طرح توسعه دانشکده کشاورزی دانشگاه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به بهره برداری رسید
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر منصور غلامی؛ وزیر علوم تحقیقات و فناوری، به همراه دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه، دکتر نظام آبادی پور؛ معاون پژوهشی و فناوری، دکتر اسلامی؛ معاون آموزشی و تحصلات تکمیلی، حجت الاسلام والمسلمین حمزه؛ رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر نظری؛ معاون دانشجویی، دکتر بصیری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی، دکتر ابراهیمی؛ مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی، دکتر عبداللهی؛ رئیس روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمدی نژاد؛ رئیس پژوهشکده فناوری پیشرفته دانشگاه و جمعی از مدیران که به منظور افتتاح توسعه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهیدباهنر کرمان و مصاحبه مطبوعاتی در دانشگاه، به استان کرمان سفر کرده بود، با حضور در حسینیه شهدای گمنام دانشگاه و قرائت فاتحه برای پنج شهید گمنام آرام گرفته، به مقام شامخ شهدای هشت سال جنگ تحمیلی، ادای احترام کردند
دکتر بصیری؛ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه،
در حاشیه افتتاح طرح توسعه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
،
ضمن خوش آمد گویی، بهار دین و دانش، بهار ادب و بهار طبیعت را تبریک گفت و حضور وزیر علوم در شهر کرمان و دانشگاه شهید باهنر را برکت دانست.
وی گفت: این دانشگاه، دانش آموختگان طراز اولی را تحویل جامعه داده، از جمله دکتر جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور،
چندین وزیر و معاونهای
وزیر فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند. مراکز کلیدی صنعتی مثل مس، آهن و غیره که تربیت شده دانشگاه شهیدباهنر هستند. در بخش اساتید، استادان برجسته ای داریم که الحمدالله توانستند به مقامات مختلف علمی مثل چهره های ماندگار و برگزیدگان استاد نمونه کشوری راه یابند، 13 نفر استاد پژوهشکده کشوری که طلایه داران علم تامسون 4نفر در دانشگاه، 13نفر از اعضاء هیأت علمی دانشگاه در کمسیونهای مختلف شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال خدمت هستند.
وی در مورد شهر کرمان گفت: بانو ترکان خاتون کرمان را محلی برای مراورات قرار داد، دانشمندانی آمدند و رفتند و بنای تاریخ بزرگ کرمان را نهادند، اگر به سفینه کرمان نگاه کنیم و ورق بزنیم، ما در هر دوره و در هر عصری نمادی از تمدن داریم، باید دانشگاه شهید باهنر که الان کانون و مرکز علم هست، بتواند از این میراث بزرگ نگهداری کند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه افزود:
همه ساله جزء المپیادههای گوناگون علمی مسابقات مختلف ملی و جشنواره های فرهنگی دانشجویان نمونه کشوری از دانشگاه شهید باهنر کرمان داشتیم برخی ار دانشکده های این دانشگاه در سطوح جهانی پیشتاز هستند از جمله دانشکده فنی و مهندسی رتبه زیر 1000است اگر چه سعی دانشگاه این است در چند سال آینده در مجموعه باید به جمع 1000 دانشگاه برتر بپیوندد و این جزء برنامه های راهبردی دانشگاه است که انشاالله محقق خواهد شد.
در دولت دوازدهم پس از اعلام برنامه وزارت، دکتر طاهر در این راستا دستوری را صادر کرد که سند راهبردی را متناسب با اسناد بالا دستی و برنامه مقام عالی وزارت تنظیم کنیم و به هیات امناء برای به تصویب ببریم بر این مبنا سند راهبردی بازنگری شد و به هیات امناء ارائه شد و در بهمن ماه به تصویب رسید و کارهای کلیدی که در راستای برنامه بود را انتخاب کردیم.
وی مجموعه کارهایی که در سال 96 اتفاق افتاده را این چنین بیان کرد: سند راهبردی به تصویب رسید و هدفمندی سازی تحقیقات دانشگاهی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برنامه محور کردن تحقیقات و پژوهش و فناوری در دانشگاه، تهیه و تصویب برنامه هاتحقیقاتی 5 ساله اعضای هیات علمی، بازنگری آیین نامه های گوناگون با تاکید برافزایش کیفیت تحقیقات و تقویت کار گروهی، تقویت فعالیت های بین المللی، نگاه ویژه به علوم انسانی و اسلامی و هنر، استفاده از ظرفیت پیشکسوتان، توجه به فعالیت های کارآفرینانه و نوآورنانه، توجه به حل معظلات استان و منطقه و تقویت ارتباط
دانشگاه با جامعه به عنوان رسالت اجتماعی دانشگاه.
دکتر نظم آبادی پور تصریح کرد: در سال 96 حدود چهارنیم میلیارد تومان در بخش زیر ساخت پژوهش و خرید تجهیزات و در مجموعه در دو سال 95 و 96
بالغ بر هشت میلیارد تومان تجهیزات پژوهشی هزینه شد.
در بخش بودجه های جاری در سال 95 حدودا سه میلیارد تومان هزینه پژوهش داشتیم و در سال 96 با کمک هایی که دکتر طاهر داشتند به 12 میلیارد تومان رسید، و توانستیم که پژوهش رادانشگاه رونق دهیم.
راه اندازی مرکز محاسبات پر سرعت دانشگاه، تقویت آزمایشگاه مرکزی، در بحث کار آفرینی و نوآوری مسیر زمینه را برای راه اندازی مرکز نوآوری و رشد فراهم شده، بخشی از سهام صندوق علم و فناوری استان را سرمایه گذاری کردیم که بتوانیم به شرکت های دانش بنیان و جوانان ایده و نوآور را از این طریق کمک کنیم. بستر سازی لازم برای تقاضا محور کردن تحقیقات و توجه کردن به حل مشکلات استان، که از دغدغه های ملی است افزایش بازدیده ها از صنعت و عقد تفاهم نامه بود که با بسیاری از سازمانها
ارتباطات دانشگاه را خیلی نزدیک کردیم تا بتوانیم حل مشکلات سازمانها کمک کنیم. نیروی کار آفرین و متخصص یکی از دغدغه های ملی است در بحث اقتصاد مقاومتی خیلی توجه شده در همین راستا ما با برگزاری رویدادهای استارتاپی، جشنواره های خلاقیت، بازارچه های کارآفرینی در دستور کار حوزه پژوهشی قرار گرفته تقویت مراکز جوار دانشگاه، برگزاری کارگاههای کارآفرینی با جدیت انجام می شود و مهارت افزایی و کارآفرینی را برای دانشجویان داشته باشیم اجرای طرح کار ورزی مناسب که چند سالی دانشگاه پیش برده که می توان آن را به عنوان یک الگو معرفی کنیم. باز نگری سرفصل دروس کلیه رشته های کارشناسی، برند سازی دانشگاه در سطح ملی تعداد تفاهم نامه ها با دانشگاهها و موسسات مطرح از 30عدد بیشتر است و 15 عدد آنها کاربردی هستند، افزایش تعداد بازدید کنندگان متخصص خارجی از دانشگاه تقریبا رشد 300 درصدی داشته انجام چندین پروژه بین المللی موسسات خارجی که تمامی این اعداد و ارقام ها نشان می دهد دانشگاه رشد قابل توجه داشته است.
دکتر منصور غلامی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خوشحالی از حضور دوباره در کرمان اظهار کرد: همایش توسعه روابط آموزش عالی ایران و افغانستان امروز با حضور وزیر تحصیلات عالیه افغانستان در دانشگاه ولیعصر(عج)رفسنجان برگزار شد.
وی با اشاره به افتتاح و کلنگ زنی چند پروژه عمرانی در رفسنجان و کرمان افزود: بیمارستان فوق تخصصی ابن سینا در رفسنجان کلنگ زنی شد که توسط خیّر محترمی ساخته خواهد شد و همچنین سلف سرویس و خوابگاه پسرانه دانشگاه ولیعصر افتتاح شد.
دکتر
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره حذف کنکور گفت: حذف کنکور در واقع به معنای تعریف یک جایگزین برای آن با روش های جدید و مبتنی بر علوم و تخصصهایی که در سنجش و آموزش داریم.
دکترغلامی اظهار کرد: قطعا برای اینکه دانشگاه های بزرگ و رشته های پرطرفدار بتوانند درست و عادلانه انتخاب دانشجو داشته باشند، نیاز به یک روش جدید است و اگر قرار است جایگزین روش کنونی بشود، باید استاندارد، علمی و دقیق باشد.
وی تصریح کرد: در چند ماه گذشته که بحث جدی شده و بنده ورود کرده ام، با وزارت آموزش و پرورش کار کردیم و کارگروه تخصصی در دو وزارتخانه فعال است و نتیجه این کارگروه ها باید در آینده خیلی نزدیک به توافق کلی برسند که وزارت علوم قرار است بر چه اساسی دانشجو به ویژه در رشته های پرطرفدار بپذیرد و این مسئله در دوره تحصیل دانش آموزان در دبیرستان ها چگونه تنظیم و ارزیابی شود؟ تا بتواند داده های این ارزیابی قابل استفاده برای سازمان سنجش و انتخاب دانشجو با حق تقدم علمی و انتخابی برای دانشگاه ها باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: حاصل تلفیق این دیدگاه ها و نظرات کارشناسی، روش جدید برای پذیرش دانشجو در دانشگاه ها خواهد بود و قطعا کار کارشناسی دقیق و زمانی می خواهد که به دانش آموزان فرصت بدهیم خود را با مدل جدید تطبیق بدهند و یک باره نمی شود مدل قدیم را قطع کرد.
وی ادامه داد: با کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز صحبت کردیم و باید فرصت قانونی که برای حذف کنکور تعریف کردند، تغییر یابد و آن انتظاری که از جایگزین هست، باید تعریف شود و امیدواریم بتوانیم با کار کارشناسی کمک کنیم.
دکتر غلامی در بخش دیگری از سخنانش درباره حمایت از کالای ایرانی اظهار کرد: بخشی از این مسئله به هماهنگی و همدلی اجتماعی همه مردم کشور بستگی دارد و با توجه به علاقه ای که به توسعه کشور، اشتغال و کارآفرینی دارند، قطعا به این امر می پردازند.
وزیر علوم تاکید کرد: از تولیدکنندگان نیز انتظار می رود دقت و کیفیت کار را بالا ببرند تا مشتریان داخلی با طیب خاطر و احساس مطمئن تر از کالاهای داخلی استفاده کنند.
وی افزود: دانشگاه ها و مراکز علمی آماده هستند برای ارتقاء کیفیت، کاهش هزینه ها و استفاده از تکنولوژی به تولیدکنندگان کمک کنند و مراکز تحقیقاتی و پارک های علم و فناوری محل ورود و استقرار شرکت های دانش بنیانی که به تولید داخلی کمک می کنند، هستند.
دکترغلامی تصریح کرد: انتظار این است مراکز صنعتی و تولیدکننده ها به سمت دانشگاه ها بیایند و مطمئن باشند دانشگاه ها می توانند کمکشان کنند و امیدواریم امسال با همکاری بیشتر، به تحقق هر چه بهتر و وسیع تر شعار سال کمک کنیم.
وی درباره ارتباط دانشگاه ها با رسانه ها بیان کرد: باید ارتباط و تعاملات دانشگاه ها با رسانه ها بیشتر باشد و رسانه ها نیز دستاوردهای دانشگاه ها را منعکس کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مورد آخرین تصمیمات وزارت علوم برای تامین ارز دانشجویی گفت:
تصمیمات جدیدی برای تامین ارز برای دانشجویان خارج از کشور اتخاذ شده است. با همکاری بانک مرکزی سعی شده دانشجویانی که از قبل پرونده در سازمان امور دانشجویی به صورت بورسیه یا به صورت ارز بگیر و هزینه شخصی داشتند اسم آنها به بانک مرکزی ارایه شده تا مانند روال قبل توسط سازمان امور دانشجوی معرفی و در سامانه ثبت نام و به بانک معرفی شوند. هیچ تغییری در این روند اتفاق نیفتاده است غیر از اینکه توقف چند روزه جبران میشود.
وی ادامه داد: دانشجویانی که از طریق صرافی ها و بدون مراجعه به سازمان امور دانشجویی ارز دریافت می کردند مذاکراتی شده تا این روش را ساماندهی کنیم و تصمیم گیری آن نهایی شده و در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.