عمومی | دانشگاه تهران

راهکارهای محققان علوم ورزشی برای مقابله با عوارض دوران کرونا ارائه می‌شود/ بررسی راه‌اندازی رشته‌های بین‌رشته‌ای حقوق ورزشی و اقتصاد ورزشی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود گودرزی صبح امروز پنج‌شنبه ۲۰ آبان ماه در آئین افتتاح کنگره بین‌المللی علوم ورزشی و پژوهش‌های بینا‌رشته‌ای، با اشاره به دستاوردهای دانشکده تربیت‌بدنی در سال‌های اخیر و تربیت فارغ‌التحصیلان برجسته در حوزه علوم ورزشی، از رشته تربیت‌بدنی و علوم ورزشی به عنوان رشته بینارشته‌ای و پیشتاز یاد کرد و گفت: دانشکده تربیت‌بدنی دانشگاه تهران با فعالیت‌های علمی، تربیت متخصصان و فارغ‌التحصیلان توانمند و برگزاری این کنگره و برنامه‌های مشابه به سمت جلو در حرکت است و دستاوردهای وسیعی در سراسر کشور ارائه کرده است.

رئیس کنگره بین‌المللی علوم ورزشی و پژوهش‌های بینا‌رشته‌ای با بیان اینکه پاندمی کرونا سبک زندگی انسان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، افزود: در پی پاندمی کرونا، جوامع شهری کم‌تحرک‌تر شده و شیوع این بیماری، بیماری‌ها و مشکلات دیگری برای انسان ایجاد کرده است.

استاد دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به تحقیقات محققان و استادان رشته تربیت‌بدنی در دوران پادمی کرونا، گفت: این محققان با تحقیقات خود توانستند نسخه‌هایی ارائه کنند تا از تشدید کم‌تحرکی بکاهند و به نوعی در زمینه پیشگیری و درمان که زمانی مختص به پزشکی بود، تاثیرگذار باشند.

دکتر گودرزی خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت‌های ناشی از کرونا اما دانشکده تربیت‌بدنی با حداقل هزینه مالی، زمانی و مکانی توانست با همه دنیا ارتباط برقرار کند و شرکت‌کنندگانی از سراسر دنیا داشته باشد و تجربیات جهانی در زمینه مقابله با آثار جسمی و روانی ناشی از کرونا و همچنین دستاوردهای جدید علوم ورزشی را به اشتراک بگذارد.

بر طبق این گزارش، دکتر رضا رجبی، دبیر علمی این کنگره بین‌المللی نیز در ادامه آئین افتتاحیه، هدف از برگزاری این کنگره را به اشتراک گذاردن تحقیقات انجام‌شده در حوزه تخصصی و پژوهشی در زمینه علوم ورزشی عنوان کرد.

استاد دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران با یادآوری ماهیت بین‌رشته‌ای بودن رشته تربیت‌بدنی، بر لزوم گسترش این رشته و استفاده از پتانسیل دروس و رشته‌های دیگر از جمله روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، مدیریت، اقتصاد و حقوق برای ایجاد رشته‌های بین‌رشته‌ای جدید در دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی تاکید کرد.

دکتر رجبی در این باره افزود: خوشبختانه سرفصل‌های برخی از این رشته‌ها مانند روانشناسی ورزشی و جامعه‌شناسی ورزشی در وزارت علوم تصویب شده و برنامه‌های دیگری مانند حقوق ورزشی و اقتصاد ورزش هم در حال بررسی هستند.

وی با اشاره به حوزه‌ها و محورهای مختلف کنگره از جمله آسیب‌شناسی ورزشی، ورزش معلولان، حرکات اصلاحی روان‌شناسی و مدیریت ورزشی و مشاغل و فناوری‌های نوین به‌ویژه در زمینه کووید ۱۹، اعلام کرد: در پی استقبال گسترده از کنگره، بیش از ۳۷۰ مقاله در دو روز در قالب شفاهی، پوستر، ورک‌شاپ و … ارائه خواهد شد.

دبیر علمی کنگره بین‌المللی علوم ورزشی و پژوهش‌های بینا‌رشته‌ای، حضور دانشمندان و اندیشمندان برجسته در زمینه‌های تخصصی مختلف از داخل و خارج از کشور را فرصتی برای استادان به ویژه دانشجویان دانست تا از آخرین دستاوردهای علمی دنیا در زمینه‌های مورد نظر کنگره استفاده کنند و از ۱۷ کارگاه آموزشی به صورت رایگان بهره ببرند.

وی گفت: متخصصان و محققان ورزشی از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، کانادا، بلژیک، هلند، استرالیا، انگلیس و سایر کشورها در این کنگره شرکت دارند و این فرصت مناسبی است تا محققان داخلی با دیدگاه‌های متخصصانی از سراسر دنیا آشنا شوند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، اولین کنگره بین‌المللی علوم ورزشی و پژوهش‌های بینا‌رشته‌ای ، دارای نمایه ISC و با رویکرد ارائه جدیدترین تحقیقات علمی ورزشی، امروز پنج‌شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۰، با پیام سرپرست دانشگاه تهران در آمفی‌تئاتر دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران افتتاح شد.

مشاغل مجازی و فناوری‌های نوین ورزشی، کووید ۱۹ و فعالیت ورزشی و ورزش حرفه‌ای، آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، بیومکانیک ورزشی، روان‌شناسی ورزشی، فیزیولوژی ورزشی، مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی، محورهای اختصاصی و عمومی این کنگره هستند که به مدت دو روز با سخنرانی‌های تخصصی و کارگاه‌های علمی در حال برگزاری است.