عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاهی مهارت گرا و مبتنی بر آموزشهای کاربردی و تخصصی است

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان سیستان و بلوچستان، با حضور دکتر مختار جلالی جواران معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی، روسای واحدهای استانی کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، روسای مراکز آموزش علمی کاربردی این واحد استانی و دانشجویان نوورود، آیین جشن نو دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی منطقه ۸، به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر حبیب الله سالارزهی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان سیستان و بلوچستان، ضمن خیرمقدم به مدعوین بیان کرد: امیدواریم با حضور دانشجویان ورودی جدید بتوانیم اکو سیستم دانشگاه مهارت محور و کارآفرین را تقویت کنیم. منطقه ۸، یک چهارم مساحت کشور را در بردارد و شریان اصلی اقتصاد و تجارت کشور محسوب می شود.
وی در خصوص استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: این استان ۱۱ درصد مساحت کشور را دارد در حالی که تولید ناخالص داخلی یک درصد است و این زیبنده مردم این منطقه در امر اقتصاد نیست. ما در این استان از منابع طبیعی خدادادی نظیر معادن، دریا، مرز، کشاورزی و ... بهره مند هستیم که می توان با تکیه بر آن بخشی از اقتصاد ایران و منطقه را تامین کرد.
دکتر سالارزهی گفت: ۱۰۰ هزار دانشجوی کشور در استان سیستان و بلوچستان حضور دارند. ۷۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی کشور از آن این استان است. لذا باید شاهد تحول معناداری در زمینه آموزش باشیم. جهش هایی اتفاق افتاده ولی باید مهارت گرایی را اصل آموزش قرار دهیم. زیرا جوانان در حوزه آموزش مهارتی می توانند وارد بازار کار شوند.
وی عنوان کرد: سند مهارتی آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی نقش مهمی در هدایت جوانان به بازار کار خواهد داشت. در این زمینه با آموزش و پرورش نیز ارتباط خوبی داریم. هنرستان تخصصی در زمینه راه آهن در استان در جنوب شرق کشور شکل گرفته و باید بدنبال تاسیس هنرستانهای تخصصی بیشتری باشیم.
حضور دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی در جشنواره های مختلف علمی، فرهنگی و ورزشی بسیار نمود داشته، لذا باید زمینه ساز استعدادیابی باشیم و مراکز نوآوری را تقویت کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر جلالی جواران بیان داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاهی مهارت گراست. آموزش‌های کاربردی دارد و با اتکا بر منابع موجود، متخصص تربیت می‌کند. نیروی انسانی مهمترین بخش هر توسعه ای است. سرمایه ارزشمند در همه کشورها نیروی انسانی آن کشور است. سنگاپور بدون هیچ منابع خدادادی سرمایه خود را شناسایی کرد و شایسته سالاری را در اولویت قرار داد.
وی گفت: دانشگاه ها با کمترین بودجه و توجه، بیشترین خروجی را داشته اند. نظیر سلولهای بنیادی، نانو و واکسن کرونا. فرصت جوانی را بدانید همه باید در زمینه آموزش مطالبه گر باشیم، همه باید تلاش کنیم، راحت طلبی کشور را آباد نمی کند. تلاش دانشگاه جامع علمی کاربردی بازنگری برنامه ها بود. ۳۰ درصد آموزش باید برای گسترش مهارتی شود. دوره های کوتاه مدت ۵۰ درصد ماموریت این دانشگاه است. این دانشگاه متولی توسعه است.
در انتهای این مراسم، به منظور آشنایی دانشجویان با رسالت دانشگاه جامع علمی کاربردی در نظام آموزش عالی کشور، کارگاه «آشنایی با قوانین و مقررات آموزشی دانشگاه» برگزار شد و میثاق نامه این دانشگاه توسط دانشجویان دانشگاه خوانده شد.