کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: مصرف میوه و سبزیجات گوناگون سطح ایمنی فرد را در مواجهه با ویروس کرونا افزایش میدهد
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، فاطمه زالی بیان داشت: در شرایط فعلی و شیوع بیماری کرونا تبعیت از الگوی تغذیهای سالم یکی از مهمترین و اساسیترین عامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامتی محسوب میشود و برخی رفتارها و شرایط مانند مصرف زیاد فستفودها ، مصرف زیاد مواد قندی و شیرین به خصوص انواع نوشیدنیهای دارای قند افزوده و نوشابههای گازدار و نوشیدنی صنعتی، بیتحرکی و افزایش ریزهخواری و مصرف تنقلاتی که ارزش غذایی کمی دارند (مانند چیپس وپفک) باعث تهدید سلامت فرد میشود.
وی برای پیشگیری از این تهدیدها و تقویت سیستم ایمنی بدن بیماران مبتلا به دیابت و فشارخون مبتلایان به سرطان و چربی خون بیان داشت: تغذیه سالم یک فاکتور مهم کنترل بیماریهای غیر واگیر و تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد به منظور داشتن تغذیه سالم رعایت دو اصل تعادل و تنوع توصیه میشود.
این کارشناس بیان داشت: تعادل به معنای مصرف مقادیرکافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع یعنی مصرف انواع مختلفی از مواد غذایی که در گروههای غذایی نان و غلات، میوه، سبزیجات، شیر و لبنات، گروه گوشت و حبوبات، تخممرغ و مغزها و مواد متفرقه قرار دارند.
کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر درخصوص اصل تنوع بیان داشت: بهتر است از گروه نان و غلات انواع سبوس دار و درمصرف میوه و سبزیجات متنوع به خاطر دارا بودن مواد معدنی گوناگون ازجمله ویتامینهای A،B،C و املاح معدنی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم و مواد آنتیاکسیدانی میتواند سطح ایمنی فرد را در مواجهه با ویروس کرونا افزایش دهد.
فاطمه زالی توصیه کرد: افراد مصرف روغنهای جامد وکره حیوانی و لبنیات محلی و پرچرب را به دلیل داشتن مقدار بالای اسیدهای چرب اشباع و ترانس کاهش دهند و به جای آن در حد متعادل از روغنهای گیاهی و آجیلها که منبع چربیهای مفید غیر اشباع هستند استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف روزانه فیبرها مانند میوه، سبزیجات، حبوبات و دانههای کامل، سبوس جو و گندم کامل نفش مهمی در سلامتی افراد دارد که میتواند به کنترل وزن، اشتها و قندخون در افراد دیابتی و کاهش کلسترول خون، فشارخون و کاهش خطر برخی سرطانها از جمله سرطان پستان کمک کرده و همچنین سیستم گوارش را سالم نگه میدارد.
انتهای پیام/ا.س-۳۰۰۰