عمومی | دانشگاه جامع علمی کاربردی

با ورود باشگاه فولاد مبارکه سپاهان اصفهان، خلاء آموزش در حوزه ورزش در دانشگاه جامع علمی کاربردی برطرف می شود

به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان، دکتر محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشست خبری که به منظور افتتاح مرکز آموزش علمی کاربردی ورزشی زیر نظر باشگاه سپاهان برگزار شد، به خلا آموزش در زمینه ورزش در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: با ورود باشگاه فولاد مبارکه سپاهان اصفهان، این خلاء برطرف می شود.
وی افزود: باشگاه سپاهان دارای امکانات خوبی است و این باشگاه پیش قدم شده و مجوز آن هم داده شده و به زودی نهایی می شود و این ظرفیت می تواند علاقه مندان بسیاری در حوزه های ورزشی را جذب کند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: شروع دوره های ورزشی در این مرکز طبق روال این دانشگاه با دوره های کاردانی است و سپس مقطع کارشناسی بر اساس نیاز رشته ها و متقاضیان اضافه می شود.
وی به کاهش جذب دانشجو در تمام دانشگاه‌های کشور اشاره و تصریح کرد: ظرفیت‌های مازاد بسیاری در تمام دانشگاه های کشور خالی مانده و دلایل متعددی دارد. در دانشگاه جامع علمی کاربردی امسال اوضاع بهتر از دیگر دانشگاه های کشور بوده و در استان اصفهان نیز وضعیت خوبی داشتیم.
دکتر محمدحسین امید اظهار داشت: امسال ۱۰۹ هزار نفر دانشجو از طریق سازمان سنجش پذیرش شدند که ۸۰ هزار نفر از آنها ثبت نام کرده اند و این تعداد رقم خوبی است، اما با این وجود هنوز ۷۵ درصد از ظرفیت دانشگاه علمی کاربردی کشور خالی مانده است.
وی عمده چالش پیش روی را موازی کاری ها و تداخل رشته ها بین دانشگاه ها اعلام کرد و بیان داشت: متاسفانه شاهدیم برخی از دیگر زیرنظام های دانشگاهی بر خلاف قوانین بسمت رشته های مهارتی رفته اند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی بیان کرد: آمار سال ۹۸ نشان می‌دهد که بالای ۷۰ درصد دانش آموختگان ما شاغل هستند که از این تعداد در سالهای قبل ۹۸ حدود ۲۳ درصد از قبل شاغل بودند و مابقی بعد از ورود به این دانشگاه شاغل شدند پس این نقطه مثبت است که در دو سال قبل از سال ۹۸ حدود ۲۰ درصد شغل شان مرتبط با تحصیلاتشان بوده و در سال ۹۸ این رقم رشد داشته است.
وی عنوان کرد: در گذشته شاغلین برای تحصیل در دانشگاه جامع علمی کاربردی سهم داشتند اما طی دو سال اخیر جذب دانشجو بر پایه سوابق و مدارک تحصیلی است.
دکتر محمدحسین امید تصریح کرد: در یک مقطعی به تمام درخواست ها، مجوز علمی کاربردی داده می شد اما در سالهای اخیر به هر رشته ای یک مجوز تخصیص و یک مرکز علمی کاربردی حق فعالیت دارد.
وی ادامه داد: در مقطعی بین سال های ۹۲ تا ۹۴ تحصیلات تکمیلی داشتیم و سپس منحل شد. اکنون مجددا قصد راه اندازی برخی رشته های کارشناسی ارشد را داریم که البته بسیار محدود و در حوزه های صنعتی و پروژه محور خواهد بود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان ‌اینکه تا سال ۱۴۰۴ مطابق با سند آمایش استان، نیازهای استان در حوزه های مختلف از جمله هنر، گردشگری، صنعت و ورزش شناسایی و مطابق با بازار کار رشته ها را مشخص و تعریف کردیم، ادامه داد: دو برنامه راهبردی تاکنون‌ تعریف شده که مطابق با تجارب برنامه اول، برنامه دوم‌ چیده شده و توسعه کیفی جایگزین توسعه کمی شد و با تکمیل چرخه آموزشی، چرخه اقتصادی استان‌ بر مبنای کسب و کارهای کوچک تعبیه شد.
وی با اشاره به اینکه از ۱۵ آبان کلاس حضوری دانشگاه جامع علمی کاربردی شروع می شود، گفت: ثبت نام دانشجویان در این دانشگاه زودتر از دانشگاه های دیگر آغاز شد و بعلت همه گیری کرونا مثل تمام دانشگاه ها با تاخیر سال تحصیلی را آغاز کردیم.
دکتر محمدحسین امید خاطرنشان کرد: مجموعه شهرک سلامت کمک بسیار خوبی برای سلامت مردم و جذب گردشگر از منطقه خواهد بود و در نظر داریم برای رشته های فنی مرتبط با تجهیزات پزشکی دوره هایی در این مجموعه راه اندازی کنیم.