عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

تغذیه واکسیناسیون‌ و کرونا




وبدا؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: امسال، شعار بسیج ملی تغذیه سالم با عنوان تغذیه، واکسیناسیون و کرونا نامگذاری شده است‌.

به گزارش وبدا؛ سید راشد جزایری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بسیج ملی تغذیه سالم طبق روال سال‌های گذشته از ۱۵ تا ۳۰ دی ماه به مدت دو هفته در سطح کشور اجرا می‌شود‌.

وی افزود: هدف از برگزاری بسیج ملی تغذیه سالم در شرایط فعلی کرونا انتشار پیام‌های‌ تغذیه به دلیل نقش آن در پیشگیری‌ و کنترل بیماری کرونا است.

جزایری اضافه کرد: تغذیه نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن‌ دارد‌ و معمولا‌ افرادی‌ که سیستم‌ ایمنی بدنشان‌ به دلیل تغذیه تغذیه نامناسب‌ ضعیف شده، مقاومت بدنشان‌ در برابر این ویروس‌ کمتر بوده و شدت بیماری کاهش‌ و نقاهت‌ نیز افزایش می‌یابد‌.

وی اظهار داشت: شعار هفته ملی بسیج تغذیه امسال، تغذیه، واکسیناسیون‌ و کرونا است‌ و کارشناسان‌ تغذیه به شهروندان‌ توصیه می‌کنند‌ که با رعایت اصولی در برنامه غذایی روزانه‌ به سیستم‌ ایمنی بدن کمک کنند‌.

جزایری تصریح کرد: نکته مهم چه برای واکسیناسیون کووید۱۹ و چه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا داشتن‌ الگویی که در آن مصرف قند، چربی و نمک کم است.

وی گفت: مصرف زیاد مواد قندی از جمله انواع نوشابه‌ها و شیرینی‌ها‌ و... می‌توانند‌ سبب تضعیف سیستم‌ ایمنی بدن شود.

جزایری بیان‌ کرد: پیام‌ دیگر ما در این بسیج‌ مصرف کم‌ نمک‌ است زیرا ما بیش از دو برابر مقدار توصیه شده نمک‌ مصرف می‌کنیم‌ و میزان مجاز روزانه به طور متوسط پنج‌ گرم است و نمک‌ پنهان در فست‌ فودها‌ و غذاهای‌ کنسرو‌ شده‌ و سس‌ها است‌ که باید مورد توجه قرار بگیرد‌.

وی ادامه داد‌: از سوی دیگر مصرف غذاهای چرب و پُر ادویه که معمولا هضم سنگینی‌ دارند‌ و حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای‌ ترانس‌ هستند‌ هم عاملی برای تضعیف سیستم‌ ایمنی بدن است بنابراین کاهش مصرف قند، نمک و چربی و دقت در مصرف مواد غذایی سالم‌ سبب مقاومت‌ بهتر بدن‌ در برابر انواع بیماری ها و تقویت سیستم‌ ایمنی‌ می‌شود‌.

انتهای پیام/ع