عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: ۲۴ هزار کودک زیر یک سال استان بوشهر واکسینه شدند

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان با اشاره به آغاز هفته واکسیناسیون اظهار داشت: بیماری‌های عفونی از دشمنان دیرباز سلامت بشری هستند که در قرن‌های زیادی موجب ایجاد همه‌گیری‌های وسیع و مرگ‌ومیر بالای بسیاری از انسان‌ها شدند.
وی افزود:‌ در مقابله با این چالش علم پزشکی با واکسیناسیون توانست با هزینه کم، شیوع بسیاری از بیماری‌های خطرناک چون دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه، سرخک و فلج کودکان در بین شیرخواران، کودکان و بالغین را کاهش دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: برنامه ایمن‌سازی در کشور ایران نیز از برنامه‌های موفق ملی است؛ به‌گونه‌ای که توانسته است با بهره‌گیری از ساختار قدرتمند شبکه مراقبت‌های اولیه بهداشتی و کارکنان دلسوز آن حدود ۹۹ درصد جمعیت هدف را تحت پوشش قرار دهد.
وی یکی دیگر از دستاوردهای برنامه واکسیناسیون را جایگزینی واکسن پنج‌گانه (پنتاوالان) با واکسن ثلاث در سال ۹۳ دانست و گفت: واکسن پنتاوالان ترکیبی از واکسن‌های ثلاث (دیفتری، کزاز، سیاه‌سرفه) و هپاتیت و واکسن جدید هموفیلوس آنفلوانزا تیپ ب است که به‌صورت یکجا تزریق می‌شود.
دکتر خواجه‌ئیان بیان کرد: حدود ۲۴ هزار کودک زیر یک سال استان طی سال گذشته تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند که برای این تعداد بالای ۸۶ هزار دوز واکسن مصرف شد.
کارشناس برنامه واکسیناسیون معاونت بهداشتی نیز گفت: واکسیناسیون کودکان از مؤثرترین و هزینه اثربخش‌ترین مداخلات بهداشتی انجام‌شده در جهان برای ارتقاء سلامت جامعه است و این موضوع مورد تائید همه سازمان‌های بهداشتی بین‌المللی جهان ازجمله سازمان جهانی بهداشت و یونیسف است.
فرخنده امینی گفت: واکسن‌ها هرسال از مرگ بیش از ۳-۲ میلیون کودک در جهان جلوگیری می‌کنند. برنامه واکسیناسیون مورد تائید همه سازمان‌های بهداشتی بین‌المللی جهان ازجمله سازمان جهانی بهداشت و یونیسف است و بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ‌ومیر به‌ویژه مرگ‌ومیر کودکان و افزایش رشد جمعیت را داشته است.
این کارشناس واکسیناسیون تصریح کرد: برنامه واکسیناسیون جاری کودکان در ایران توانسته است با دسترسی به پوشش بالای ۹۹ درصد موفقیت‌های بزرگی در زمینه ریشه‌کنی، حذف و کنترل بیماری‌های قابل‌پیشگیری با واکسن را حاصل کند.
وی در تشریح این موفقیت‌ها که یکی از عوامل آن دستیابی به پوشش بالای واکسیناسیون، سلامت و کارایی واکسیناسیون بوده است گفت:‌ ۱۷ سال است که کشور عاری از بیماری فلج اطفال است. همچنین بیماری‌های سرخک و سرخجه مادرزادی در مرحله حذف قرار دارند، کزاز نوزادی حذف‌شده و بیماری‌های دیفتری، سیاه‌سرفه و اوریون کنترل‌شده‌اند.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت بالای واکسیناسیون بیان کرد: انجام واکسیناسیون ممکن است به دلیل بیماری کودک و به تشخیص پزشک معالج با تأخیر انجام‌شده و یا حتی واکسن خاصی را هرگز دریافت نکند؛ ولی در کودکان سالم باید به‌موقع و بدون تأخیر طبق برنامه ایمن‌سازی کشوری انجام گردد.
هفته آخر ماه آوریل سال ۲۰۱۸ (۱۰-۴ اردیبهشت‌ماه) به‌عنوان هفته جهانی واکسیناسیون نام‌گذاری شده است. این هفته با شعار محافظت جمعی (Protected Together) نام‌گذاری و تلاش می‌شود با افزایش آگاهی مردم در خصوص اهمیت حیاتی ایمن‌سازی کامل در تمام طول عمر، قدم‌های مؤثری در نهادینه کردن نقش واکسیناسیون در دستیابی به اهداف توسعه برداشته شود.

انتهای پیام/ م.ب 2020