زنان در دوران اپیدمی کرونا نقش مهمی در مدیریت سبد غذای خانوار داشته اند
پریوش بهادری افزود: میانسالان بخصوص زنان میانسال مسئولیت مدیریت تغذیه خانواده را نیز به عهده دارند و بواسطه نقش مهمی که در تهیه سبد غذایی خانوار دارند، باید مواد غذایی انتخاب کنند که تقویت کننده سیستم ایمنی خود و اعضای خانواده باشد.
بهادری تصریح کرد: سبد خرید کالاها و مواد غذایی ،علاوه بر موارد جاری برنامه غذایی خانواده باید سرشار از منبع غنی از آنتی اکسیدان شامل میوه و سبزی به مقدار کافی باشد و هیچ چیز به اندازه یک برنامه غذایی کامل و صحیح به تقویت سیستم دفاعی میانسالان و اعضای خانواده آنها کمک نمی کند .
وی همچنین بیان کرد: اگر ویتامینها و ریزمغذیهای لازم از طریق مواد غذایی در اختیار اعضای خانواده قرار بگیرد، بهتر در بدن جذب میشود و در صورت ابتلا ی یکی از اعضای خانواده به بیماری خفیف کرونا ممکن است لازم باشد در
منزل بستری یا ایزوله شود، پس باید دسترسی به مواد غذایی دوره بیماری به اندازه کافی فراهم باشد .
کارشناس واحد بهبود تغذیه ستاد شبکه دشتستان اظهار کرد: مایعات کافی مانند آب، آب میوه ها، چای و انواع سوپها برای تامین آب بدن بیماران در این دوران بسیار موثر است و همچنین دریافت کافی ریز مغذی های موثر در سیستم ایمنی از قبیل ویتامین C ، ویتامین B۶ ، E ، D ،روی، منیزیم، سلنیم و امگا ۳ بویژه از طریق منابع غذایی غنی از این ترکیبات برای بدن ضرروی می باشد .
پریوش بهادری استفاده در ایام اپیدمی کرونا از انواع مختلف میوه ها، گروه سبزی ها با تاکید بر مصرف انواع آنها بارنگهای متفاوت و به ویژه خانواده کلم را توصیه کرد.
وی همچنین از مسئول مدیریت سبد غذایی خانوارها خواست از گروه گوشت ها با تاکید بر تخم مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزها و گروه شیر و لبنیات با تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب استفاده نمایند.
بهادری دریافت مکمل های توصیه شده از قبیل ویتامین D براساس پروتکل های ابلاغی را بسیار مهم عنوان کرد .
پریوش بهادری گفت: مصرف غذا به صورت کاملا پخته باشد، به خصوص در مورد گوشت ها، مرغ، ماکیان، ماهی ها و تخم مرغ و در تهیه سوپ می توان از منابع پیش ساز ویتامین آ ) هویج، گوجه فرنگی و کدو حلوایی(وهمچنین از انواع سبزیجات برگ سبز نظیر تره، جعفری، اسفناج و گشنیز استفاده کرد.
کارشناس تغذیه ستاد شبکه دشتستان تصریح کرد: مصرف شیر و لبنیات کم چرب و ترجیحا پروبیوتیک به مقدار حداقل دو لیوان در رو توصیه میشود چون این گروه منبع خوبی از ویتامین B۲ هستند که در سیستم ایمنی نقش دارند.
گنجاندن انواع آجیل و مغز های بی نمک در برنامه غذایی برای تقویت سیستم ایمنی مناسب اس و آجیل ها منبع خوبی ازویتامین Eو روی و سلنیوم می باشند، البته لازم به ذکر است که نباید درمصرف آنها زیاده روی نمود.
بهادری همچنین تاکید کرد در دوران اپیدمی کرونا مردم از مصرف زیاد فست فودها، گوشت های فرآوری شده و غذاهای سرخ شده اجتناب نمایند، چرا که این مواد غذایی حاوی نمک زیاد، اسید های چرب ترانس و اشباع بوده و برای سلامتی و عملکرد سیستم ایمنی نامطلوب هستند.
وی بیان کرد : از مصرف نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر و مصرف قند ساده اجتناب کنید چراکه با تضعیف عملکرد سیستم ایمنی همراه است.
پریوش بهادری تاکید کرد: گرچه بعضی مواد غذایی مانند سیر در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند ولی بزرگنمایی خاصیت آنها و مصرف بی رویه شان به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
انتهای پیام (س.غ/۳۰۳۰)