عمومی | دانشگاه علوم پزشکی ایران

مفیدترین رژیم غذایی برای تقویت چشم چیست؟

مفیدترین رژیم غذایی برای تقویت چشم چیست؟
مفیدترین رژیم غذایی برای تقویت چشم چیست؟پزشکان استفاده از عینک را برای اصلاح دوربینی، نزدیک بینی و آستیگمات تجویز می‌کنند، اما برخی ادعا می‌کنند مدتی پس از استفاده از عینک دید آن‌ها ضعیف‌تر از قبل شده و نمره چشم آن‌ها افزایش یافته است .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، یکی از سوالات متداول مردم این است که آیا استفاده از عینک برای افرادی که چشم پزشک برای آن‌ها عینک تجویز کرده است، باعث کاهش نمره دید آن‌ها می‌شود یا اگر از عینک استفاده کنند نمره دید به حالت قبل باز می‌گردد .
سوال مهمی که آن را با دکتر خلیل قاسمی فلاورجانی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و فوق تخصص چشم پزشکی در میان گذاشتیم .
این فوق تخصص چشم پزشکی در خصوص اینکه اگر ما عینک بزنیم آیا چشم عادت می‌کند و شماره آن بالاتر می‌رود و اگر نزنیم شماره چشم پایین‌تر می‌آید، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم هنگامی که افراد از سن تنبلی چشم در دوران کودکی عبور می‌کنند، بدان معنی است که استفاده از عینک تنها برای راحتی دید فرد استفاده کننده است .
دکتر قاسمی فلاورجانی افزود: یعنی پس از دوران تنبلی چشم در دوران کودکی اگر شخص عینک بزند زندگی برای وی راحت‌تر است و برعکس اگر نزند سخت‌تر است .
وی تاکید کرد: شماره عینک هیچگونه نقشی در پیشرفت و بالارفتن نمره دید یا بدتر شدن نمره چشم ندارد .
بهترین رژیم غذایی برای تقویت چشم کدام است؟
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه درخصوص بهترین رژیم غذایی برای حفظ سلامت چشم گفت: افراد برای حفظ سلامت چشم خود نیازمند انجام اقداماتی هستند و به طور کلی برای سلامت چشم‌ها داشتن زندگی سالم بسیار مهم است .
دکتر قاسمی فلاورجانی خاطرنشان کرد: برای سلامتی چشم همچون سایر اعضای بدن نیازمند استفاده از رژیم غذایی سالم، ورزش و فعالیت جسمانی هستیم .
وی در خصوص اینکه آیا مصرف هویج به طورحتم برای بینایی مفید است، اظهارداشت: تحقیقات بیانگر آن است که میزان ویتامین آ (A) موجود در یک هویج به صورت متوسط دارای ۲ برابر مقدار توصیه شده روزانه آن است و برای حفظ سلامتی چشم بسیار موثر است .
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، مصرف ویتامین آ و سی را برای افراد سیگاری و افرادی که الکل مصرف می‌کنند، بسیار ضروری دانست و افزود: توتون مانع جذب ویتامین آ می‌شود و الکل نیز ذخیره سازی این ویتامین در بدن را از بین می‌برد .
مواد سرشار از ویتامین آ و سی کدام هستند؟
قاسمی فلاورجان در ادامه از روغن کبد ماهی، جگر سیاه، جگر مرغ، هویج، سیب زمینی شیرین (نوع خاصی از سیب زمینی)، کلم، کدو، فلفل دلمه‌ای قرمز، انبه و طالبی به عنوان بهترین مواد غذایی سرشار از ویتامین آ نام برد .
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مواد بسیار مفید برای بینایی ویتامین سی محسوب می‌شود، یادآور شد: تحقیقات بیانگر آن است که مقادیر بالای ویتامین سی می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به کاتاراکت و همچنین کاهش فشار چشم و مانع گلوکوم یا تسکین چشم‌ها شود .
این فوق تخصص چشم همچنین مصرف ویتامین سی به صورت ۶۰ میلیگرم در طی روز را برای سلامت چشم موثر دانست و برای افراد سیگاری، الکلی و همچنین مبتلایان به دیابت مصرف مقادیر بیشتر این ویتامین را ضروری دانست .
دکتر قاسمی فلاورجانی مصرف مرکبات، فلفل دلمه ای، میوه‌های گرمسیری، سیب زمینی و سبزیجات سبز و پر برگ را مملو از منابع غنی ویتامین سی نام برد .
سلامت چشم نیازمند کنترل بیماری‌های همراه است
این فوق تخصص چشم تاکید کرد: کنترل فشار، قندرخون و چربی خون به عنوان بیماری‌های همراه در سلامت چشم بسیار مهم محسوب می‌شود .
دکتر قاسمی فلاورجانی ضمن تاکید بر انجام معاینه چشم پزشکی طبق پروتکل‌های ابلاغی افزود: فردی که دچار بیماری دیابت است باید هر سال یک بار ویزیت چشم پزشکی شود یا اگر فردی در خانواده اش سابقه گلوکوم یا آب سیاه دارد حتما باید فشار چشم‌ها در فواصل منظم انجام دهد .
وی همچنین به مردم توصیه کرد به طور حتم در آفتاب از عینک آفتابی استفاده کنند و در سنین بالاتر از مواد ریز مقوی که غالبا در میوه جات و سبزیجات وجود دارد، بیشتر استفاده کنند .
استفاده نادرست از تلفن همراه و رایانه تهدیدی برای چشم‌ها
شیوع گسترده استفاده از رایانه و به خصوص تلفن همراه در بین مردم که این روز‌ها شاهد استفاده گسترده آن در بین شهروندان هستیم، نگرانی‌هایی را در بین خانواده‌ها نسبت به سلامت چشم فرزندان آن‌ها ایجاد کرده است. آیا یک سونامی بیماری‌های چشم برای نسل فعلی در آینده نزدیک در پیش است؟ بیشترین خطراتی که چشم را به واسطه استفاده از کامپیوتر و تلفن همراه و تبلت تهدید می‌کند کدام هستند و در واقع چه باید کرد؟
این فوق تخصص چشم پزشکی در این خصوص تصریح کرد: استفاده از رایانه، گوشی‌های همراه و تبلت ممکن است یک سری مشکلات برای چشم ایجاد کند که اولین آن خشکی چشم است .
دکتر قاسمی فلاورجانی افزود:این مساله ممکن است به دنبال طولانی شدن در استفاده از رایانه و تلفن همراه ایجاد شود .
هنگام استفاده از رایانه و تلفن همراه مرتب پلک بزنید
وی در ادامه یکی از راهکار‌های جلوگیری از خشکی چشم که بدنبال استفاده بیش از حد از کامپیوتر و گوشی همراه ایجاد می‌شود را، پلک زدن مرتب و پیاپی ذکر کرد .
این فوق تخصص چشم افزود: کاربران گوشی‌های همراه باید به این مساله بسیار توجه کنند، اگر می‌خواهند مراقبت بیشتری از چشم‌های خود داشته باشند به خصوص هنگام استفاده از رایانه مرتب پلک بزنند .
وی همچنین به کاربران گوشی‌های همراه و رایانه توصیه کرد هر ۲۰ دقیقه یک بر به مدت یک دقیقه به فاصله ۶ متری و دور دست خود را نگاه کنند .
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه یک سری بیماری‌های پلک همچون سوزش، خارش و خشکی پلک ممکن است در افراد وجود داشته باشد، تاکید کرد: فرد حتما باید توسط چشم پزشک معاینه شود که در صورت وجود مشکل پلک همزمان دستورالعمل‌های مربوط به درمان و بهبود خشکی چشم و دیدمناسب را از پزشک خود دریافت کند .
آیا استفاده از تلفن همراه و کامپیوتر باعث تغییر نمره چشم می‌شود
دکتر قاسمی فلاورجانی همچنین در خصوص اینکه آیا رایانه یا تلفن همراه می‌تواند باعث تغییر نمره چشم فرد شود، گفت: هنوز هم شواهد قطعی برای این موضوع یافت نشده است .
وی در عین حال اظهارداشت:، اما شواهد غیرمستقیمی وجود دارد که به احتمال زیاد استفاده طولانی مدت از صفحه نمایش رایانه یا تلفن همران و تبلت ممکن است بالا رفتن شماره عینک به میزان آهسته و آرام را بدنبال داشته باشد .
فعالیت‌های ورزشی از افزایش نمره چشم جلوگیری می‌کند
این پزشک فوق تخصص چشم یادآور شد: باید توجه کنیم که آنچه که در حال حاضر روی آن تاکید می‌شود، این است که صفحه نمایش تلفن همراه یا رایانه به تنهایی بر ضعیف شدن چشم فرد موثر نیست بلکه آنچه که به آن اهمیت داده می‌شود فعالیت خارج از منزل است یعنی کودکان و بزرگسالانی که از تلفن همراه زیاد استفاده می‌کنند باید در طول روز نیز فعالیت خارج از خانه داشته باشند و ورزش کنند چراکه هرگونه فعالیت‌ها فیزیکی خارج از خانه بخصوص برای کودکان میزان پیشرفت شماره چشم را پایین می‌آورد
برای حفظ سلامت چشم خود در مقابل باد قرار نگیرید
دکتر قاسمی فلاورجانی در ادامه یکی از نکات مهم در حفظ سلامت چشم را توجه به فضا و محیط زندگی و کاری به منظور جلوگیری از خشک شدن چشم دانست و بر اصلاح آن تاکید کرد به عنوان مثال فرد از قرار گرفتن مستقیم در مقابل وزش بادطبیعی با چشمان باز یا نشستن روبروی باد کولر برای جلوگیری از برخورد مستقیم باد به چشمان خود خودداری کنند .
منبع:  جام جم آنلاین