کارشناس واحد بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان: ۵۰ درصد موارد ابتلا به دیابت با تغییر سبک زندگی قابلپیشگیری است
بهاره صالحی در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: امسال نیز مانند سالهای گذشته، برای اطلاعرسانی به عموم مردم از تاریخ ۲۲ الی ۲۸ آبان ماه، بهعنوان هفته ملی اطلاعرسانی دیابت با عنوان (مراقبت دیابت، امروز بیشتر از همیشه) نامگذاری شده است.
صالحی بیان کرد: هدف از برگزاری این روز، افزایش آگاهی عمومی در مورد علل، علائم، درمان و عوارض مربوط به دیابت اعلامشده است.
وی با بیان اینکه دیابت نوع دو در بسیاری از موارد با رعایت سبک زندگی سالم قابلپیشگیری است تصریح کرد: پیشگیری از دیابت در خانواده آغاز میشود و اگر فرد مبتلا به دیابت در خانواده دارید، عوامل خطر برای ابتلا به دیابت، علائم آن و نیز راهکارهای مدیریت آن را بهخوبی بشناسید، خانوادهها میبایست سبک زندگی سالم را درون خود نهادینه کنند تا خطر ابتلای به دیابت در تمام اعضا کاهش یابد.
کارشناس برنامه دیابت شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: آمارها در ایران، ابتلا حدود پنج و نیم میلیون نفر بالای ۲۵ سال به بیماری دیابت را نشان میدهد که حدود ۱۱ درصد از جمعیت این گروه را شامل میشود و نکته قابلتامل اینکه فقط ۷۵ درصد از ابتلای خود به بیماری فوقالذکر اطلاع دارند.
صالحی بیان کرد: افراد ۳۰ سال به بالا، در صورت داشتن عوامل خطر مانند داشتن سابقه خانوادگی دیابت، فشارخون، چاقی، مصرف دخانیات و الکل سالی یکبار باید میزان قند خون ناشتای خود را اندازهگیری نمایند.
وی تصریح کرد: تعداد بیماران دیابتی شهرستان دشتستان تاکنون در حدود ۹ هزار و ۶۷۶ نفر است که مراقبتها بهصورت فعال توسط بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان برای آنها انجام میشود.
کارشناس واحد بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: متاسفانه در زمان پاندمی کرونا، مراقبتها غیرفعال شده بود که در افزایش میزان ابتلا تاثیر بسزایی داشته است ولی در حال حاضر با روند نزولی بیماری تمامی مراقبتها بخصوص مراقبتهای افراد دیابتی بهصورت فعال و مستمر انجام میگیرد.
انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰