عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

کارشناس کنترل مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان تنگستان: مسمومیت‌ها می‌توانند در جریان فرآیند تولید ایجاد شوند

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تنگستان، مجتبی عارف آزاد بیان داشت: مردم باید توجه داشته باشند که از مصرف کنسروهایی که در قوطی آن‌ها آثار نشت، برآمدگی و فرورفتگی و زنگ‌زدگی مشاهده می‌شود خودداری کنند.
وی تاکید کرد: از مصرف کنسروهایی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شده‌اند باید جلوگیری شود و کنسروهای سالم نیز باید به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شوند تا از بروز مسمومیت و آلودگی جلوگیری گردد.
کارشناس کنترل مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان تنگستان با توصیه بر توجه به شرایط و نحوه نگهداری از مواد غذایی اظهار داشت: یکی از خطرناک‌ترین مسمومیت‌ها در انسان به نام بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شده‌اند ایجاد می‌شود.
مهندس مجتبی عارف آزاد افزود: علائم و نشانه‌های بوتولیسم به‌صورت تاخیری (۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری) و به‌صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می‌شود.

توجه خانواده‌ها به پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها


کارشناس کنترل مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان تنگستان با اشاره به توجه خانواده‌ها به مسمومیت‌های دارویی تصریح کرد: مقادیر بالای برخی از داروهای به‌ظاهر کم‌خطر، می‌توانند برای فرد خصوصاً کودکان و افراد مسن کشنده باشد.
مهندس آزاد تاکید کرد: داروها را باید دور از دید و دسترس کودکان و در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل نگه‌داری کرد.
وی ادامه داد: باید از قرار دادن دارو در کیف‌دستی پرهیز شود تا مانع خورده شدن دارو توسط کودکان گردد و نباید داروها را در مقابل چشم کودکان مصرف کرد، چراکه کودکان از رفتار بزرگ‌سالان تقلید می‌کنند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند.

انتهای پیام/ ن.ا ۳۰۱۰