آغار پویش حرف و گفت وزارت بهداشت در بوشهر
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی گفت: جامعه ایران مانند هر جامعه پویای دیگری تغییرات زیادی را در چند دهه گذشته تجربه کرده است، این تغییرات پیامدهایی ناخواسته و عوارضی نیز به همراه داشته است به همین دلیل وزارت بهداشت پویشی با عنوان "حرف و گفت" به راه انداخته که شامل هفت محور است.
دکتر فاطمه اکبری زاده افزود: سیمای خشونت خانگی در ایران و افزایش خشونتهای روانی، افزایش خشونتهای اجتماعی و کاهش بردباری در روابط افراد، باعث بالا رفتن میزان تنش و استرس در جامعه و خانواده شده است.
این مسئول بهداشتی با تاکید بر اهمیت نهاد خانواده و مدرسه گفت: بهطورکلی ارتباط مبتنی بر گفتوگو است که در آن کلمه، سخن و تفکر بین افراد خانواده ردوبدل میشود. چنین ارتباطی به همه اعضای خانواده کمک میکند تا در جستوجویی مشترک، خلاقانه و همدلانه برای فهم و شناخت محیط زندگی خویش تلاش کنند.
دکتر اکبری زاده بابیان اینکه تشویق افراد به گفتوگو و بیان احساسات و افکارشان باعث میشود تا احساس بهتری به خود داشته باشند و در حل مسئله قویتر عمل کنند افزود: یکی از فضاهایی که لازم است این گفتوشنود صورت پذیرد، روابط بین زوجین است. با توجه به افزایش شتابان طلاقهای حقوقی و عاطفی، یکی از دلایل مهم آن عدم آگاهی همسران از مفهوم، کارکردها و مهارتهای ابراز علاقه به یکدیگر است. که نقش پررنگی در ایجاد آرامش، افزایش اعتماد متقابل، تامین نیازهای مادی و معنوی و در نهایت تقویت بنیان خانواده را به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: ابراز علاقه باعث آرامش جسم و روح شده و عاملی موثر برای جلوگیری از طلاق عاطفی در خانواده است.
این پویش طی هفت روز از اول تا هفتم آذر از طرق رسانه ملی و فضای مجازی و در سطح مراکز و خانههای بهداشت توسط پرسنل این مراکز اطلاعرسانی و آموزشهای لازم داده خواهد شد. این هفت محور به قرار زیر است:
۱. خانواده گفتوگومحور: هم بگوییم، هم بشنویم.
۲. خانواده خشونتپرهیز: اختلافات را حل کنیم.
۳. خانواده ساختارمند: جایگاه خود را در خانواده بیابیم.
۴. خانواده حمایتگر: نردبان رشد یکدیگر شویم.
۵. خانواده همدل: همدیگر را درک کنیم
۶. خانواده همراه: همیشه کنار یکدیگر باشیم.
۷. اوقاتی برای خانواده: با یکدیگر وقت بگذرانیم.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰