماماها، ۵ هزار و ۲۹۵ خدمت توسط کارشناسان تغذیه، هزار و ۵۵۹ خدمت توسط کارشناسان روان و ۹ هزار و ۷۰۰ خدمت پرستاری، ۱۱۱ هزار و ۹۰۳ خدمت توسط بخش آزمایشگاه و ۵ هزار و ۷۸۹ خدمت توسط بخش رادیولوژی به شهروندان ارائهشده است.
وی افزود: طی یک سال گذشته ۲۷ نیروی شرکتی، طرحی، قراردادی شامل قانون تبدیل وضعیت ایثارگران، تبدیل وضعیت شدهاند.
همکاری داروخانههای سطح شهر با شبکه بهداشت و درمان گناوه در پیکهای کرونا
حیدری بیان داشت: این شبکه در تجربه ۵ پیک کرونا برای مدیریت دارو در شرایط کرونایی اقدام به افزایش ساعت کاری داروخانههای روزانه شهر تا ۱۲ شب، افزایش داروخانههای کشیک در ایام تعطیل در کنار داروخانههای شبانهروزی و پیگیری تامین داروهای مرتبط با بیماران کرونایی توسط همه داروخانههای سطح شهر شده است.
وی گفت: بهمنظور ارتقاء فرهنگ سلامت و اطلاعرسانی به عموم در خصوص کرونا این شبکه اقدام به تهیه و نصب استیکرهای آموزشی در پمپبنزینها و جایگاههای CNG، عابر بانکها و آب تصفیه کنها و نصب پوسترهای آموزشی بهداشتی در فروشگاهها، نانواییها و اماکن پرتردد شهر و روستا و نصب ۴۱ بنر آموزشی در سطح شهر کرده است، همچنین ۱۵ پیامک آموزشی جهت ۳۸۵۰۰ مخاطب با مشارکت دهیاریها و شوراهای روستایی توسط این شبکه ارسالشده است.
حیدری افزود: در این بازه زمانی علاوه بر برپایی ایستگاه آموزشی در پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون شهری و آموزش درب منزل توسط کارکنان بهداشتی، سفیران و رابطین سلامت محله با فعال شدن دو گروه جدید مجازی جهت سفیران سلامت شهرستان بیش از ۱۰۰۰ پوستر الکترونیک و کلیپ آموزشی منتشرشده است.
عصمت حیدری عنوان داشت: دو هزار و ۲۶ بیمار فشارخونی، هزار و ۸۰ بیمار دیابتی، ۲ هزار و ۱۱۹ بیمار مبتلابه چربی خون جدید از بهمن گذشته تاکنون توسط کارشناسان این شبکه شناسایی و ۲۶ هزار و ۲۳۴ خدمت به بیماران فشارخونی، ۱۶ هزار و ۸۶۰ خدمت به بیماران دیابتی، ۲۹ هزار و ۵۴۴ خدمت به بیماران مبتلابه چربی خون ارائهشده است.
وی افزود: طی یک سال گذشته برنامه غربالگری ژنتیک اجتماعی در شهرستان گناوه شروعشده است و برنامه غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال نیز با همکاری اداره بهزیستی در مراکز و خانههای بهداشت انجامشده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: این شبکه ۶۴ هزار و ۱۶۰ عدد مکمل فرو سولفات جهت مدارس دخترانه (متوسطه اول و دوم) و ۳۴ هزار و ۲۲۵ عدد پرل ویتامین D جهت مدارس دخترانه و پسرانه (متوسطه اول و دوم) شهرستان توزیع کرده است.
وی افزود: ۵۵ مادر باردار دچار سوءتغذیه نیازمند در این بازه زمانی شناسایی و تحت حمایت مالی و بهداشتی قرار گرفتند و ۲۶۶ کودک مبتلابه سوءتغذیه و اختلال رشد شناسایی و با همکاری کمیته امداد تحت پوشش حمایت مالی و خدمات بهداشتی قرار گرفتند.
۵ مرکز غیرمجاز لیزر و زیبایی در گناوه تعطیل شد
رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه عنوان داشت: واحد نظارت بر درمان این شبکه ۴۸۱ بازدید از درمانگاههای خصوصی و دولتی و بیمارستانها داشته است که در این راستا ۲۲ تذکر شفاهی، ۱۷ تذکر کتبی به مطبهای خصوصی دادهشده است.
وی اضافه کرد: طی یک سال گذشته ۵ مرکز لیزر و زیبایی غیرمجاز پلمپ و به ۱۲ آرایشگاه متخلف اخطار داده شد، ۴ مرکز طب سنتی غیرمجاز به مراجع قانونی معرفی شد و یک مرکز طب سنتی غیرمجاز هم با مشاوره و آموزش بهطور کامل تعطیل شد.
راهاندازی پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون کووید-۱۹ ویژه فرهنگیان و دانشآموزان
رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: از بهمن ۹۹ تا بهمن ۱۴۰۰ تعداد ۲۰ هزار و ۴۰۲ تست کرونا (۱۵ هزار و ۹۲۸ تست تشخیص سریع و ۴ هزار و ۴۷۴ تست pcr) در این شبکه انجامشده است که از این تعداد ۴ هزار و ۸۰۳ مورد مثبت بوده است.
وی اشاره کرد: در ابتدای شروع واکسیناسیون عمومی کووید ۱۹ چهار پایگاه تجمیعی واکسیناسیون در شهر راهاندازی شد و در حال حاضر متناسب با شرایط موجود، دو پایگاه تجمیعی واکسیناسیون کووید ۱۹ در تمامروزهای هفته فعال است، تاکنون ۱۵۸ هزار و ۳۵۱ واکسن کرونا در این شهرستان تزریقشده است که از این تعداد ۷۲ هزار و ۲۰۷ مورد نوبت اول، ۶۵ هزار و ۴۹۲ مورد نوبت دوم و ۲۰۶۵۲ مورد نوبت سوم بوده است.
حیدری عنوان داشت: علاوه بر فعالیت پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون عمومی کووید-۱۹، واکسیناسیون فرهنگیان در مرکز تجمیعی ویژه فرهنگیان، واکسیناسیون دانشآموزان در مرکز تجمیعی ویژه دانشآموزان و واکسیناسیون توام (دیفتری/ کزاز) دانشآموزان پایه دهم در سال ۱۴۰۰ توسط این شبکه انجامشده است.
وی اظهار داشت: بازدید و نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در پایگاههای سنجش دانشآموزان بدو ورود به مدرسه، مدارس مقاطع مختلف تحصیلی و حوزههای امتحانات در شهرستان گناوه و شهر بندر ریگ بهطور مستمر توسط این شبکه انجامشده است.
حیدری بیان داشت: پس از بازگشایی مدارس از آبان ماه امسال تاکنون ۱۶۶ مدرسه پایش و ۴۵ دانشآموز و ۸ معلم کرونا مثبت شناسایی شدند که در این راستا ۳۰ کلاس و ۱۶ مدرسه تعطیل شدند.
مادران باردار کووید مثبت بهطور ویژه پیگیری میشوند
حیدری بیان داشت: غربالگری دورهای مادران باردار ازنظر کووید-۱۹، شناسایی و مراقبت ۲۰۰ مورد زن باردار کووید مثبت، پیگیری و ارجاع ۳۶ مورد زن باردار کووید مثبت به بیمارستان و پیگیری درب منزل و انجام مراقبت ۳۲ مورد زن باردار کووید مثبت توسط ماما، تشکیل کانال آموزش مجازی مراقبتهای دوران بارداری، پس از زایمان، شیردهی و مراقبت از کودک ویژه مادران، برگزاری کلاسهای آمادگی برای زایمان بهصورت آنلاین (در اسکای روم) از دیگر فعالیتهای این شبکه در یک سال اخیر بوده است.
وی بیان کرد: برگزاری کمپین باروری سالم برای بانوان ادارات و سفیران سلامت، برگزاری کلاسهای مشاوره پیش از ازدواج بهصورت آنلاین (در اسکای روم)، برپایی ایستگاه سلامت در سالنهای تجمیعی واکسیناسیون جهت انجام مراقبت گروههای سنی، برگزاری کلاسهای آموزشی شیر مادر بهصورت آنلاین (در اسکای روم)، خرید پکیج مشاوره شیردهی برای آموزش مادران به ارزش ۱۰۰ میلیون ریال از دیگر فعالیتهای این شبکه در یک سال اخیر بوده است.
حیدری اضافه کرد: پیگیری کودکان نارس جهت مراجعه به چشمپزشکی برای غربالگری ازنظر رتینوپاتی نارسی و کمک مالی به خانوادههای بیبضاعت برای درمان رتینوپاتی نارسی به ارزش ۱۰ میلیون ریال و شناسایی مادران باردار بیبضاعت و هماهنگی برای انجام خدمات پاراکلینیکی به ارزش ۴۰ میلیون ریال (جهت ۸ مادر باردار) و هماهنگی برای انجام آزمایشها دوران بارداری جهت مادران بیبضاعت بهصورت رایگان در آزمایشگاه مرکزی (جهت ۲۰ مادر باردار) از دیگر فعالیتهای این شبکه در یک سال اخیر بوده است.
دو پروژه عمرانی این شبکه آماده بهرهبرداری در دهه فجر است
رئیس شبکه بهداشت و درمان گناوه با اشاره به پروژههای عمرانی این شبکه گفت: از بهمن گذشته تاکنون محوطهسازی دوخانه بهداشت پوزگاه و عباسی و تکمیل خانه پزشک مال خلیفه توسط این شبکه انجامشده است، همچنین طبقه اول آزمایشگاه مرکزی توسط خیر تکمیل و آماده بهرهبرداری شده است.
حیدری افزود: طی یک سال گذشته نزدیک به یک میلیارد تومان تجهیزات توسط خیرین سلامت به این شبکه بهداشت و درمان اهداشده است، جا دارد از کلیه خیرین سلامت و مردم شهرستان که در این روزهای سخت کمکرسان بخش بهداشت و درمان بوده و درروند توسعه سلامت شهرستان سهیم بودهاند، تقدیر و تشکر کنم.
انتهای پیام/ ک.آ ۳۰۸۰