عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

به بهانه بسیج ملی تغذیه سالم/ نقش مهم تغذیه سالم در واکسیناسیون و مقابله با کرونا



مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور نقش تغذیه سالم  را در تقویت سیستم ایمنی بدن به ویژه در پاندمی کووید ۱۹ بسیار مهم عنوان کرد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، مینا کاویانی کارشناس مسئول آموزش همگانی انستیتو با اشاره به اجرای برنامه بسیج ملی تغذیه سالم از ۱۵ تا ۳۰ دیماه در کشور گفت:  امسال نیز چون سالیان گذشته این بسیج ملی با هدف انتشار اطلاعات و پیام‌های آموزنده درباره تغذیه صحیح اجرا می شود که در شرایط فعلی  و همه‌گیری کرونا می تواند نقش بسیار مهمی در مدیریت بیماری کرونا ایفا کند.

به گفته این کارشناس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور شعار امسال طرح بسیج ملی تغذیه سالم "نقش تغذیه در واکسیناسیون و مقابله با کرونا " انتخاب شده است.

وی یادآور شد که این بسیج ملی با همکاری سازمان‌هایی همچون دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، آموزش و پرورش، شهرداری، بهزیستی و سایر سازمان‌ها و نهادهای مربوطه اجرا می‌شود.

مینا کاویانی نقش تغذیه صحیح را در تقویت سیستم ایمنی بدن به ویژه در شرایط همه‌گیری کرونا، بسیار مهم عنوان کرد و افزود: تضعیف سیستم ایمنی بدن به واسطه برنامه غذایی نامناسب باعث کاهش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری‌زا نظیر ویروس کرونا می‌شود و در صورت ابتلا موجب افزایش شدت بیماری و طولانی شدن دوره نقاهت می‌شود.

به گفته این کارشناس تغذیه، رژیم غذایی صحیح شامل مصرف روزانه مقدار متعادل و متنوع از همه گروه‌های غذایی (نان و غلات، سبزی و میوه، شیر و فرآورده‌های کم‌چرب آن، گوشت و مواد جانشین آن و حبوبات) و پرهیز از مصرف زیاد نمک، شکر و چربی است .

وی خاطرنشان کرد: رژیم غذایی صحیح روزانه ضمن حفظ و ارتقای سلامت فرد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن وی نیز کمک می کند.

مینا کاویانی افزود: تغذیه صحیح همراه با فعالیت بدنی مناسب و حفظ وزن مطلوب بدن از بروز اضافه‌وزن و چاقی و پیشگیری کرده و سبب افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریها و مقابله با آنها می‌شود.

وی با بیان این مطلب که وضعیت تغذیه بر پاسخ ایمنی ناشی از واکسیناسیون کووید-۱۹ نیز می تواند موثر باشد گفت:  تغذیه فرد قبل و بعد از تزریق واکسن با تاثیر بر عملکرد سیستم ایمنی می‌تواند روی پاسخ مناسب بدن در برابر واکسن تاثیر بگذارد.

این کارشناس آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور توصیه کرد: افراد هنگام مراجعه برای تزریق واکسن نباید ناشتا باشند زیرا احتمال دارد برخی افراد دچار افت فشار خون شوند. بنابراین بهتر است قبل از تزریق واکسن حتماً یک میان ‌وعده کوچک مُغذی و سالم مانند یک ساندویچ نان و پنیر میل کنند.

به گفته وی افراد پس از دریافت واکسن کووید ۱۹ باید میزان کافی آب و مایعات مصرف کنند.

مینا کاویانی با اشاره به این که در یک رژیم غذایی صحیح برای افراد سالم،  مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب سالم و مایعات توصیه می شود تاکید کرد: نوشیدن مایعات کافی به ویژه هنگام واکسیناسیون در برابر کرونا بسیار اهمیت دارد زیرا در شرایط کم‌ آبی بدن، عملکرد سیستم ایمنی وضعیت مطلوبی نخواهد داشت.

وی در خاتمه سخنان خود نوشیدن آب و مایعات قبل و بعد از واکسیناسیون را به منظور بهبود عملکرد سیستم ایمنی توصیه کرد و مصرف سایر مایعات و غذا‌های آبکی مانند سوپ را نیز کمک ‌کننده برشمرد.


انتهای پیام/
کدخبرنگار: ۷۷۰۰س.ع