وزیر بهداشت در همایش رهاورد ملی خدمت،۱۰۰ روز توفیق خدمت، ۱۰۰ میلیون دُز تزریق سلامت: واکسیناسیون، یک حماسه ملی بود
وزیر بهداشت با اشاره به سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی و رصد این سویه جدید در کشور، گفت: با وجود همه این دقت ها، احتمال ورود ویروس به کشور وجود دارد. بنابراین، باید مراقبت ها را ادامه دهیم و فکر نکنیم با انجام واکسن کار تمام است و مراقبت ها باید بیشتر انجام شود.
به گزارش وبدا، دکتر بهرام عین اللهی، در همایش رهاورد ملی خدمت، «۱۰۰ روز توفیق خدمت، ۱۰۰ میلیون دُز تزریق سلامت»، با بیان اینکه امروزه، ایران یک نام درخشان در جهان است، تصریح کرد: شعار ما، ایران قوی است، ایران یعنی امام خمینی (ره)، یعنی مقام معظم رهبری، یعنی شهدای دفاع مقدس، یعنی مردم مقاوم در برابر تحریم ها؛ اگر این فشارهای ناشی از تحریم ها بر مردم هر کشور دیگری در این ۴۰ سال وارد می شد، تا این اندازه صبور نبودند و تحمل نمی کردند. اما ایران، یک کشور قوی است و شعار ما می توانیم یک شعار مهم است که کاملا آن را در کشور مشاهده می کنیم.
وی با بیان اینکه تاریخ نشانگر حرکت های ما است، گفت: تاریخ نشان می دهد که مردم ایران چگونه قوی بوده و هستند، وقتی به دوران دفاع مقدس رجوع می کنیم، این توانمندی ها را مشاهده می کنیم؛ هشت سال مقاومت در برابر دشمن، تقدیم شهدای گرانقدری که از وطنمان دفاع کردند و تجربه دفاع مقدس، به ما نشان داد که "ما می توانیم" و باید از تاریخ درس بگیریم و تاریخ را بسازیم و امروز مردم کشور ما تاریخ را می سازند.
وی عنوان کرد: با استفاده از این حرکت های تاریخی بود که ما در این فاجعه بزرگی که در تمام دنیا اتفاق افتاده بود، یعنی فاجعه "کرونا" توانستیم حرکت بزرگی را به مدد الهی انجام دهیم؛ فاجعه ای که گرفتارش بودیم، حادثه کوچکی نبود، چراکه روزانه ۵۰ هزار مبتلا و بالای ۷۰۰ مرگ و میر داشتیم که یعنی ۷۰۰ خانواده عزادار می شدند.
دکتر عین اللهی در ادامه اظهار کرد: بنابراین با استفاده از تجربیات دفاع مقدس و حضور و کمک نیروهای مردمی، توانستیم با تلاش جمعی، به ویژه ریاست محترم جمهوری، اعضای هیات دولت، معاون اول ریاست جمهوری و وزارتخانه های مختلف از جمله امور خارجه، بانک مرکزی، هلال احمر، بسیج، نیروهای نظامی و بسیجی که انصافا مردانه وارد شدند، کار را انجام دهیم و خاطره دفاع مقدس دوباره به یاد آمد.
واکسیناسیون، یک حماسه ملی بود
وی گفت: واکسیناسیون، یک حماسه ملی بود و تنها مربوط به وزارت بهداشت نبود و اگر وزارت بهداشت با امکانات خودش می خواست این کار را انجام دهد، بیش از یک سال زمان به طول می انجامید. بنابراین، امروزه سازمان های جهانی قدرت مردم ما را فهمیدند. هر پروژه و کاری در مملکت اگر حمایت مردمی را داشته باشد، قطعا موفق می شود و از مردم تشکر می کنیم و افتخار می کنیم که مردم در این پروژه حمایت کردند و اگر امروز به این آمار واکسیناسیون رسیدیم، با حمایت مردم بوده است.
وزیر بهداشت با اشاره به مجاهدت های کادر بهداشت و درمان کشور، ادامه داد: در شرایطی که کرونا افراد را مجبور می کرد از منزل هایشان بیرون نیایند، کادر سلامت به صورت شبانه روزی به میدان آمدند، از این رو، مقام معظم رهبری بارها از خدمات این عزیزان تجلیل کردند.
دکتر عین اللهی با اشاره به آمار واکسیناسیون در کشور عنوان کرد: امروزه توانستیم به آمار ۸۵ درصدی تزریق تک دُز برسیم و در برخی استان ها ۹۲ و ۹۳ درصد مردم تک دُز واکسیناسیون شدند که در دنیا بی نظیر است و در حدود ۷۰ درصد موارد مردم دو دُز واکسن زدند و این آمار در استان های مختلف متفاوت است و حدود یک میلیون هم تزریق دُز سوم را انجام دادند.
وی ادامه داد: حدود ۱۵۰ میلیون دُز واکسن وارد کشور شد، چراکه زمان برای ما اهمیت بسیاری داشت. البته ما شدیدا به واکسن های داخلی اعتقاد داریم، این واکسن ها از انواع پلتفرم های موجود در دنیا ساخته و تهیه شده است، ایران از کشورهای پیشرفته در تولید واکسن در دنیا است و همه انواع واکسن را تولید می کنیم.
وی افزود: تا امروز حدود ۲۰ میلیون دُز واکسن تولید داخلی داشتیم و با احتساب واکسن های وارداتی، در مجموع نزدیک به ۱۷۰ میلیون دُز واکسن تامین شد که از این تعداد، نزدیک به ۱۰۵ میلیون دُز تزریق شده است.
واکسیناسیون یکی از مراحل مهم در مقابله با کرونا است
وزیر بهداشت گفت: واکسیناسیون، یکی از مراحل مهم در مقابله با کرونا است، اما کافی نیست، باید عادت کنیم که با کرونا زندگی کنیم. کرونا همچنان در دنیا وجود دارد و فقط مربوط به کشور ما نیست و باید عادت کنیم مراقبت های لازم را در رابطه با کرونا انجام دهیم.
وی با اشاره به دیدار با مسئول CDC آلمان، گفت: مسئول CDC آلمان نیز اذعان داشت که وقتی واکسیناسیون در آنجا به یک حدی رسید، مردم فکر کردند کار پایان یافته و مراقبت هایشان تمام شد و به این ترتیب است که متاسفانه اکنون با پیکی از کرونا در آلمان مواجه هستند که روزانه حدود ۵۰ هزار مبتلا و ۲۰۰ مرگ دارند. بنابراین، با وجود واکسیناسیون نیز باید مراقبت ها ادامه یابد.
وزیر بهداشت با اشاره به کمیته علمی کشوری کرونا نیز گفت: در رابطه با کرونا ما کمیته علمی بسیار قوی را با حضور دانشمندان کشور خودمان ایجاد کردیم که هر کمیته یک نفری را از هر رشته دارد و هر رشته ای هم برای خود یک زیر گروه دارد که در این کمیته دوستان ما انواع درمان های طب ایرانی و رایج را رصد می کنند و به علاوه اینکه واکسن ها و خود ویروس نیز رصد می شوند.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی بیان کرد: روز پنجشنبه وزیر بهداشت آفریقای جنوبی اعلام کرد ویروس جدیدی شناسایی شده است. در این راستا ما نیز موارد را به شدت رصد می کنیم. قابلیت انتقال بالا و موتاسیون فراوان این ویروس، منجر به ایجاد نگرانی در سطح دنیا شده است. این سویه جدید در کشور رصد می شود؛ اما مساله مهم آن است که با وضعیت کشور و اینکه نقاط قرمز نداریم و وضعیت نسبتا پاک است، اما باید در زمینه ورود ویروس به کشور به شدت مراقبت شود. در همین راستا، شب گذشته در فرودگاه امام خمینی (ره) حضور یافتیم. موارد باید به دقت انجام شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: اما با وجود همه این دقت ها، احتمال ورود ویروس به کشور وجود دارد. بنابراین، باید مراقبت ها را ادامه دهیم و فکر نکنیم با انجام واکسن کار تمام است و مراقبت ها باید بیشتر انجام شود.
وی گفت: البته در افریقای جنوبی واکسیناسیون خیلی کم بوده و تنها حدود ۲۶ درصد مردم واکسن زده بودند و همین امر باعث شده که ویروس منتشر شود.
سلامت مردم را فدای هیچ چیز نخواهیم کرد
وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه مدافع سلامت مردم هستیم و در این راه از همه امکاناتی که در وزارت بهداشت و خارج از وزارت بهداشت باشد، استفاده می کنیم، اظهار کرد: سلامت مردم را فدای هیچ چیز نخواهیم کرد و تمام پرسنل وزارت بهداشت به این مساله متعهد هستند. ما کادر سلامت به مردم کشورمان عشق می ورزیم و همانطور که در طی این دو سال نشان داده شد، تا پای شهادت ایستاده ایم. توصیه می کنیم که رسانه ها، حماسه تلاش و فداکاری کادر سلامت را نشان دهند. انتظار داریم رسانه ها و حوزه هنر، این ایثار و فداکاری را به تصویر کشند.
وزیر بهداشت گفت: شرعا و قانونا مسئول تامین سلامت مردم هستیم و به عهدی که بستیم پایبند هستیم و از هر تلاشی مضایقه نخواهیم کرد.