استادان بسیجی به عنوان ذخایر استراتژیک فکری در خط مقدم نبرد اندیشهای هستند
مسئولین کانونهای استانی با حضور رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، صبح امروز، چهارشنبه ۱۳ بهمن ماه در نشستی صمیمی با سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای، دکتر عرفان خسرویان دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، صبح امروز، چهارشنبه ۱۳ بهمن ماه، مسئولین کانونهای استانی با حضور رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، با حضور در سالن جلسات دفتر ریاست با سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای، دکتر خسرویان دیدار و گفتوگو کردند. رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، دکتر محمدرضا مردانی و مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفهای، دکتر محمدرضا جلیلی در این جلسه حضور داشتند.
در این نشست، پس از قرائت آیاتی از کلامالله و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مسئول بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفهای ضمن خوشآمدگویی به مدعوین و مهمانان و گرامیداشت ایامالله دهه فجر، نخبگان بسیجی را به عنوان موتور پیشران کشور در مسیر تحقق دولت اسلامی، مطابق با بیانیه گام دوم انقلاب معرفی کرد و با اشاره به ظرفیت قابلاتکا بسیج اساتید، بهرهمندی از این ظرفیت را در بحث اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال موثر دانست. وی دانشگاه فنی و حرفهای را در شرایط کرونا یاریگر جامعه خواند و گفت: «با سرلوحه قرار دادن شعار «ما میتوانیم» و استمرار نگاه انقلابی و جهادی نهضت بزرگ دینی محقق خواهد شد.»
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای، دکتر عرفان خسرویان، ضمن قدردانی از حضور رئیس سازمان بسیج اساتید کشور و ابراز خرسندی از همراهی بسیجیان با دانشگاه و با ادای احترام به روح بلند امام راحل(ره) و شهدای گرانقدر، همچنین گرامیداشت دهه فجر انقلاب، فعالیتهای بسیجیوار را مصداق فداکاری و ایثار برشمرد و افق گشایش در مواجهه با موانع را محور اصلی فعالیتهای بسیجیان ذکر کرد.
دکتر خسرویان در ادامه افزود: «دانشگاه متشکل از دو رکن اساسی دانشجو و استاد است و استادان ما باید در گفتار، رفتار و عملکرد خود مروج ارزشهای والای نظام و امیدآفرین باشند و در دانشجویان انگیزه و نشاط و شوق کارآفرینی ایجاد کنند. ما نیاز به استادانی داریم که هر کدام در رشته و تخصص خود بکوشند و انعکاسدهنده اندیشههای موجود در منظومه انقلاب باشند».
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای با اشاره به دغدغه رهبر انقلاب که فرمود: «بنده در دفاع از جامعه نخبگان و از حرکت علمی کشور تا نفس دارم ذرهای کوتاه نخواهم آمد»، اذعان کرد: «استادان بسیجی به عنوان ذخایر استراتژیک فکری در خط مقدم نبرد اندیشهای هستند و رسالتشان تئوریپردازی و اندیشهسازی است.» وی نقش کانونهای بسیج را در تولید فکر و ترویج مبانی انقلاب برجسته خواند و گفت: «دانشگاهها میتوانند با تشکیل اتاقهای فکر برای حوزههای مختلف و جذب ایدههای ناب به کانونی برای حل مسئله تبدیل شوند.»
در ادامه نشست، تعدادی از مسئولین کانونهای بسیج حاضر در جلسه و تعدادی به صورت ویدئوکنفرانسی ضمن توضیح اقدامات صورت گرفته به برخی از برنامههای در دست اقدام از جمله: تشکیل کارگروههای تخصصی، تشکیل مهارتکدهها و دبیرخانههای مهارتی و اندیشکدههای گوناگون اشاره کردند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، سخنران بعدی این نشست بود. دکتر مردانی ضمن گرامیداشت ایامالله دهه فجر، انتصاب دکتر خسرویان به سمت ریاست دانشگاه فنی و حرفهای را تبریک گفت و ایشان را در جایگاه استادی بسیجی و جوان، منشا تحولات و تغییرات مثبت خواند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با ادی احترام به امام خمینی(ره)، از ایشان به عنوان معمار کبیر انقلاب و بتشکن دوران یاد کرد و بیان داشت: «در شرایطی که مستکبرین شرق و غرب بر عالم حاکم بودند، مردی از سلاله حضرت زهرای مرضیه(س) هم بت استبداد و هم بت استکبار را درهم شکست و با شعار و اعتقاد به لاشرقیه و لاغربیه، حرکت نوینی را رقم زد و ایران اسلامی را بنا نهاد و به عنوان احیاگر اسلام ناب در قرن به جهان معرفی شد.»
دکتر مردانی با اشاره به دشمنی پیاپی مخالفان انقلاب در چهار دهه گذشته خاطرنشان کرد: «معاندین و منافقین به انحای مختلف در این چهار دهه کوشیدند تا سد راه درخشش اسلام و ایران انقلابی باشند و داعش آخرین توطئهای بود که با شکست مواجه شد؛ زیرا دشمنان هرگز تصور نمیکردند قدرتی به نام ایران اسلامی و انقلابی با این عظمت در جهان تشیع و در منطقه شکل بگیرد.» وی افزود: «ما باید بکوشیم زمینهساز حکومت ولیعصر(عج) باشیم.»
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور سپس، با ادای احترام به نام و خاطره سردار شهید، حاج قاسم سلیمانی گفت: «امروز انقلاب اسلامی به اعتبار سرداران رشید و شهدای عزیز، فراتر از مرزهای جمهوری اسلامی ایران در جبهه مقاومتی به بزرگی کشورهای اسلامی پیش رفته و مدافعان حرم عرصه را بر دشمنان تنگ کردهاند و اقتدار ایران را به رخ کشاندهاند.» دکتر مردانی، به تاسی از نظر رهبری در مورد «علم نافع» و دانشی که به تولید نظم، عدالت، فرهنگ، ثروت و قدرت بینجامد، تصریح کرد: «مدیریت فضای علمی کشور نباید تنها به ساماندهی پایاننامهها یا کارورزیها معطوف شود. بلکه تولید علم میبایست ناظر به نیاز کشور گردد.» وی در ادامه گفت: «امروز در جامعه عدالت آموزشی برقرار شده اما این عدالت مبتنی بر زیرساختهای کشور نبوده است. در بسیاری از شاخهها و حوزهها سرعت پیشرفت علم داشتهایم، اما این سرعت باعث تحول متناظری در صنعت کشور و تحقق انتظار مردم و رهبری نشده است.»
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور نقش دانشگاه فنی و حرفهای را بسیار پررنگ معرفی کرد و اظهار کرد: «عملگرایی در نام دانشگاه فنی و حرفهای منعکس است. کارکرد این دانشگاه در راستای تولید و اشتغال میبایست با دقت پیاده شود و نتیجه فعالیتها و برنامهها در زندگی مردم و جوانان و در عرصههای گوناگون صنعت، اقتصاد، کشاورزی، فرهنگی و اجتماعی نمود یابد.» وی افزود: «باید از خود پرسید چرا در صنعت لوازم خانگی و خودرو که از نیازهای اولیه مردم محسوب میشود تا این اندازه عقب هستیم، در حالی که توانستهایم در حوزه پهباد و موشک و ناوگان و... به پیشرفتهای چشمگیری دست یابیم.» دکتر مردانی با تاکید بر مدیریت مسئلهمحور در کشور به عنوان راهحل برونرفت از مشکلات موجود، افزایش روحیه خودباوری در مدیران را ضروری عنوان کرد و افزود: «ما وظیفه داریم با نقشآفرینی عمومی خود از راه تبیین دستاوردهای انقلاب، در مسیر تربیت نسل جوان انقلابی برای آینده کشور بکوشیم و به نقشآفرینی تخصصی خویش نیز توجه کنیم.»
از دیگر بخشهای این نشست، تقدیر از خانواده معظم شهید تهرانیمقدم و شهید اورنگی و ارائه گزارش استانها و پرسش و پاسخ بود.
در پایان، از تابلوی کارگروههای استانی (۴۲ کارگروه تخصصی) رونمایی شد.